Trabzonspor başkanı Sadri Şener birbirinden carpıcı acıklamalar yaptı. Şener gelecek sezon icin 13 futbolcu transferi duşunduklerini soyledi. Gelecek sezon yarışan bir ekip yaratma arzusunda olduklarını ifade eden Şener, “Arkadaşlarımız calışmalarını yurt ici ve yurt dışında surduruyor. Şuan altı ulkede izleme yapıyoruz. Artık izleme suresi ay sonunda bitecek imza suresi başlayacak. Toplum 13 futbolcu transfer edeceğiz. Yani ilk etapta 5 yabancı 4 gurbetci genc, 4 yerli ancak bu sayılar değişebilir. Yani 5 yerli 4 yabancı 4 gurbetci gibi de olabilir. Ancak biri mutlaka kaleci olacak” dedi. NOKTA KOYDUM OLMADI Kulube 15 yıl aradan sonra yeniden donduğunu de belirten başkan Sadri Şener 15 yıl once nokta koyduğumu zannediyordum. Demek ki olmamış. Tekrar goreve geldim. Bu işlerde tecrubeliyim. Bu sezon artık boyle bitecek ancak gelecek sezon mutlaka yarışan bir ekip olacağız”dedi. TURK FUTBOLU GELİŞMİ 15 yıl once ile bugunku Turk futbolu arasında fark olduğunu da sozlerine ekleyen Şener Futbolun dışında değildim. Zaten izliyordum. Ancak Turk futbolu gelişti. Ozellikle Avrupa'da başarılar arttı. Bu yolun acılmasında Trabzonspor'un katkısı fazladır. Bizden sonra Galatasaray, Fenerbahce'de Avrupa'da bu sezon buyuk başarılara imza attı. Milli takımın başarıları Turk futbolunun geliştiğinin kanıtıdır. Trabzon'da da buyuk değişimler yaşandı. Bakın benim başkanlık donemimde medya bu kadar yaygın değildi. Şimdi Trabzon'da yerel gazete ve TV sayısı arttı. Trabzonspor cok daha fazla gundemde. 96'NIN ROVANŞI OLUR Başkan Sadri Şener ilk başkanlığı doneminde gorevi bakan Faruk Ozak'a bıraktığını ifade ederek, “O donem birlikte calıştık. Faruk Ozak futbolu iyi bilen biri. Ben onurla calışırken rahattım. İşte o muhteşem kadroyu birlikte yaptık. 1996 da bıraktığımız takım şampiyonluğu son macta kaybetti. Tarih tekerrurden ibaret galiba. Bu sezonda ligin son macı Fenerbahce ile. İnşallah Fenerbahce o maca kadar işi bitirir. Yoksa bu mac 96 nın rovanşı olur. Bizde rovanşı alırız. ZİRVE YAPABİLİRDİK Herkesin eleştirdiği kadronun aslında zirve de yapabileceğinin altını cizen Şener, “ Sivas macında 3 puan alacakken hem bu puanı kaybettik hem de 3 puanımız silindi. Bu takım son dakikalarda cok mac kaybetti. Bakın bunlar olmazsa ligin zirvesindeki takımların yanında olurduk. Cok şansız maclar kaybettik. Takımda gidenlerin yeri dolmadı. Bu da ayrı bir sıkıntı oldu ”dedi. GOKDENİZ GİTMEK İSTEDİ Gokdeniz'in ısrarla gitmek istediğinin de altını cizen Şener, “Sen yıldız satmam dedim. Ancak Gokdeniz malum sebeplerden oturu Trabzon'da huzursuz olduğunu soyledi. Benle goruşmek istedi. Onunla konuştum bana, “28 yaşına geldim. Artık iyi bir transfer yapmak istiyorum. 2009 da sozleşmem bitiyor. Trabzon'da huzursuzum dedi. Bende sezon bitsin oyle gonderelim seni dedim. Ancak iyide bir teklif geldi. Rus ekibi ısrarla istedi. Oynamak istemeyen futbolcuyu PAF takımına gonderir tutarsınız. Bu Trabzonspor'a her alanda zarar veren bir karar olurdu. Ekonomik anlamda da Trabzonspor'u korumak zorundayız. Seceneklerin iyisi gitmesiydi. HATA YAPMAYACAĞIZ En az hatayla transferi gercekleştireceklerini de sozlerine ekleyen Şener Gokdeniz'den gelen paranın yanı sıra eldeki parayla yeni Gokdenizler bulmak zorundayız. Dikkatli olacağız transferde az hata yapacağız. Sıfır hatayla bu gune kadar kimse transfer yapamamıştır. Benim amacım kulubu bırakırken kasada da para olması. O yuzden transferde cok titiz davranıyoruz. Trabzon'daki tecrubeli arkadaşlarımız yoğun bir calışma icindeler. Hatta bazı futbolcuları bana bile haber vermeden herkesten saklayarak izliyorlar. Kulubun 40 -50 trilyon arası borcu var. Digiturk gelirleri Hazirana kadar borc nedeniyle alamayacağız.bunlara rağmen Bakın şuan futbolculara borcumuz yok. Kasamızda para var. Hazarın ayına kadarda kulube ceşitli girdiler olacak.Ekonomik olarak ta rahatlayacağız. Ama biraz daha sıkıntı cekeceğiz. PARA VERİYORUM İlk başkanlığı doneminde transferde futbolcunun basası yada dayısıyla goruşerek transferi gercekleştirdiklerini de sozlerine ekleyen Şener Şimdi menejerler ortaya cıktı.bakın biz Trabzonlu menejer Adnan Demirle calışıyoruz. Ona şunu dedim, “Sana normal menejer ucreti vermem.Oyuncuyu alırım ilk uce girersek sana az bir miktar oderim Kağıtlarda belirtilen menejer ucretlerini de odemem. İlk uce şunu ilk 7 ye şunu oderim dedim.Bunlar cuzi miktarlar yani. Bana ciddi oyuncular oner dedim oyle calışıyoruz şimdi YATTARA KALACAK Başkan Şener yatarı ile ilgili bir sorun olmadığını ifade ederek, “Bu futbolcu 22 yaşında Trabzon'a geldi.Adeta bizden biri oldu. Turk vatandaşlığı icin muracaatı var.5 yılını doldurması gerekiyor. Kalmak istediğini soyledi.Onla masaya oturmak icin menejer Adnan Demir'in Trabzon'a gelmesini bekliyoruz. Yattara'nın 3 yıl daha sozleşmesini uzatacağız Bu futbolcumuzu almak icin G.Saray başkanı Adnan Polat bana teklif yapamaz. Biz ailecek goruşuruz. Bende ona teklif yapmam.Kendisi G.Saray'a başkan oldu ,kutlarım. Artık biz İstanbul'un bıraktığı futbolcuları da almayacağız.Ancak Fener Alex'i bırakırsa alırım.Onların bıraktığını değil,artık bizim istediğimizi alırız” dedi YANALLA DEVAM Goreve geldiği ilk gun kendisine Ersun Yanal'ın sorulduğunu ifade eden Şener Ben Ersun Yanal'ı yakınen tanımıyordum. Genc ve başarılı bir hoca olduğunu biliyorum. Milli takımı da calıştırmış. Bende cevaben Ersun Yanalla mayıs ayı icersinde oturur konuşuruz dedim .Olay bu. Biz hocadan memnunuz ve devam etmek istiyoruz.Bakın Hocanın transferden haberi yok diyorlar. Ersun hoca yarın Fransa'da ki macta iki Tunusluyu izleyecek. Ben oyuncu izliyorum. Fakat teknik anlamda izlemiyorum Ben bu oyuncu Trabzon'a gelir mi ,fiyatı ne gibi konulara bakıyorum. Alınamaz ve butceye uygun değilse neden onla zaman kaybedelim. Alınacak futbolcuları hocaları izlettiriyoruz:son olarak Ersun hoca izleyip karar verecek İZLEME AY SONU BİTECEK Futbolcu izleme işini ay sonunda bitireceklerinin de altını cizen başkan Şener”Bu işi cok uzattık.Artık imzalar atılmaya başlamalı.bakın Genel sayman Mahmut Aksu dun Buruksel'dey di, bu gun Munih'e gecti Ben transferle bitene kadar isim vermem.sizin işinizde isimleri oğrenmek. İzlemeyi bitirerek imzalara başlayacağız.calışmalar bitmek uzere Bakın Trabzon'da o kadar tecrubeli ve bu işi bilen yoneticiler var ki bazen transferleri izlemelerini benden de gizliyorlar.Onları kutluyorum.'dedi HOCAMIZ BİZİMLE AĞLAMALI Trabzonda bir cok hoca olduğunu da belirten Şener, “Bakın Trabzonlu hocalar biz mağlup olduk mu bizle oturup ağlar, ama profesyonellerin ne yaptığını bilemem. Ben hocamızın mağlup olunan maclardan sonra Salı gunu idmana kadar ağlamasın beklerim. Şunu istemem bakın mesela bir doktor hastasını kaybeder ancak akşam eşiyle yemeğe gidebilir. Bu insanlar profesyonel ben bunu istemiyorum. Trabzonlu hocalar bizle ağlar. Bunu biliyorum. Ancak Trabzon'da Trabzonlu hocalar handikapta yaşar.3 mac kaybettik mi tribunlerden baskı başlar. Ne kadar direnebilirsiniz ki. Sonra gondermek zorunda kalırsınız.Bu yonu de var.” KALECİ ALACAĞIZ Başkan Sadri Şener bir kaleci alacaklarını da sozlerine ekleyerek, “ 4 tane kalecimiz var ama biz hala 40 metreden goller yiyoruz. Tolga ve Onur cok genc ve yetenekli kaleciler. Bunların onune birkac yıllığına 30'lu yaşlarda cok kaliteli ve yetenekli bir tecrubeli kaleci alacağız. Hem Onur hem de Tolga ondan cok şey oğrenerek kendilerine geliştirecekler. Amacımız bu” dedi. ALT YAPIDAN YETİŞİR Başkan Sadri Şener alt yapıdan her yıl yetenek gelmeyeceğini de sozlerine ekleyerek, “Bakın Hami, Fatih, Gokdeniz son olarak Barış alttan geldi. Alt yapıdan her yıl muthiş yetenekler cıkaramazsınız. Bizim alt yapımız sadece Trabzonspor'un alt yapısı da değil.Trabzon'un 2 ve 3 ligdeki kulupleri bizim alt yapımız. Ancak yoğun program nedeniyle onlarla koordinasyon kuramadım. İşler rahatlayınca onlarla da oturup konuşacağız. Onları her alanda desteklemeye calışacağız. Birde alt yapımızda cok oyuncu var. Bunların hepsine şans veremiyorsunuz. Ancak alt yapıdan bir oyuncuyu satmayacağım. Kiralamak isteyene vereceğiz. Orada gelişsin geri alalım. Satış isteyene alt yapıdan oyuncu vermeyeceğim. AKYAZI'YI YAPACAĞIZ Akyazı projesini gercekleştireceklerini de sozlerine ekleyen Şener; “Bu projenin mimarı eski başkan Nuri Albayrak'a teşekkur ediyorum, bu projeyi epey geliştirmiş ortaya atmış. Ancak bu projeyi iki turlu yapma imkanı var bu buyuk yatarımı ya devlet yapar yada herhangi bir firmaya ceşitli şekillerle verirsiniz. Bizde bunun icin eski stadımız Avni Aker'in yanında GSİM binası ve Yavuz Selim sahasını vererek bu projeyi yaptıracağız. Başbakanımız Sayın Erdoğan bizi makamında kabul ettiğinde, bu konuyu onla da goruştuk. Burayı devlet yapamaz. O zaman bir firma arayışı icine girdik. Teklifleri yaptık. Firmalar fizibilite yapıp cevap verecek .Burada 2011 Olimpiyat oyunları da yapılacak kıyı kanunu değişmesi gerek. Calışmalar suruyor .Oraya yeni bir stat yaptıracağız”dedi. KAYNAK __________________