Yanal'dan Onemli Acıklamalar
Trabzonspor0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Yanal'dan Onemli Acıklamalar
-
14-10-2019, 04:15:22Kayıtlı ÜyeTrabzonspor teknik direktoru Ersun Yanal, antrenman oncesi basın mensuplarıyla buluştu. "GUNDEMİMİZDE SADECE BURAK VE KUCKA VARDI'' Gecen senede yaşananları ornek vererek konuşmasına başlayan Yanal, “Gecen sene, ilk yarıda 18 puan aldık. Cok tartışıldı Trabzonspor.. Tartışılması gereken yerlerde onemli olan Trabzonspor’un hangi gucle hangi duzenle sahaya cıktığından cok herkesin klasik ne olursa olsun, baş pehlivanlığa gureşmesi gerektiğini soylemesi burada bir realite var.. Ciddi toparlanma var. İlk defa şuanda bu sezonun devre arasında o donemden kalan oyuncularla ilgili temizlik yapıldı. Bitti yani oyuncular yok. Şuan da kadroda bulunan oyunculara sahip Trabzonspor... O gunden bu yana oyuncularla yollarını ayırmaya calışıyor. Bu rakam 28’e geldi galiba. Ciddi yol alındı. Yeni takım kuruldu. Yeni takım gecen senenin devre arasında ki takviyelerden sonra bu sezon transfer olarak duşunduğumuzde Burak Kucka vardı. Son transfer gununde Sosa ve Tomas geldi.. Sozleşmesi biten oyuncular var. Gerekli takviyenin yapılmasından yanayım. Bu konuda dirayetli durduk. Cok yazıldı cizildi. Oyuncu alınabilir, ama ihtiyac gerektiren oyuncu almak onemli” dedi. ''ZİRVEDE UST SIRALARDA MUCADELE EDECEK KADRO'' Trabzon’da yaşamayı isteyen ve mutlu olan bir kadronun oluştuğunu kaydeden Yanal, “Burada yaşamaya başlandığında yaşanan o sıkıntılı anlar oyuncuların kalmasında engeller teşkil ediyor. Bunları aştık. Burada kalmayı seven ve mutlu olan oyuncu kitlemiz var. Şartlar da değişti. Cok guzel bir stadımız var. Orada iyi bir ambinas yaratıldı. Konforlu bir stat. Taraftarımızın yuzde 75-80’ini doldurduğu guzel musabakaların oynanacağının belli olduğu zaman dilimi başladı Trabzon’da. Bir takım kuruldu. Bu takımın bundan sonra ki performansı hepimizin merakı ama ben cok net soyleyeyim. Zirvede ki ust sıralarda ki mucadelesini goturecek” ifadelerini kullandı. ''TRABZONSPOR'UN ONEMLİ BAŞARISI...' “Bu donem cok ilginc bir sezon gercekleşecek” diyen Yanal, “Galatasaray, ekonomik olarak belki de Turkiye’de rekorlara imza attı. Ciddi bonservis ve transfer hamlesi yaptı. Buna benzer ne kadar tartışılsa da Fenerbahce, aynı tavır icinde. Beşiktaş zaten oturmuş kadrosu var ve ona takviye yapıyor. Anadolu takımları, Antalyaspor futbol sektorunde icinde ismi duyulmuş oyuncuları şehre kazandırmak icin calışma yaptı. Biz titiz davranıyoruz. Bence en değerli yerli oyunculara sahibiz. En değerli yerli oyuncu sayısına da sahip olduğumuzu duşunuyorum. Aynı zamanda genc oyuncuların da takım icinde olduğunu duşunuyorum. Okay, Yusuf, Castillo, Bero, Abdulkadir gibi genc yetenekli aynı zamanda futbol değeri kalitesi mali değeri de yuksek olacak oyunculara sahip olmaya başladık. Bu onumuzde ki yıllarda Trabzonspor’un onemli başarısına ve ekonomik olarak onemli değere sahip olmasını neden olacak kadrodur” dedi. TURK FUTBOLUNUN SORUNLARI... Yanal, “Turk futbolunun sorunları var. Turk sporunun sorunları var. Cok tartışılan yabancı konusu. Yabancı konusu tartışılması gereken konuların başında yer alıyor ama esas Turk sporunun tartışılması gerek. Bu ulkenin yaklaşık 15 milyon cocuğu var. En genc nufuslardan birine sahibiz. Fakat onlara ne kadar spor organizasyonu goturebiliyoruz. Kulup yapılarını sorgulamak gerekiyor. YABANCI SORUNU... Yoksa yabancı sorunun 3’e indirelim, 5’e cıkaralım, kuluplerin organizasyonlarını destekleyecek organizasyonlar yapmadıkca bunlar boşa cıkar. O yuzden Turkiye’nin ciddi bir şekilde spor organizasyonuna bir bakış atması ve yeniden yapılanması ihtiyacı olduğunu duşunuyorum. Kuluplerin hızlı bir şekilde dernekler yasası ve diğer kurumlarından ayrılıp bugun ki ihtiyaca uygun hale getirmek icin yasanın cıkması lazım. Yabancı sorunun bundan sonra geldiğini duşunuyorum. Ama Trabzon’un diğer butun kurumlardan daha buyuk avantajı var. Yine alt yapısından cok onemli oyuncular cıkarıp takım icine koyacak hem guce hem potansiyele ve ilgiye sahip onemli yerlerden bir tanesi... ALT YAPIDAN 3. OYUNCU KAZANMAK UZAK DURUYOR... Altta yine buna benzer yakın vadede olmasa da bir ki oyuncu da olabileceğini duşunuyorum. Şuan da 2 oyuncu dışında 3’uncu oyuncu uzak gorunuyor. Ama orta vadede 1-2 oyuncu katılabilir. Ama 2 oyuncu kazanmak onemli bir başarı... “ dedi. HaberTS __________________