Ahmet Ağaoğlu'ndan İstifa Acıklaması
Trabzonspor0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Trabzonspor
- Ahmet Ağaoğlu'ndan İstifa Acıklaması
-
14-10-2019, 04:07:07Kayıtlı ÜyeTrabzonspor Kulubu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sivasspor yenilgisinin ardından teknik direktor Unal Karaman hakkındaki spekulasyonlarla ilgili olarak konuştu. “ALINAN SONUCLARDAN KİMSE MEMNUN DEĞİL” Sivasspor macı ile ilgili konuşan Başkan Ağaoğlu “İki hafta icinde 4 sakat veriyorsunuz. Cok onemli 4 oyuncu. Bir futbol takımında bu tur sureclerin yaşanması doğasında var olan şeyler. İki mac kazanınca goklere cıkarılan takım kaybedilen maclara baktığımızda UEFA liginde Getafe macı İspanyol takımına karşı deplasmanda oynuyorsunuz. Alınan sonuclar hoş değil. Bundan da hic kimse memnun değil” dedi. “MİKEL UZERİNE KOYARAK İLERLİYOR” Yeni transferlerin verimli olmadığı eleştirilerine değinen Ahmet Ağaoğlu, “Obi Mikel Sivas macında iyiydi. Getafe macında Sivasspor macının yuzde 10-20 altındaydı. Genclerbirliği macında daha da alttaydı. Adam uzerine koyarak gidiyor. Biz bu oyuncuya cok kotu bir adam mı diyeceğiz şimdi? İşler iyi gittiğinde ovguler yağdırılır, işler kotu gittiğinde eleştiriler yapılır. Bu işin doğasında bu var. Hicbir zaman şunun hesabı yapılmıyor. Bu takım nereden nereye geldi. Bu takımı bir sene once teslim aldığımızda ekonomik anlamda iflas etmiş, maaş odeyemeyen, UEFA’da ve FİFA’da 30’un uzerinde dosyası bulunan, neredeyse yabancı oyuncuların tamamından kulube ihtar cekilen, bugun 6-7 gun icinde maaşları takır takır hesaplarına yatan, idari personelin maaşlarını gunu gunune odeyen, UEFA’da oluşabilecek men cezalarının onune gecen, sponsorluk ve seyirci gelirlerini arttıran bir kulup transferde yanlış yaptı. Gecen sene alınan oyuncular icinde aynısı soylendi. Ekuban geldiğinde Havalimanında gosterilen alaycı tavır. Bunlar hafızalardan silinmedi. Bunlar yaşanılan ve yaşanılacak şeyler. Futbolun doğasında bu var. Bir anda goklere cıkarırız bir anda da yerin dibine sokarız.” şeklinde konuştu. “LİMANA VARANA KADAR BU GEMİYİ BİZ GOTURECEĞİZ” Başkan Ağaoğlu, onemli olanın kotu gunlerde destek vermek olduğunu belirterek, “Cok garibime giden şeyler var Unal Hoca konusunda. Hocamızla surekli goruşuyoruz. Biz bir ekibiz herkes bunu cok iyi anlasın ve gemi denize acıldı. Birtakım sıkıntılar yaşıyor ama limana varıncaya kadar bu gemiyi goturecek olanlarda yonetim ve teknik heyet olarak da bizleriz: Bu arada sakat oyuncularımız iyileşip bir an once takıma katkı sağlamalı. Geldiğimizde bize ekonomik ve sportif anlamda gosterilen sabır eleştirilerin bir bolumunde hak veriyorum. İşlerin yolunda gitmediği bir donemde bir insan sendelediği zaman ona omuz verilir. Desteğin anlamı odur. Siz binaya bile cokmesin diye kolonla destek atarsınız. İşler yolunda giderken herkes destek veriyor onemli olan boyle gunlerde destek vermek. İşler kotu gittiğinde gosterilecek destek ve sabır cok buyuk anlam taşıyor” dedi. Unal Karaman’ın bir basın toplantısında “transferleri ben yapmadım” demesine değinen Ahmet Ağaoğlu “Herhalde şunu soylemek istedi. Ben futbolcu ismi vermem sadece ihtiyacım olan mevkideki oyuncu ozelliklerini soylerim. Herhalde bunu ifade etmek istedi” ifadelerini kullandı. “ERKEN YUKLEME YAPILAN TAKIMLARDA BU TUR SIKINTILAR YAŞANIYOR” Karşılaşmalarda oyuncuların kondisyon olarak duşuk seviyede olması konusunda soru yonelttiğimiz Ağaoğlu, “Sezonu cok erken actığımız icin erken yukleme yapıldı futbolculara. 3’er gun arayla takım mac oynadığımızı unutmayalım. Erken yukleme yapılan takımlarda bu tur sıkıntılar yaşanıyor. İspanya seyahati sonrası ben 1 bucuk gun kendime gelemedim. Bu oyuncular ertesi gun antrenman yaptılar. Fiziki anlamda yukleme yapılıp sezonu erken acan takımlarda bu tur duşuş yaşanması son derece normal. Başarısız denilen ve eleştirilen takım 4 on eleme macı oynayıp UEFA’da gruplara kalan bir takımdan bahsediyoruz. Daha ligin 6. haftasındayız. Bu kadar eleştiri yapılması gayet doğal. Ben kotu sonuc alınmasından sonra sabaha kadar uyumadım. Mac kaybedildiğinde başta futbolcular ve teknik heyet, aldığımız hasar ve uzuntunun boyutlarını tahmin etmek mumkun değil. En fazla hasarı yaşayan isimler futbolcular ve teknik heyet. Şunu soylemiyoruz. Bu mac bitti onumuzdeki maclara bakıp deyip işi geciştirmiyoruz. Herkesin uzulduğunun kat ve kat fazlasını uzuluyoruz. Biz bu surecten bir şekilde cıkacağız. Asıl burada verilmesi gereken destek cekilip, bu bir tahammulsuzluğe donuşup ciddi ve sert, olumsuz duşuncelere donuştuğu zaman camia olarak kaybetmeye başladığımızda asıl cokuş orada başlar. Bunun tarihte ornekleri vardır. Bu hicbir zaman takımın veya kulubun icinde bulunduğu stresli ortamdan cıkarmaya yarayacak bir davranış şekli değildir” dedi. “UNAL KARAMAN’IN İSTİFASINI MI İSTEYELİM?” Takımın son donemdeki durumu sonrasında eleştirilerin odağı haline gelen Teknik Direktor Unal Karaman ile ilgili acıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Fikret Orman’ın kendi kararıdır saygı duyarım. İşler yolunda gittiğinde Beşiktaş şampiyon olduğunda omuzlarda dolaşan Fikret Orman istifa etmek zorunda bırakıldı. Bunlar yaşanıyor. Bu ligimizin doğasında var. Biz gecen sene ligi Unal Hoca ile bitirdik. Unal Hoca başarılı teknik adamlar arasında yer aldı mı? Aldı. 5 sene uzerine on elemelerden sonra takımın gruplara kalmasının sebebi Unal Hoca. İki haftada yaşanılan duşuş Genclerbirliği macında duşuş olarak gorulen bana gore değil. Gruba direk olarak takılan La Liga takımını sahasında yenemedik, bunu da anlayışla karşılarım. 3-4 oyuncuyu sahaya cıkıp Unal Karaman’ın kendisinin sakatladığını tahmin etmiyorum. Burada 3-4 macta ligin en başarılı teknik direktoru gosterilen Unal Karaman’ın istifasını mı isteyelim. Algı bu mu? Unal hocanın boyle bir soylemini duydunuz mu? Unal Hoca hakkında boyle bir algı yaratmayı bu hakkı insanlara kim veriyor? Unal Hoca vekalet mi verdi. Bu duşunce son derece yanlıştır. Sporun icinde olmaması gereken şeyler Trabzonspor buyuk bir camia. 2-3 mac kaybedince hocasını bu şekilde tartışılabilir duruma getiriyorsa camia olarak bir kere daha şapkamızı onumuze koyup duşunmemiz gerektiğini duşunuyorum. Sezon bittiği zaman, takımı gruplara bıraktığında, Atina deplasmanından donduğunde alkışlanan, ovguler yağdırılan bir insan daha aradan 20 gun gecmeden eleştiriliyorsa ben bunu artık kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı. haberts __________________