Guneş, “Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde olması, Avrupa’da olması hep duşunduğumuz, soylediğimiz bir işti. Şimdi kapının onundeyiz, kapı acılır mı, acılmaz mı, kuvvetimiz ne kadar yeter bunu hep birlikte goreceğiz. Ama hedefimiz o kapıdan iceri girmek” diye konuştu.Şampiyonlar Ligi on eleme macını 27 Temmuz’da yapacak olmaları nedeniyle sezonu erken acmak zorunda kaldıklarını belirten Guneş, “Mevcut olan kadroyu korumak ve uzerine takviye yapmak duşuncesinde olduğumuzu soylemiştik. Bu duşuncemden vazgecmiş değilim. İsteğim, beklentim, temennim bu takviyelerin yapılması. Yabancı oyuncu konusunda cok acil biri kaleci, diğeri forvet 2 mevkiye takviye duşuncesindeyiz” diye konuştu. PETKOVİC VE D’HAENE’NİN DURUMU Kaleci Petkovic ile D’haene’nin kulup bulmaları halinde gitmeleri konusunda yonetimle anlaştıklarını belirten Guneş, şoyle konuştu: “Gitmemeleri durumunda bu oyuncular bizim oyuncumuzdur. Ama ben her şartta kaleci alacağım. Bir oyuncu alma hakkımız olduğuna gore bir yabancı kaleci daha aldığımızda 2 yabancı kaleci olur. Bunun da bir mahsuru olmaz. D’Haene ve Petkovic giderse ucuncu yabancı oyuncuyu defansa yonelik almayı duşunuyorum. Takımın diğer mevkilerine transferleri bu oyuncuların gidip gitmemelerine gore belirleyeceğiz.” “SENFONİ ORKESTRASI OLMAK İSTİYORUZ” Trabzonspor camiasının farklı duşuncelerin oluşturduğu bir butun icinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Guneş, şunları soyledi: “Bu zenginliği yaratacağız. 4-5 kişilik oda orkestrası olacak yerde, icinde taraftar, oyuncu ve yoneticilerin bulunduğu cok daha buyuk senfoni orkestrası olmak istiyoruz. Kazanmak icin guzel futbol oynayacağız. Bu yaratıcı ve hızlı olmalı, tempolu olmalı. Bunu zaman zaman yaptığımızı soyleyebilirim. Yeterli miyiz, değiliz. Bireysel oyuncularımız olacaktır. Tabii takım ruhuyla bireyselliği butunleştirirsek başarıyı yakalarız. Burada herkese gorev duşecektir. Tek tek oyunculara bağlı kalmaktansa her oyuncuyu değerli kılarak, takımı buyutmek durumundayız.” Trabzonspor’un buyumesini henuz tamamlamadığını belirten Guneş, “Bir tehlikeli boyut goruyorum. Bugun bircok oyuncumuza talep oluyorsa bunda tum oyuncuların katkısı var, ama oncelikle kendi başarıları var. Şohretin, paranın ve başarının olduğu yerde sozlerin ucup gittiğini hep beraber gormuşuzdur. Oyuncularımızın bunları dikkate alıp bir değerlendirme yaparak karar vermesini istiyorum. Bu onların mağdur olmasını gerektirmez, zaten mağdur da olmayacaklar” diye konuştu. ‘BİZ’ DEMEYİ BİLEN BİR TRABZONSPOR Guneş, “ben yerine biz demeyi bilen” bir Trabzonspor, iyi olan, yaptığı işten zevk alan, yenince fazla sevinmeyen, yenilince aşırı uzulmeyen, paniğe kapılmayan, işini yapan bir Trabzonspor olmak istediklerini belirterek, “İyi anlaşan, birbirini seven, tanıyan, vermeyi bilen, arkadaşlık ve dostlukları pekişmiş, birbirini kabul etmiş, profesyonelce duşunen takım olacağız. Anlayış, sevgi, saygı iyi ilişkiler yoksa takım da, başarı da yoktur” dedi. “BUYUK TEHLİKELER BEKLİYOR” Gecen sezon elde edilen başarıdan dolayı rakip takımların Trabzonspor’u daha da onemseyeceğini, bunun da kendileri icin bir tehlike olduğunu ifade eden Guneş, “Bu nedenle Trabzonspor’u cok buyuk tehlikeler bekliyor. O yuzden oyun icinde bazı değişikliklerle oyun zenginliğimizi artıracağız. Bu belki bazı tartışmaları beraberinde getirebilir. Ancak, tanınan, bilinen takım her zaman zorluk ceker” diye konuştu. BAŞARININ SIRRI Kendisi icin sonuctan cok, performansın onemli olduğunu anlatan Guneş, “Oyuncularımda gecen sezon var olan değerleri artırabilirsek, sınırsal değerleri yukarıya cekebilirsek bizim icin başarı odur. İnanıyorum ve bekliyorum bu tur başarı da bizi ligde arzu ettiğimiz sonuclara getirir” dedi. “Nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bilmeliyiz” diyen Şenol Guneş, şoyle devam etti: “Bu takım icin de benim icin de herkes icin de gecerli. Olaylara boyle bakarsak daha sakin ve sağduyulu duşunmuş oluruz. Aynı şekilde kim olduğumuzu, kim olmak istediğimizle karıştırmayalım. Uzun donemde amacımız Trabzonspor’u Avrupa’da buyuk kulup, buyuk takım yapmak. Kısadonemde ise hazırlık donemi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi icin planlar yapıyoruz.” TOLGA’NIN SHAKTAR DONETSK’E TRANSFERİ Shaktar Donetsk’e transfer olma aşamasında olan Tolga’nın bir yıllık daha sozleşmesinin bulunduğunu ve bu futbolcuyu cok beğendiğini belirten Guneş, şoyle devam etti: “Diyelim ki Turkiye’de ekonomik koşullar duşuk olsaydı Trabzonspor’un verdiği paraya havada ‘evet’ der miydi, derdi. Ama başka etkenler bunu etkiliyorsa buna soyleyecek bir şeyim yok. 4 milyon denmişse, soz verilmişse soyleyecek bir şeyim yok, gitsin. Ama ben Tolga’nın bir başka yere giderek, kendisine ve ulke futboluna katkısı olacağını duşunemiyorum. İnşallah onun icin de bizim icin de hayırlı olur.” Guneş, Guven’in futbolunu beğendiğini ancak, transferde oncelikleri arasında bulunmadığını ifade etti. KAMP PROGRAMI Guneş, Brezilya ve Avrupa’dan 4 yabancı kaleci ile goruşme yapıldığını, 1 forvet oyuncusunun ise Trabzonspor’a gelmek istediğini kaydetti. Yeni sezona teknik kadroda herhangi bir değişiklik yapmadan başladıklarını kaydeden Guneş, 22 Haziran’da başlayacak Gerede kampının 1 Temmuz’da sona ereceğini, 3 Temmuz’da İsvicre’ye giderek 17 Temmuz’da tekrar Turkiye’ye doneceklerini belirtti. Guneş, bordo-mavili takımın sezon acılışını 20 Temmuz’da yapacağını da sozlerine ekledi. __________________