Trabzonspor'un defans oyuncusu Cağdaş Atan, bordo-mavili takımın başarısızlığından ozel hayatlarının etkilendiğini belirterek, başarısızlık nedeniyle kimsenin yuzune bakamadıklarını soyledi. Trabzonspor Dergisi'nin Ocak sayısına acıklamalarda bulunan Cağdaş Atan, Ersun Yanal'ın takımın başına gelmesiyle birlikte her şeye yeniden başladığını kaydetti. Son 1.5 yılda Trabzonspor'a ve taraftara tam olarak alıştığını dile getiren Cağdaş Atan, "Onların beni sevdiğini biliyorum. Ben de onları seviyorum. Oyun anlamında bir sıkıntı yaşadığımı duşunmuyorum. Bir iki mac dışında iyi oynadığımı duşunuyorum. Şehre alışma konusuna gelince bir donem buyuk sıkıntılar cektim. Ziya hoca doneminde oynamayınca cok kafama taktım. Ayrılmayı bile duşundum. Ersun hocayla birlikte tekrar kaldığım yerden devam ettim. Şu an cok mutluyum. Kafamda ne ayrılmak, ne de Trabzon ile ilgili olumsuz bir duşunce var. Aksine pozitif duşuncelere sahibim" dedi. "Ersun Yanal ile calışmak cok keyifli" diyen Cağdaş Atan, "Antrenmanlar cok tempolu geciyor. Calışmamak icin hicbir mazeret yok. Verimliliğe dikkat ediyor. Hak edene formayı veriyor. İdeali ve hedefleri var. Biz de onun hedeflerine ayak uydurmaya calışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Ersun hocayla birlikte takımda rekabet ortamı doğdu. Her futbolcu oynayabilecek durumda. O yuzden olumlu duşunuyorum. Oynattığı futbol da şehrin yapısına cok uygun. Kondisyonumuz da cok iyi bir duzeye geldi. İnşallah ikinci yarıda bunların faydasını daha iyi goreceğiz" ifadelerini kullandı. Gecen sezonun başında kurulan kadronun da cok daha iyi olduğunu vurgulayan Cağdaş, "Aramıza yeni katılan arkadaşlar uyum sorununu cabuk atlatıp takıma adapte olmaya calıştılar. Bana gore gecen sezon başında kurulan kadro cok daha iyiydi. Marcelinho, Szymkoviak, Musampa gibi oyuncular bizimleydi. Bu oyuncular Ersun hocanın elinde olsa cok daha iyi değerlendirilebilirlerdi. Ama bunlar gecmişte kaldı. Şimdi devre arasında yapılacak takviyelerle Trabzonspor'a ozlenen başarıları yaşatmak istiyoruz" diye konuştu. Turkiye'de cok iyi stoperler bulunduğunu soyleyen Cağdaş Atan, "Kezman eğer gol atamıyorsa bunda savunma oyuncularının da payı buyuktur. Bence iyi markaj yapabilen bircok oyuncu var ulkemizde. Ancak şoyle bir sorun yaşanıyor. Milli takım savunması buyuk takımlardan seciliyor. İki tane Turk stoper bir araya geldiğinde hemen eleştirilere başlanıyor. Mutlaka iki oyuncunun en az birinin yabancı olmasını istiyorlar. Gelen yabancıları da goruyoruz. Son yıllarda sadece Popescu ve biraz da Song var. Diğerleri geldikleri gibi ulkelerine geri donduler. Bana gore biraz daha guven ortamı sağlandığında Turk stoperlerin başarılı olabileceğini duşunuyorum" dedi. Avrupa'da oynama hedefinin halen daha surduğunu de ifade eden Cağdaş, Beşiktaş'ta oynadığı donemde Belcika'nın Anderlecht takımıyla her konuda anlaşmaya varmasına rağmen bu transferin gercekleşmediğini belirterek, bir gun mutlaka Avrupa'da futbol oynayacağını kaydetti. Takımda oncelikli mevkiinin stoper olduğunu da dile getiren Cağdaş, ihtiyac halinde sol bekte ve on liberoda da oynayabileceğini, bu konudaki takdirin de Ersun Yanal'da olduğunu soyledi. Her futbolcu gibi kendisinin de Milli Takım'da oynama hayalinin bulunduğunun altını cizen Cağdaş Atan, "Her futbolcu Milli Takım'da oynamayı hayal eder. Ama takımın başında bir hoca var. Hocanın kararlarına saygı duymak gerekir. Beşiktaş'ta 30 mac ust uste oynadığımda yine cağrılmadım. Demek ki yeterli bulunmadık. Fatih hoca kariyerli buyuk bir hoca. Hak edenin hakkını verecektir. Bu herkes icin gecerli" şeklinde konuştu. "Hayatımız ev ve kulup arasında geciyor" diyen Cağdaş Atan, "En buyuk hobimiz takım arkadaşlarımız ve misafirlerimizle birlikte dışarıda yemek yemek. Takım başarısız olunca dışarıda insanların yuzune bakamıyoruz. Futbolcunun performansı acısından ozel hayat cok onemli. Kendimize cok iyi bakmamız gerekiyor. Yatış kalkış saatlerimize dikkat etmeliyiz. Zaten bunu bozacak pek bir şey yok" diyerek sozlerini tamamladı. __________________