''neden fatihe kıydınız beyler ?'' (Koşeyazısı)
Trabzonspor0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- ''neden fatihe kıydınız beyler ?'' (Koşeyazısı)
-
14-10-2019, 04:16:55Kayıtlı ÜyeAdan guzel yazmış paylaşmak istedim. Kılıcı sallarken dikkat! Şimdi 6-0'lık galibiyete gore soylediğim duşunulecek, bazıları "bu da skor yazarı" diye sonunu okumadan infaz edecekler beni. Ama inanın acemiler mangası Kazakistan ile 0-0 berabere kalsak da soracaktım bu soruyu; "Neden Fatih'e kıydınız beyler?" diyecektim! Eleştirmek, doğruları bulmak adına cok onemli. Ama bazıları var ki eleştiri adı altında Milli Takım'ın başına kim gelirse gelsin, gondermek icin gozunu kapatıp sallıyor kılıcını... Kime değerse değsin, farketmiyor! Ersun niyetine sallayıp, Fatih'miş Hakan'mış, farketmiyor... İlla ki Ersun gitsin! Allah aşkına kime, niye, neden bu nefret? Milli Takım hepimizin değil mi? Vallahi bazılarının değil galiba!... Mustafa Denizli dememiş miydi "İcimizdeki İrlardalılar'ı da yendik" diye.... "Gitsin!" dediler o gitti, Şenol Guneş geldi. O da karizması, hocalığı, sacı, olmayan bıyığı (!) ile konu olmamış mıydı? Hatta Dunya Ucunculuğu sonrasında cıkıp da "Bu takım şampiyon olurdu" dememiş miydi birileri! O donemde de Guneş "gitsin" deniyordu. Nitekim gitti... Ersun Yanal geldi. Değişen bir şey yok. Şimdi de Yanal gitsin diyorlar! Bunun sonu yok beyler! Ortada zarar goren bizim Milli Takımımız, Zambiya'nınki veya Papua Yeni Gine'ninki asla değil! AC GOZUNU, ELİNİ KESME Bakın bu hikaye konuyu ozetliyor; Adam cehennemin kapısından bakmış iceride, kocaman kazanlar, fokur fokur kaynıyor. Hepsinin de başında da bir zebellah, cıkmaya calışanları iceri itiyor. Sadece bir kazanın başında zebellah yok! Sormuş "Bu kazanda niye zebellah yok?" Yanıt uzucu: "O Turkiye kazanı. onlar cıkmaya calışanı kendileri aşağı cektiğinden, kimse cıkamıyor" Ligi ağrılar icinde "kasık fıtığı" teşhisi ile Gol Kralı olarak tamamlayan Fatih ameliyatını erteleyip Milli Takım'a koştu. Canla başla savaştı. Yunanistan macında da gol cıkmayınca Yanal'a, Levent Bıcakcı'ya gozu kapalı sallanan kılıclara hedef oldu. Bir Fatih kolay mı yetişiyor bu ulkede? Bir Allah'ın kulu cıkıp da Fatih'e ne yapıyor sunuz? Ayıptır! demedi. Uc aydır ağrı kesicilerle oynayıp ameliyatını erteleyen Fatih'i kırdıklarını hic mi duşunemiyorlar! Uzulme Fatih bu ulkede yaptığın fedakarlığın değerini bilmeyenler bir gun utanacak! Gurcistan macında Avni Aker'de bilet fiyatları cok yuksekti. İnonu Stadı'na Yunanistan macına gelenler de aynı sıkıntıyı yaşadılar. Tribunler dolmadı. "Bu macları kazanmamız mı, yoksa tribun geliri mi onemliydi?" Naklen yayınlanan bir macta biletler pahalı olunca Trabzon halkına yapılan yargısız infazın benzerini İstanbul seyircisi yaşadı. Hem de o gun Trabzon halkı vatanı icin bir şehidini daha toprağa verip, acısını kalbine gomup, stada koştuğu halde suclanmıştı... Vatan sevgileri acımasızca yargılanmıştı. Yazık! Asla gozunuzu kapatıp, kılıcları sallamayın! __________________