Trabzonspor'un sezon ortasında renklerine kattığı Polanyalı oyuncu Miroslaw Szmykowiak, bu sezon attığı kritik gollerle ve başarılı performansıyla dikkat cekiyor. Bordo-mavili takımda yakaladığı bu başarının, takımın başarısı olduğunu belirten Szmykowiak, en cok Wisla Krakow takımında birlikte oynadığı cocukluk arkadaşı Zurawski ile futbol oynamayı ozlediğini soyledi. Polonyalı oyuncu, attığı 7 golle golcu ozelliğinin on plana cıkmasında Teknik Direktor Şenol Guneş'in oyun sisteminin etkili olduğunu soyledi. Szmykowiak, Trabzonspor'da yakaladığı bu başarının takımla alakalı olduğunu belirterek, "Bu başarı benim beklediğimden de cok oldu. Ancak benim bu başarımı kendim başarımmış gibi gormuyorum. Yakaladığım bu başarıda butun takım arkadaşlarımı etkisi var. Onlarsız ben bu işleri başaramazdım. Ben takım arkadaşlarım olmadan ne gol atabilirdim, ne de asist yapabilirdim. Benim Trabzonspor'daki yukselişim takımın yukselişi ile alakalı olan bir şeydir. Bu yukselişim sadece benim tek başıma elde ettiğim bir başarı değil" dedi. Yarım sezonda Polonya'da hic bu kadar gol atmadığını ifade eden Szmykowiak "Polonya'da bana 'Burada fazla gol atmıyordun. Neden Turkiye ve Trabzonspor'a gidence bu kadar gol atıyorsun' diye hep soruyorlar. Benim Polonya'da oynadığım yer cok farklıydı. Wisla Krakow'da daha defansif oynuyordum. Huseyin'in oynadığı alanda oynuyordum. Benim defansif anlamda yapacağım gorevi takımda ustlenen arkadaşlarım var ve benimde ileriye gitmem icin imkan oluşturuluyor. Benim futbol felsefem oyun kuruculuk. Teknik Direktor Şenol Guneş'in sisteminden dolayı bende bir supriz futbolcuya dondum" diye konuştu. "ZURAWSKİ'NİN TRANSFERİNİ EN COK BEN İSTİYORUM" Polanya'da en cok eski takım arkadaşı Zurawski'yi ozlediğini kaydeden Szmykowiak, "Cocukluk arkadaşım olan Zurawski'yi cok ozledim. Umut ediyorum ki onun transferi sonuclanır. Wisla Krakow takımında birlikte uzun yıllar futbol oynadık. Ben Trabzonspor'a geldim. Zurawski orada kaldı. Trabzonspor'da cocukluk arkadaşımla birlikte futbol oynamayı cok istiyorum. Umut ediyorum ki onula burada devam ederiz. Zurawski ile yaptığı en son goruşmede, her iki tarafta ozveri ile bu transferin gercekleşmesi icin iyi niyetli hareket ediyor. Bu işin olacağını duşunuyorum. Polonya'yı da cok ozledim. Lig bittikden sonra oraya gideceğim ailemle ve yakınlarımla birlikte ozlem gidereceğim" şeklinde konuştu. İtalya'nın unlu kulubu Juventus'tan transfer teklifleri geldiği şeklinde basında haberler cıktığını, bu haberlerin Polonya basınında da yer almasına bir anlam veremediğini belirten Szmykowiak, şunlardı soyledi: "Transferle ilgili bana gelen bir teklif yok. Nedved'e benzetildiğim yazılıyor. O iyi ve kaliteli bir oyuncu ama beni ona benzetmelerini doğru bulmuyorum. Herkes kendine benzemesi daha iyi. Ben şuan Trabzonspor'un başarısı icin mucadele ediyorum. Zaten Trabzonspor'a da Şampiyonlar Ligi'nde mucadele etmek amacıyla geldim. İstanbulspor ile bu anlamda hayati bir maca cıkacağız. Takım icin cok onemli bir karşılaşma bu macı kazanıp, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız on eleme maclarını gecerek bu kupada mucadele etmek istiyoruz. Takım olarak İstanbulspor'u yenecek gucteyiz. İstanbulspor'un ligden duşmuş olması bu macın havasını değiştirmez. Onlarda Trabzonspor'u yenerek prestij yakalamak isteyeceklerdir. Bu mac onemi diğer oynadığımız karşılaşmalardan daha onemli bana gore. Cunku sezon boyunca yaptığınız mucadelenin semeresini ve karşılığını alma macı olacak". Szmykowiak, Polonya yemeklerini de cok ozlediğini kaydederek, "Polanya yemeklerini cok ozledim. Cunku Turk yemekleri cok biberli. Turk yemeklerine alışmaya calışıyorum. Ancak Turk tatlısına bayılıyorum" dedi. __________________