Super Lig'in 4. haftasında Trabzonspor, konuk ettiği Genclerbirliği'ni 3-1 yendi. Yeni transfer Sosa'nın yanı sıra genc oyuncular Abdulkadir Omur ile Yusuf Yazıcı'nın cok iyi bir performans sergilediği macta, başkent ekibi ise katı savunması ile on plana cıktı. Son macında Goztepe'ye 3-2 kaybeden Fırtına dun de mucadeleye kotu başladı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. İkinci yarıda oyuna Abdulkadir Omur'un girmesi kırılma anı oldu. Uğur Demirok'un yerine giren 18 yaşındaki futbolcu, inanılmaz bir performans sergileyerek galibiyetin mimarı oldu. EN İYİ 60 YETENEK ARASINDA UEFA'nın 'Turk Messi' ve 'Yeni Hagi' benzetmesi yaptığı ve Guardian'ın en iyi 60 yetenek arasında gosterdiği Abdulkadir, Olcay'a asist yaparak skorun eşitlenmesini sağladı. Fırtına'nın 1999 doğumlu yeteneği, 45 dakikada 4 kilit pasla sahanın lideri oldu, 4 orta, 1 asist ve %89.3 olumlu pas ile muthiş oynadı. YANAL'DAN ABDULKADİR'E: YETENEĞİNİ HERKES BİLİYOR Abdulkadir Omur, Genclerbirliği galibiyetinin ardından soyunma odasında Ersun Yanal'ın kendisine ne dediğini acıkladı. A Spor'a konuşan 18 yaşındaki futbolcu, "Hocam bana 'Senin yeteneğinin herkes farkında, idmanda nasıl performans gosteriyorsan burada da aynısını yap. Bize katkı sağlayacaksın, elinden geleni yap' dedi. Fiziğim tartışılıyor ama Allah vergisi. Ozel calışıyorum ama boyumdan dolayı eleştiriler alıyorum. Uzamasa da Allah vergisi. Trabzonspor'un 50. yılı en iyi yerlere getirmeye calışacağız. Yusuf abi ile birlikteliğimiz altyapıdan geliyor. İkimizde aynı anda forma giyeceğiz. Mutlu olduk. Birbirimize sarılarak belli ettik. Annem babam aradı cok mutlu oldular" dedi. HaberTS __________________