Şener'in aklı transferde! ! ! FLASH...
Trabzonspor0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Trabzonspor
- Şener'in aklı transferde! ! ! FLASH...
-
14-10-2019, 04:22:57Kayıtlı ÜyeŞener'in aklı transferde! ! ! Trabzonspor Kulubu Başkanı Sadri Şener, takıma direkt oynayacak en az 4 oyuncu alacaklarını soyledi. 31.3.2008 Şener, Futbol Ekstra Dergisi’nde yer alan roportajında, gelecek sezonla ilgili transfer calışmalarını surdurduklerini belirterek, "En az dort tane direkt oynayacak adam alacağız. İki uc tane de 18-19 yaşlarında genc oyuncu almayı duşunuyoruz" dedi. Tolga’nın yanına tecrubeli bir yabancı kaleci almaları gerektiğini ifade eden Şener, şoyle devam etti: "Uc tane yetenekli kalecimiz var. Tolga’yı da cok seviyorum, ama Konyaspor macında yediği golun aynısını bir daha yiyor. Aynı golu insan bir daha yer mi? Kaleci gol yer, ama oyle yemez. Herkes Tolga’nın iyi kaleci olması icin uğraşıyor. O da ’olmayacağım’ diye elinden geleni yapıyor. Boyle bir imkan kime veriliyor? Onumuzde birkac mac kaldı, parcala kendini. Mesela Tolga formda olsaydı, Beşiktaş macının sonucu oyle olmazdı. Tabii ulke icinden de istediğimiz bazı oyuncular var. Onlar icin bekliyoruz. Mesela Vestel Manisaspor’dan Selcuk. Adamlar can derdinde, gidip isteyemiyorsun ki." Futbolcuların coğunun seneye formalarını zor giyebileceğini kaydeden Şener, "Kalmak icin kendilerini yırtmaları lazım. Bir de onumuzde prestij macları var. Komşumuz Caykur Rizespor’un durumu malum. Onun aleyhine bir şey bizi cok uzer. Caykur Rizespor icin birini yenmem gerekiyorsa yenmem gerekir. Bu benim komşu ilim. Caykur Rizespor’un bizim icin de ligde kalması lazım. Trabzonspor’un o efsane yıllarını irdeleyin, Samsun var, Ordu var, Rize var. Bana gore Rize’nin ligde kalması lazım" diye konuştu. GOKDENİZ’İN TRANSFERİ Şener, Gokdeniz’in Rusya’nın Rubin Kazan Kulubu’ne transferi konusuna da acıklık getirdi. Gokdeniz’in kendisine gelerek ’Başkanım ben gitmek istiyorum’ dediğini ifade eden Şener, şunları soyledi: "Ben de kendisine ’Seni gonderemem, bana lazımsın’ dedim. ’Ben Trabzon’da oynayamam. Problemlerim var’ diye ısrar etti. O problemlerin bir kısmını biliyorum, bir kısmını bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum. ’Tehdit ediliyorum. Korumayla geziyorum. Deplasmana gidince aklım evimde kalıyor’ gibi. Tabii ikinci bir gerekcesi de vardı. Gokdeniz, cok para kazanmak istiyor. ’Ben 28 yaşına geldim, artık para kazanmam lazım’ dedi. Bunu da soyledi. Bizden yanılmıyorsam 2.6 trilyon alıyordu. Bana gore bizden cok alıyormuş, cok fazla kazanıyormuş. Ama o bundan da fazlasını istiyormuş. Neyse. Adamlar geldiler, benden Gokdeniz’i istediler. Onlara Gokdeniz’i sezon sonunda vermeyi teklif ettim. (Yok, biz illa şimdi istiyoruz) dediler. Bir adam gitmek istiyor ve o adamın bende oynadığı maclara, benim ligdeki yerime bakıyorum. Kendi kendime dedim ki, ’neyin tartışmasını yapıyorum. Puanım 50 olsa diyeceğim ki, adam bizde muazzam işler yapıyor, bu adamı nasıl bırakırım derdim.’ Bir bunu duşundum, bir de adam oynamak istemiyor. O zaman kulubun menfaatini duşunmek durumunda kaldım." "BANA GORE YATTARA, YILDIZ" Gokdeniz’in, Turkiye’nin ender yetiştirdiği futbolculardan biri olduğunu kaydeden Şener, "Tartışmasız, ozel bir yetenek. Ama ben yıldız diye, benim 35 puanımı 50 yapan futbolcuya derim. Bana gore Yattara bir yıldız. Mesela Hami, Unal mac kurtaran isimlerdi, yani yıldızdı. Şota oyle. Var mı aksini iddia eden? Bunlar gercek yıldız. Benim kriterlerime gore Gokdeniz bunların yanında yıldız değil. Biz Konyaspor’a 1-0 yenildik. Konyaspor, Fenerbahce’den 4 yiyor, oburunden 5, diğerinden 6. Ben bu takıma yeniliyorum. Benim yıldızım varmış. Hani nerede" diye konuştu. Transferde kadrolarına katmak istedikleri Mehdi ve Chermiti’nin yıldız oyuncular olduğunu kaydeden Şener, şoyle konuştu: "İnşallah bir aksilik cıkmaz. İkisi de milli futbolcu. Biri forvette oynuyor, biri forvetin arkasında. Fransa’dan Nantes, Auxerre ve Almanya’dan Bayer Leverkusen takımları da bu iki futbolcunun peşinde. Bizim menajer Adnan Demir’in Tunus’ta ’Fatih’ diye bir hocası var, Tunuslu. O onerdi. Bir kac defa gidip izlediler. Ben de Huseyin Tok’u aldım, gittim ve izledim. Mehdi ve Chermiti’nin transferini 3-4 milyon dolara hallederiz. Benim savunmada cok sıkıntım var. Kalede var. Gol atıyoruz, mac biterken bir gol yiyoruz." "BUYUKLERDEN OYUNCU ALMAM" Şener, buyuk kuluplerden futbolcu almak istemediğini kaydederek, "Hayır, 3 buyuklerden gelen futbolcu bize uymaz. Ornek yok. Benim zamanım dahil boyle ornek yok" dedi. "Ortada bir uc buyuk var, bir de en buyuk" diyen Şener, sozlerini şoyle tamamladı: "Ben 215 bin nufuslu bir şehrin takımıyım. Peki, bu uc buyukler kac nufuslu şehirlerin takımı, 15 milyon. Bunun icin ben diyorum, bu dort buyukler icinde en buyuğu biziz. Benim imkanlarım bu. O 1 trilyon hasılat alıyor, bana son macta kalan hasılat, kira, guvenlik ve diğer masraflar cıktıktan sonra 36 milyar lira." __________________