Takım Kaptanımız Alex de Souza, 35 yaşında olmasına rağmen kendisini gayet iyi hissettiğini ve şimdiye kadar edindiği tecrubelerle saha icinde oldukca rahat hareket ettiğini soyledi. Yaşı ve futbolu konusunda bir de espri yapan Alex, "Ben zaten 18 yaşımdayken de cok hızlı bir oyuncu değildim. O yuzden hızımdan bir şey kaybettiğim soylenemez" dedi. Avusturya kampının son gununde bir basın toplantısı duzenleyen Alex, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk rakibimiz Vaslui, Fenerbahce’deki genc oyuncular ve Dirk Kuyt hakkındaki goruşlerini de paylaştı. Ayrılanlara teşekkur etti Sozlerine, "Kamp değerlendirmesinden once birkac kişiye ozel teşekkur etmek istiyorum, gecen sene takımla birlikte olan ama bugun bizim aramızda olmayan birkac kişi var. Ben o kişilere cok teşekkur ediyorum. Masorlerimiz, fizyoterapistimiz, tercumanlarımızdan Mahmut Sokun ve Umut Kose ve doktor, bu sene bizimle birlikte calışmama kararı verilen kişiler. Ben onlara teşekkur etmek istiyorum. Attığım gollerde, yaptığım asistlerde, onların da payı vardı. Onlara kendi kişisel uzuntulerimi soyledim ama sizlerin huzurunda da onlara bir kez daha teşekkur etmek istiyorum" diyerek başlayan Alex, ardından şu cumlelerle kampı değerlendirdi. Olağan bir kamp donemi geciriyoruz "Şu ana kadar olağan bir kam donemi geciriyoruz. Gelen iyi oyuncular var. Onlara başarılar diliyorum. Hocamıza da başarılar dilemek istiyorum. Birbirinden başarılı oyuncularla başarı sağlanacaktır. Bu kamp doneminin sonuna geldik. Onumuzde hedeflerimiz var. Umarım sıkıntısız, sorunsuz bir donem bizi bekler" Onemli olan bizim ne yapacağımız Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turunda Romanya’nın Vaslui takımıyla yapacağımız mac hakkında ise Alex, "Aslında onların da bizim de hedefimiz gruplara kalmak. Vaslui’yi gecen sene ozellikle takip ediyordum. Onlar da biz de gruplara kalmak istiyoruz. Umarım bizim adımıza olumlu olur. Umuyorum ki biz turu gecen taraf oluruz. Ben her zamanki gibi adım adım duşunmek istiyorum. İlk once Vaslui ile oynayacağız. Ben ilk on elemeyi duşunuyorum. Onumuzde 180 dakikalık bir mac var. Kalitemizle turu gececeğimizi duşunuyorum. Ama futbol sozlerle olmuyor. Soylediklerinizi sahada gostermeniz lazım. İlk olarak onumuzde 180 dakikalık bir mac var. Diğer hedefleri ondan sonra konuşuruz. Ben daima rakipten cok kendi takımıma bakmaya onem veririm. Benim duşuncelerim tamamen ’Biz ne yapacağız?’ uzerinedir. Tabii rakip takım hakkında da bir şeyler bilmek lazım. Onları yuzde yuz biliyoruz dersek yalan olur ama tanımaya calışıyoruz. Benim icin onemli olan Fenerbahce’nin gucu ve ne yapacağıdır" şeklinde konuştu. Kuyt hakkında cok fazla yoruma gerek yok Yeni transferimiz Dirk Kuyt hakkında cok fazla soze gerek olmadığını belirten Alex, "Kuyt hakkında cok fazla yorum yapmaya gerek yok. Gerek şimdiye kadar oynadığı takımlar gerekse Hollanda Milli Takımı ile cok yuksek seviyede maclar oynadı. Bizim takımımızla ilgili yorum yapmak da şu an icin gercekci olmaz. Cunku geleli henuz 10 gun oldu. Avrupa Şampiyonası, ardından dinlenme sureci ve aramıza katıldı. Kendisi hakkında cok fazla yorum yapmaya gerek yok. Kariyeri her şeyi gosteriyor. Umuyorum takıma faydalı olur. İstanbul’a ve takıma adapte olarak her zaman alışkın olduğu başarıları Fenerbahce’de de yaşar" dedi. Her gecen gun daha tecrubeli ve kafamı rahat hissediyorum Yaşı ve futbolu hakkındaki sorular karşısında ise Alex, "Kendimi gayet iyi hissediyorum. Hatta bu konuda bir de espri yapıyorum. Şoyle ki: Bir futbolcu 35 yaşına geldiğinde gucunden ve hızından kaybeder derler. Ben ise 18 yaşımdayken neysem şimdi de oyleyim. Cunku ben zaten 18 yaşımdayken de cok hızlı bir oyuncu değildim. O yuzden hızımdan bir şey kaybettiğim soylenemez. Şimdiye kadar edindiğim tecrubelerle saha icinde cok daha rahat oynuyorum. Profesyonelim, aile hayatı duzgun olan bir insanım ve kendisine bakan bir futbolcuyum. Bu yaş konusu kafama takılmıyor. Her gecen gun kendimi daha tecrubeli ve kafamı daha rahat hissediyorum" diye konuştu. Umarım Salih ve Recep’e fırsat verilir Takımdaki genc oyuncular Salih Ucan ve Recep Niyaz hakkındaki goruşleri sorulduğunda ise Alex, "Ben Fenerbahce’de bir suru genc ve kaliteli oyuncu gordum. Daha once de sizlerle paylaştığım gibi burada bir felsefe var.Bu felsefe, genc oyuncuların oyuna girip kendisini gostermelerine izin vermeyen bir felsefe. Ben buna uzuluyorum. Benim gorduğum kadarıyla bu genc oyuncular arasında şimdiye kadar sadece bir tek Semih kendisini gosterebildi. Takımımızda bir Gokay vardı. Şampiyon olduğumuz sene başarılı bir sezon gecirmişti. Ama sistem Gokay’ın oynamasına izin vermedi. Ben yetkili mercii değilim, kararları ben vermiyorum ama Fenerbahce’nin bu felsefesi ve duzeni değişirse ve bu cocuklar da oynarsa, onlar da başarılı olacaklardır. Ben Fenerbahce’de Semih haricinde bunu başaran bir oyuncu gormedim. Salih ve Recep, kalitelerinden şuphe edilmeyen oyuncular. Fırsat bulduklarında onların kendilerini gosterip, yer edineceklerine inanıyorum. Genc bir oyuncunun başarılı olması icin bir suru faktorun bir araya gelmesi lazım. Bu oyuncular şans verilmezse, kendilerini gosteremezler. Umarın bunlara fırsat verilir ve kalitelerini gosterirler" ifadelerini kullandı. Resmi site