İşte bazı şeyleri kabullenir insan da sonradan da bakar acaba benzeri olduğunda ne olacak diye.Unutayım diyorum lakin yapı itibari ile de sindiremiyorum,konuşmadan,yazmadan icim rahat etmiyor. Yine donuyorum sezon başına.Karar değil tartıştığım,olaya olan tepki!!Başka başka şehirlerin başka takımlarının temiz futbol adına verdiği mucadele!Herkesin sutten cıkmış ak kaşık kesildiği ama sonradan asıl foyalarının cıktığı,tribunde mendillerin sallandığı,alakasız maclarda pankartların acıldığı,temiz futbol istemlerinin alakalı alakasız insanların ağzına sakız olduğu donem. Bu hafta sonu iki mac izledim Turkiye Super Lig'inde.Gerci biz bunları 3-4 sene once,sonucunda onbinlerce taraftarı sokağa,tepki anlamında doktuğumuz donemlerde de gorduk te,bizden başka kimsenin canı yanmadığı icin olacak ki kimsenin gıkı cıkmamıştı. Verilen penaltılar,verilmeyen penaltılar,kalkan ofsaytlar,kalkmayan bayraklar.Bakın şimdi canı yananlar ne diyor : Alıntı:
Genclerbirliği Basın Sozcusu Muammer Akyuz, Turk futbolunun 3 takımdan ibaret olmadığının altını cizerek, “Şampiyonluk yarışı icinde bulunan 3 buyuk takım esas oğlan, bizler figuran mıyız? Turk futbolu bu 3 takımdan ibaret değil. Bu kadarı ayıp ve gunahtır. Bu son olaylar gosteriyor ki, Anadolu takımları kendi haklarını korumak icin birlik yapmak zorundadırlar...”
Alıntı:
Tolunay Kafkas,Benim bunu icime sindirmem mumkun değil. Ben bugun antrenorluğum adına da utandım.Anadolu'dan şampiyon cıkacak deniyor. Bu tatlı bir hayal. Kimsenin hayal kurmasına gerek yok. Hicbir zaman haksızlığı sindiremedim. Boyle zavallı bir adam gormedim.
Alıntı:
Hakan Sivriservi’nin hakemliği bırakmasını isteyen Kayserispor, bir acıklama yayınlayıp, MHK’dan ve de diğer kurullardan, futbola leke bulaştıranlardan hesap sorulmasını istedi. Acıklamada, “Mahmut Uslu, şeref tribununde ‘Kac para aldınız, biz iki katını verelim’ diye bağırmış. Bu tip sozlere Turk Milleti nasıl cevap veriyorsa, aynı şekilde cevap veriyoruz. Ayrıca, MHK Başkanı Oğuz Sarvan, bu hakeme bir daha mac vermeyeceğini kamuoyuna acıklamaz ise MHK’nin de bu şaibeye ortak olduğunu duşuneceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Alıntı:
DEMİROREN: Sayın başkan, şu hakem faciasını gordunuz mu? DOĞAN: Evet, soyleyecek hicbir şeyim yok, cok uzgunum... DEMİROREN: Başkanım, siz uzgunsunuz ama biz ne yapalım? Bu Hakan Sivriservi’nin satılmış bir hakem olduğunu size daha once soylememiş miydim? Hatırlayın, bizim İstanbul Buyukşehir Belediyesi macında size tribundeyken soyledim, “Bu adam buraya bizi bitirmek icin gelmiş, bu hakem tetikci” dedim... Zaten 2 dakika sonra da Bobo’yu attı... DOĞAN: Ama Bobo’nun kırmızı kartı doğruydu... DEMİROREN: Neresi doğru? Her macta bu tip 100 pozisyon oluyor... Adam bir tek Bobo’yu atıp işimizi bitirdi... O mactaki tepkimizi biliyorsunuz, aynı adamı F.Bahce-Kayseri macına nasıl atarsınız? DOĞAN: Başkan, biz bu işlere hic karışmıyoruz, MHK Başkanı Oğuz Sarvan belirliyor hakemleri... DEMİROREN: Karışmıyorsunuz ama Hakan Sivriservi sizin değil, Ulusoy doneminin uzantısı... Karışmanız gerekir... Bizim tepkimize siz de destek verin, boyle hakemlerin kokunu kazıyalım... DOĞAN: Verelim ama nasıl? ‘SİVAS MACINA CIKMAYACAĞIZ’ DEMİROREN: Başkanım, Turk futbolunu Aziz Yıldırım’ın ele gecirmesine izin vermeyeceksiniz, değil mi? Sizin boyle duşunmediğinizi bildiğim icin rahat rahat soyluyorum... Bu hakem resmen F.Bahce’ye macı kazandırdı... Olmayan penaltı verdi, golu 95. dakikada attırdı, Semih’in ofsaytını gormedi... Gorevli gelmiş oraya! O Tolunay’a sarılmak istiyorum. DOĞAN: Tepkinizi anlıyorum ama bu konuda acıklamayı MHK Başkanı Oğuz Sarvan yapacak... DEMİROREN: Yeter mi bu? Biz Sivas macına cıkmak istemiyoruz... Maclarımızı 24 saat sonra, pazartesi oynayalım... Herkes tepkimizi gorsun, bu ayıbı anlasın... DOĞAN: Olur mu oyle şey Allah aşkına... Ceza alırsınız... DEMİROREN: Bana kalsa maca cıkarmam takımı... O zaman yine zararını biz cekeceğiz... Ceza alacağız... Şimdi cıksam, ’Bu hakem satılık’ dersem, PFDK bana 6 ay cezayı yapıştıracak... Yine kirli oyunları oynayanlar kazanacak... DOĞAN: Sakin olup, duşunelim. Maca cıkmamayı kabul edemeyiz, siz oynayın, biz gerekeni yaparız.
Anlayan anlamıştır umarım.. Don ey Vestel Turk futboluna,sensiz temizlenmeyecek burası Hadi bir fırsat daha size,acın pankartları,sallayın mendilleri,bırakın sponsorlukları Turk Futbolunu temizleyeceğiz. Yada gostermelikte olsa bi bildiri birşey yayınlayın) __________________
Vestel Goreve !!!
Trabzonspor0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Vestel Goreve !!!