Trabzonspor Kulubu Başkanı Nuri Albayrak, Akyazı'da yapılması planlanan, Trabzonspor Spor ve Kultur Kompleksi'nin takipcisi olacaklarını soyledi. Kulubun rant kapısı olmaktan cıkması gerektiğini soyleyen Albayrak, yeni yonetime de tavsiyelerde bulundu. Yarın başlayacak olan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu oncesi Kulup Başkanı Nuri Albayrak, Akyazı'da yapılması planlanan Trabzonspor Spor ve Kultur Kompleksi projesinin takipcisi olacaklarını belirterek, "Bu proje Trabzonspor'un onune acacak olan bir projedir. Galatasaray yeni stadyumu yapmak icin 10 yıldır uğraş veriyor. Ceşitli prosedurleri aşmak icin uğraştı. Ama biz 6 ayda bu proje icin izin aldık. İnşallah bizden sonra gelecek olan yonetim bu işin takipcisi olur ve bunu bitirmek icin caba gosterir. Nuri Albayrak olarak ben Trabzonspor icin bu projenin takipcisi olacağım" dedi. Trabzon'nun cok değişik bir yapısı olduğunu belirten Albayrak, "Trabzon, diğer illere gore cok farklı bir yer. Yapılan bir ankette Trabzon halkının yuzde 85'inin saha sonuclarına onem verdiği ortaya cıktı. Yuzde 15'inin ise projelere onem verdikleri belirlendi. Trabzonspor cağın gereklerine ayak uydurabilmesi icin projelerle birlikte hedeflerine ulaşmayı kendine yol cizmeli. Buyume donemlerinde sancılar olacaktır. Trabzonspor, buyukluğu gereği bunun ustesinden gelecek guce sahip bir camiadır. Trabzonspor'un sağ duyulu insanları ortaya cıkmalı, bu kulube gercekten seven insanlar Trabzonspor'u artık bir rant kapısı olmaktan cıkarmalı" dedi. Trabzonspor'da gorev alacak olan yonetimin istikrarlı bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Albayrak, "Ben başkanlık gorevine secilmeden once, Atay Aktuğ ve yonetiminin gitmemesi gerektiğini soyledim. Kendisinin aday olması halinde başkanlığa adaylığımı koymayacağımı ifade ettim. Bana aday olmayacağını soyledi ve biz de ekibimizle secimlere girdik. Trabzonspor'un tarihine baktığınız zaman yılları kongreler yaparak gecirmiş. Bunun da kulube cok buyuk zararları olmuş. İnşallah goreve gelecek olan yonetim gorev suresini tamamlar" diye konuştu. Trabzonspor'un 15-16 Aralık'ta yapılması planlanan ancak ertelenen kongrenin ardından insanların kendisinin tekrar aday olacağı yonunde bir duşunceye kapıldığını ifade eden Albayrak, "Aday olmama kararımı gectiğimiz sezon oynanan ve 1-0 kaybedilen Ankaragucu macı sonrası verdim. Bunu kimseyle paylaşmadım. Cunku insanların tutumları ve davranışları beni cok etkiledi. Bu işin bize gore olmadığına karar verdim. Cunku başkaları gibi senin yuzune farklı, diğerinin yuzune farklı konuşacak veya farklı bakacak yapıda bir insan değilim. Trabzonspor'u durust bir şekilde yonettik. Gercekleri ve doğruları insanların yuzune soyledik. Kırıcı olmamaya calıştık" acıklamasında bulundu. Kongrenin ertelenmesinin ardından bazı kesimlerin kendisinin yeniden aday olacağını duşunerek tedirginliğe kapıldığını altını cizen Albayrak, "Yeniden aday olmak icin kongreyi iptal etmedik. O gunku şartlar ve kulup menfaatleri onu gerektiriyordu. Aradan gecen 1,5 aylık sure icersinde yonetim olarak borsaya para odedik. Futbolcuların alacaklarını odedik. Art niyetli olsaydık. Bunların hic birini yapmaz 20 trilyonluk odemeyi gelecek olan yonetimin bırakırdık" dedi. Hafta sonu yapılacak kongrede başkan adaylarına aynı mesafede olduğunu belirten Albayrak, "Ben Trabzonspor'un tarafındayım. Yapılacak olan kongrede aday değilim. Başkan adaylarına da aynı mesafedeyim. Bu konu ile ilgili olarak hic bir arkadaşıma bir telkinde bulunmadım. Benimle birlikte olan arkadaşlar istediklerini yapmakta ozgurdurler. Kongrenin Trabzonspor icin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. __________________