Akbuk’e kadar gelipte balığından ekmeğinden yememek olur mu?
Evet balık ekmek gercekten Akbuk’te yenir. Bu kadar da değil ben balığımı porsiyonda yemek istiyorum diyorsunuz.
Aynı balığı servis olarak onunuze getiriyorlar guzel hazırlanmış rokalı, soğanlı, limonlu ve domatesli.
Şık bir tabakta murlaka ama mutlaka denemelisiniz. Dahası ceşitleri de bol uskumrudan, sardalye’ye levrekten cipuraya kadar porsiyon olanakları da var.
Tamamen salaş. Şehrin gurultusunden kalkıp bir huzur, bir nefes icin asla vaz gecilemeyecek ve zevkle guzel bir yemek yiyebileceğiniz salaş bir yer evet bir yer diyorum; restoran deseniz değil.
Hani şu filmlerdeki gibi bir yer hayal ederiz ya bazen. Burası orası işte. Herkese tavsiye ederim.
Akbukte ne yenir derseniz burayı gormelisiniz demekten başka carem yok.
Ben huzur buldum sizlere de tavsiye ederim.
Dahası da var…
Guzel bir Akbuk sabahına uyanıpta temiz titiz anne eliyle yapılmış gozlemeyle denizinde hemen dibinde peynirinden zeytinine, zeytin yağından receline organik mi organik koy kahvaltısından yememek olu mu?
Cayı desen kaliteli, oyle ucuz caylardan değil ya “rize” sarı paket ya da “tiryaki” kırmızı paket. Reklama girer diye marka yazmadım siz anladınız coktan…
Neden mi her şey bu kadar guzel olmak zorunda?
Cunku, aynı şeylerden kendileri de yiyiyorlar aynı kahvaltıdan kendileri de yapıyorlar.
Eğer yolunuz bir şekilde Akbuk’e duştuyse mutlaka uğranacak bir yer.
Hic değilse caylarınızı yudumlarken sohbet etmelisiniz. Sohbetleri bile sizden. Ailenizden birileri onlar, hic yabancılık cekmiyorsunuz.
Onları arayıp yer ayırabilirsiniz. Rezervasyon kelimesi buraya yakışmıyacak kadar samimiyetsiz. Burası samimiyet yuvası cunku.
Arif YALCIN
0 507 245 78 98
Daha detaylı bilgi icin : www.akbukte.com'u mutlaka ziyaret etmenizi oneririm.
Bunlar da bir kac fotoğrafı,