Fenerbahce Dergisi’nin 126 no’lu Ağustos 2013 sayısı; Teknik Direktorumuz Ersun Yanal ve futbolcularımızın gorselinin bulunduğu ve “Bu sezon farklı olacak” sloganlı kapağıyla bayilerdeki yerini alıyor. Derginiz, bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında poster armağan ediyor. Bu ayki posteriniz Alper Potuk’a ait. Fenerbahce Dergisi yuksek tirajıyla Turkiye’nin en cok satan dergisi olmaya devam ediyor. Sadık birer okuyucumuz olan Buyuk Fenerbahce Taraftarı’na duyarlılıklarından dolayı teşekkur ederiz. Fenerbahce Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleriyle birlikte tukenmeden alın. Fenerbahce Dergisi’ne abone olup, avantajlardan yararlanabilirsiniz. Abone olmak icin FBDERGİ yazıp 3570’e mesaj atmanız yeterli! Hepinizin muptelası olduğu Fenerbahce Dergisi’nin Ağustos 2013 sayısından carpıcı başlıklar: • Bruno Alves: “Şimdiden şampiyonluk sozu veriyorum” Duran toplardaki hava ustunluğu, cevikliği, surati ve topu oyuna sokma becerileri ile şimdiden Fenerbahcelilerin kalbinde taht kuran Bruno Alves, Fenerbahce forması altında da, geleneğini surdurerek takımın vazgecilmezi olacağını hissettiriyor. Tecrubeli oyuncumuz, Fenerbahce’nin Şampiyonlar Ligi’nde yer alacağına cok sevindiğini soylerken herkese “Fenerbahce’nin Avrupa’yı ne kadar hak ettiğini gostereceğiz” diyor ve Fenerbahce’nin sezon sonunda şampiyonluk ipini goğusleyecek gucte olduğunu vurguluyor. Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: En onemlisi her alanda profesyonel olmak. Yaşam tarzı olarak profesyonel olmaktan bahsediyorum... Bir futbol oyuncusu sadece 2 saatlik antrenmanda değil, genel anlamda profesyonel olmalıdır. Gun boyunca her an yaşayışına dikkat etmelisin. Ne yediğine, dinlenmene, hangi anda ne yaptığına her zaman buna konsantre olmalısın, bu şekilde yaşamalısın. Antrenmandan veya mactan sonra eğer bunlara konsantre olmazsan, futbolda yonunu kaybetmek cok kolay. Kazanmayı cok seviyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmayı seviyorum. İşimi nasıl yaptığım beni ben yapan en onemli ozelliklerimden biri. Cunku futbol oynarken her şeyimi sahaya koyuyorum.
Fenerbahce gibi buyuk bir takımın, buyuk turnuvalarda ve buyuk şampiyonlarda olması cok onemli. Gecen yıl Fenerbahce, Avrupa Kupaları’nda en iyi takımlardan biri olduğunu ve en iyi takımlara karşı mucadele edebileceğini ve neler yapabileceğini gosterdi. Şimdi tekrar Şampiyonlar Ligi’ndeyiz. Takımdaki hava cok iyi. Takım da, taraftarlar da cok daha motive cok daha fazla işine sarılmış vaziyette. Şampiyon olmak icin her şeyi yapacağız. Şampiyonlar Ligi’ne mucadele edebilmek icin elimizden geleni yapacağız ve takımın kalitesini gostermek icin cabalayacağız. Ayrıca insanlarda Fenerbahce’nin Avrupa’yı hak ettiği duşuncesini oluşturmak icin elimizden gelen cabayı gostereceğiz. Rekabetin yuksek olduğu bir lig, Super Lig. İyi oyuncular, iyi takımlar var. Ve herkes bu ligde şampiyon olabilmek icin en iyisini gostermek zorunda. 6+0+4; futbolcuların kafasında olması gereken bir şey değil. Futbolcuların yapması gereken iyi hazırlanmak, iyi calışmak ve teknik direktorun formayı vermesi icin elinden geleni yapmaktır.
Sadece macı bekliyorum. Cok ozel bir şey yapmıyorum. Mac yapacağımız takımı takip ediyorum. Bilgiler alıyorum, onları izliyorum. Onun dışında iyi dinliyorum. İyi bir hazırlanma sureci gecirmeye calışıyorum. Modern futbolda artık herkes birbirini tanıyor. Bu artık ekstrem bir durum değil. Eşim Ana Rute Alves ile 3. cocuğumuzu bekliyoruz. Aralık sonu veya Ocak’ta doğumu gercekleşecek. Kızım Adriana 6; oğlum Lgonardo 3 yaşında. Adriana basketbol oynamayı, oğlum futbol oynamayı seviyor. Arkadaşlarıyla sık sık bu şekilde vakit geciriyorlar. Sporu şu an icin oyun amaclı yapıyorlar ama o adrenalin bir kez yuklendi mi devam ederler diye duşunuyorum. Ayak tenisi oynamayı seviyorum. Portekiz’deyken veya tatildeyken arkadaşlarımla oynarız. Kumun ustunde olduğumuz icin cok zevkli oluyor. Eğlenmek icin, arkadaşlarla iyi vakit gecirmek icin guzel bir spor. • Yuksek Divan Kurulumuz toplandı; Fenerbahce Ulker’de Obradovic donemi başladı; Fenerbahce Ulker rakip tanımayacak; D-Smart’la 5 yıl daha…; Başkanımız Aziz Yıldırım iftar yemeği verdi; Ersun Yanal kan bağışında bulundu; Lige deplasmanda Torku Konyaspor macıyla başlayacağız; Topal ailesinden iftar yemeği ve Atletizm, Masa Tenisi, Yuzme, Yelken, Yuzme, Boks, Voleybol, Futbol ve Basketbol Şubelerimizden daha bircok haber, “Haber Turu” sayfalarımızda… Fenerbahce gundeminden kopamayacaksınız. • Fenerbahce’nin yeni sezon adidas formaları taraftarımızla buluştu Profesyonel Futbol A Takımımızın 2013/2014 Futbol Sezonu’nda giyeceği adidas formalarının tanıtımı, Fenerbahcemizin PSV Eindhoven ile yaptığı hazırlık macı oncesinde Fenerbahce Şukru Saracoğlu Stadyumu’nda duzenlenen ozel bir organizasyonla yapıldı. Tam 73 gun sonra onbinlerce taraftarıyla Kadıkoy’de buluşan takımımızın macı oncesinde, dev perde ve ozel ışık gosterileri eşliğinde sunulan yeni sezon adidas formalarımız goz kamaştırdı. Yeni sezon formalarımız, tum Fenerium’larda ve adidas satış noktalarında taraftarımızın beğenisine sunuldu.
• Teknik Direktorumuz ve Futbolcularımız Fenerium’un katalog cekimine katıldı Teknik Direktorumuz Ersun Yanal ve Profesyonel Futbol Takımımız oyuncuları, Fenerium’un yeni sezon urunlerinin katalog cekimi icin gectiğimiz ay icinde objektifler karşısına gectiler. Yeni sezon hazırlıklarını Duzce’nin Kaynaşlı ilcesindeki Fenerbahce Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri’nde gercekleştiren Takımımızda, oyuncularımız ve Teknik Direktorumuz Ersun Yanal, Fenerium’un 2013-2014 sezonunda taraftarlarla buluşturacağı urunlerin tanıtımı icin katalog cekimine katıldı. Teknik Direktorumuz Ersun Yanal ile futbolcularımızın objektif karşısına gectiği organizasyonda keyifli anlar yaşandı. •Fenerbahce profesyonel futbol takımımızın 2013-2014 sezonu icin gercekleştirdiği hazırlık kampından cok ozel anlar hic gormediğiniz fotoğraflarla derginizde… • Rast gele Topuz… Fenerbahce profesyonel futbol takımımızın yeni sezon oncesi hazırlıklarının 2. etabını tamamladığı Duzce Topuk Yaylası Tesislerimiz, eşsiz doğal ortamıyla da, futbolcularımız icin antrenmanların arda kalan zamanlarında tam bir rehabilitasyon merkezi gibiydi. Futbolcumuz Mehmet Topuz’un her gun tuttuğu birbirinden ilginc gol balıklar, gunluk menunun ayrı birer spesiyali haline geldi. Kulubumuzun tesisleşme hamlesi kapsamında 2011 yılında camiamıza kazandırdığı Duzce Topuk Yaylası Tesislerimiz, kulup uyelerimiz ve vatandaşların konaklama ve dinlenme ihtiyacının yanı sıra her turlu sportif ekipmanı, spor salonları, yuzme havuzu, hamamı ve futbol sahaları olmak uzere 9 branşta faaliyet gosteren şubelerimize de kamp yapma imkanı tanıyor. Fenerbahceli sporcularımıza ve teknik heyetlerimize bu imkanın sunan Kulubumuzde basketbol, voleybol ve kurek takımlarımızın yanı sıra profesyonel futbol takımımız da bu yıl ilk kez yurtdışında kamp yapmadı. Teknik Direktorumuz Ersun Yanal’ın da altını cizdiği uzere, her turlu donanıma sahip bu tesis sayesinde; yurt dışına gitmek değil, yurtdışındaki futbol kuluplerinin buranın imkanlarından faydalanması daha makul gozukuyor. Tum bu donanımın yanı sıra, Duzce Topuk Yaylası Tesislerimiz, eşsiz doğal bir ortama sahip. Yanı başındaki gol ve yayla havasının sunduğu muthiş oksijen sporcularımız icin de cok faydalı. Bu doğrultuda futbolcularımız da antrenmanlardan arda kalan vakitlerini bu doğal ortamda değerlendirmeyi tercih ettiler. Başta futbolcumuz Mehmet Topuz balık tutmadaki hunerlerini bir bir sergiledi. Neredeyse her gun oltasını kapıp gol başındaki iskeleye giden oyuncumuz, oltasını bir kez olsun boş cekmedi. Ceşit ceşit balık avlayan Topuz, kovasına doldurduğu balıkları otelin şefine teslim ederken de ayrı bir gurur yaşadı. Topuz’un tuttuğu balıklar gun icinde kamp programı doğrultusunda oluşturulan gunluk menulerin birer spesiyali oldular. Oyuncularımız takım arkadaşları Mehmet Topuz’un tuttuğu balıklarla protein ve omega yuklemesi yaptılar; Topuz’a “Ellerine sağlık” dediler. • Adnan Ersan: “Her oğrencimizin hedeflediği yerde olması icin buradayız” Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: Turkiye’nin sayılı okullarından bir kacıdır: Daruşşafaka Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi… Belki de bu sayı tabir yerindeyse bir elin 5 parmağını gecmez. Bir de bu kurumları yoneten, her şeyiyle ilgilenen bir Fenerbahce sevdalısı eğitimci duşunun, o da Adnan Ersan. 37 yıllık oğretmenlik yaşantısında nicelerini yetiştirip, onlara yol gostermiş. Şimdiki durağı ise Fenerbahce Eğitim Kurumları… 2013-2014 eğitim oğretim donemine Fenerbahce Koleji’ni yeni bir cehre ile hazırlayan Adnan Ersan Hocamız ile yeni eğitim doneminde yapmayı planladıklarını, Turkiye’deki eğitim sistemini ve 37 yıla sığdırılan eğitim yaşamını konuştuk. Benim icin oğretmen iki yonlu olmalıdır. Birincisi, akademik olarak donanımlı. İkincisi de oğrencinin sosyal anlamda gelişmesine katkı sağlaması ve calıştığı kurumun kulturunu benimsemesi cok onemli. Ben istiyorum ki, Fenerbahce Koleji’nden mezun olan bir oğrenci; Boğazici Universitesi’ne, ODTU’ye ve Teknik universiteye gitmeli. Bizim hedefimiz her zaman icin en yukarısı. Ben, Başkanımızın da dediği gibi Fenerbahce Universitesi’nin kurulması gerektiğine inanıyorum. Tabii bu surectir. Cumhuriyet ilkelerine değer vermiş gencleri Fenerbahce catısı altında toplamak cok onemli. • Derya Cayırgan: “Kupalarla dolu bir sezon bizi bekliyor” Dergimizin bu ayki konuğu; Turk voleybolunun parlayan yıldızı ve Fenerbahce Bayan Voleybol Takımımızın yeni isimleri arasında yer alan Derya Cayırgan oldu. Genc ve başarılı libero oyuncusu Derya Cayırgan ile kariyerini, hedeflerini, hobilerini ve bilinmeyen yonlerini sizler icin konuştuk. Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: Boylesine buyuk bir camianın formasını giyecek olmaktan dolayı; onur ve gurur duyuyorum. Taraftarlarımızın da desteğiyle cok onemli başarılara imza atacağımızı duşunuyorum. Hem bireysel anlamda hem de takım olarak onemli başarılara imza atacağız. Bunu yapacak guce ve kaliteye sahibiz. Bu zamana kadar hedefim hep; ligde ilk 4 takım icinde yer alan takımlarda forma giymekti ve bunu başardım. Milli takımda oynadım. Bunu başardım demek, kariyerimi noktaladım anlamına gelmesin. Esas hedefim daha cok calışarak, kalıcı ve başarılı olmak. Spor yapma isteği icten gelen bir durtudur. Ya hep vardır ya da sonradan kazanılır… Devam ettikce zorunluluktan cıkar ve bir tutku olur. Sonra bir an gelir ki buna kırılma noktası da denebilir, bircok kişinin “Tamam” dediği o anda sizin fark yaratmanız gerekir. Artık, ya calışmalarınızın verdiği tecrube ile devam edersiniz yola, ya da imrenerek bakarsınız spor yapanlara… Turkiye’de voleybol ozellikle son yıllarda iyi bir cıkış yakaladı. Bunda cok kaliteli yabancı oyuncuların ulkemize gelmesi etkili. Kaliteli isimler bizim de gelişimimizde etkili oluyor. Şu anda en iyi yabancı oyuncular bile Turkiye’yi tercih ediyor. Cunku ulkemizde kazanılan başarılar ortada. • Serkan Kılıc: “Fenerbahce forması herkese nasip olmaz” Fenerbahce Erkek Voleybol Takımımızın değişmeyen liberosu Serkan Kılıc ile bu sayıda bir araya geldik. Calışkanlığı, istikrarı ve başarılı performansıyla 5 yıldır Fenerbahce formasını başarıyla taşıyan Serkan Kılıc’la kariyerini, hedeflerini ve voleybolu konuştuk. Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: Butun onemli başarılarımı burada kazandım. Fenerbahce forması herkese nasip olmaz. Bu formayla şampiyonluklar elde etmek bambaşka bir duygu. Kariyerim acısından cok onemli başarılara imza attım ve onemli maclara cıktım. Castellani tekrardan takımın başına geldiği icin mutluyuz. Butun takımı toparlayabilecek, bir kapasitesi var. Butun sporcularda cok buyuk bir enerjisi var. Emin’le birlikte orta oyuncularımız guclendi. Fontales, dunya yıldızları icinde onemli bir isim. Bize cok şey katacağını duşunuyorum. İyi bir takımız. Fontales’in de kolay uyum sağlayacağını duşunuyorum. Araba tutkum var. Genelde arabaları takip ediyorum. Amerikan arabaları ile yakından ilgileniyorum. Bu tutku bana, kucukluğumuzde, ağabeylerimizden gelen bir hevesti. Bana da boyle aşılandı. Butun yenilikleri gozlemliyorum. Onun dışında ailemle zaman geciriyorum. Zaten cok da zamanımız olmuyor. Lig bitiyor, milli takım başlıyor. Kamplara gidiyoruz. Ardından tekrar buraya geliyoruz. Yoğun bir programımız var. • Yazarımız Dr. Sedat Hayran, “Akademik Vizyon” adlı koşesinde Levent Ulgen’i ağırladı. “Santrada Fenerbahceli krampon gorursem, biz galibiz” 33 yıllık sanat yaşamı boyunca; guldurmeyi zekÂyla birleştiren, koreografi kabiliyeti ve beden dilini muthiş kullanmasıyla sahneleri ve ekranları dolduran batı sanatcılarımızdan biri olan Levent Ulgen’i bu ayın konuğu olarak “Akademik Vizyon” da ağırladık. Muthiş bir Fenerbahce aşığı olan sanatcımız ile sadece tiyatro, sinema ve televizyon duayenliği değil, sosyal sorumluluk aktiviteleri, guzel sanatlar, moda, edebiyat, felsefe ve tabii ki Fenerbahce’ye dair koyu bir sohbet yaptık. Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: Fenerbahcelilik duygusuna gelince; bu duyguların saygı duyulması gereken duygular olduğunu duşunuyorum. Fanatizmi ise hic anlamıyorum. Bazen insanlar cıkıyor ve ‘Ben cocuğuma yedirmedim, şu takımın macına gittim’ diyor. İnsanlar oluyor bunun uğrunda. Bu hic kabul edilebilir bir şey değil. O yuzden taraftarlarla ilgili programlar yapmalıyız. İnsanların mizah iletişimini kurmaları gelişmiş toplumları yaratır. Gelişmeyen toplumlarda mizah yerine katılık, sertlik vardır. Ama o sertlik hem yonetene hem yonetilene acı verir. Başkanımız Aziz Yıldırım’a karşı inanılmaz bir sempati duyuyorum. Boyle duşunmemin sebebi samimiyetine guveniyor olmam. Her şeyini gercekten Fenerbahce’ye adadığına inanıyorum. •Yazarımız Ersin Demirel, bu ay “Hayatın İcinden Fenerbahce”de Murat Akkoyunlu’yu konuk etti. “ İyi ki Fenerbahceliyim!” Kalbini sarı – laciverte boyayan, sevdiğimiz isimlerden biri daha sayfalarıma konuk bu ay. “Her Şey Yolunda Merkez” ve “İşler Gucler” dizileriyle evlerimize konuk olan Sevgili Murat Akkoyunlu ile hem kariyerini, hem de Fenerbahce sevgisini konuştuk. Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: Kuşkusuz her şampiyonluk onemlidir ama 2012 Turkiye Kupası Şampiyonluğu benim icin cok daha onemli. Uzun suredir alamamak değildi bunu anlamlı kılan. Cepecevre kuşatıldığımız bir seneyi kupa ile taclandırmak gerekiyordu ve bunu başardığımız icin cok mutlu olmuştum. Fenerbahce’de kaleyi devralan, en az on yıl kaleyi bırakmıyor. Son yirmi beş seneye baktığımızda Engin – Ruştu –Volkan diyoruz. Bakın rakiplerde dunya kadar kaleci gelip gitti o surecte. Bu bizim en buyuk şansımız. Yabancı kontenjanı icin de buyuk şans. Volkan’dan sonra da Mert’imiz uzun sure koruyacaktır kaleyi. Buyuk bir sosyal guc olduğunu ispatladı taraftarlarımız. Onlardan tek isteğim, yeni sezonda toplumsal olaylara duyarlılığının surdurulmesi ve tribundeki catlak sesleri sona erdirmeleri. Tek gerceğin Fenerbahce olduğunu unutmadan, son ana kadar desteklerini surdurmeliler. • Sibel Kurt ile “Sibel’in Sahası”nda konuk; Mesut Yar “Fenerbahce Turkiye’nin en koklu spor kulubu” Sayın Mesut Yar’la programını yaptığı Bodrum Clup Flipper’da buluştuk. Arkeoloji eğitimi sonrası medya dunyasına atılan; yazarlığının yanı sıra gazetelerde muhabirlik, editorluk ve koşe yazarlığı sonrası bircok ulusal kanalda yapımcılık, sunuculuk, genel mudurluk, anchormanlık yapan Mesut Yar’dan Fenerbahce’ye olan sempatisini ve ailesindeki bireylerin Fenerbahceliliklerini “bir Mesut Yar sohbeti tadında” dinledik. Tabii ki burada da laf coktu. Roportajdan derlediğimiz spotlar şoyle: Sayın Aziz Yıldırım’ı dik duruşundan dolayı cok beğeniyor ve destekliyorum. Universitede Arkeoloji bolumunde okumam hayata bakış acımı cok etkiledi. Cok kulturluluktu. Gercekten hayatımda yaptığım en doğru secimdi. Cok işime yaradı. Bir kere on yargılardan arınmış oluyorsunuz. Her spor kulubunun bir medya spor kanalının olması cok guzel, anlamlı ve de sağlıklı bir şey. Taraftarlar acısından ozellikle. Beşiktaş ve Galatasaray bu sistemi tam oturtamadılar. Fakat Fenerbahce Televizyonu bunu kurumsal olarak başarmış. Fenerbahce Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz. Her akşam burada program yaparken taraftar istatistiği yapıyorum. “Fenerbahce” deyince seyirciler coşuyor; alkış sesleri diğer takımlara gore daha cok cıkıyor. • Eski başkanlarımızdan saygıdeğer yazarımız Faruk Ilgaz bu ay “Fenerbahce Spor Kulubu’nu yucelten bir başkan: Sayın Aziz Yıldırım” konusunu kaleme aldı. • Yazarımız Alp Bacıoğlu, bu ayki “Zaman Tuneli” adlı koşesinde; “Stadyum Acılışları ve Fenerbahce” konusunu işledi. • Koşe yazarlarımız Baki Aydın, Ayşesu Zorlutuna, Gurdoğan Yurtsever, Oktay Unsal, Paşalı Birol, Jak Benzonana ve Ege Ozışık gozden kacmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gundemi oluşturmaya devam ediyorlar. • Futbol Altyapı ile basketbol, voleybol, yuzme, boks, masa tenisi, atletizm, kurek ve yelken şubelerimizden cok ozel haberler, fiksturler, transferler, musabaka ve şampiyona sonucları Fenerbahce Dergisi’nde. • Fenerbahce Spor Kulubu Spor Okulları Merkezi’nden Yaz Okulları ve Topuk Yaylası Yaz Kampı ilgili haberler ve kayıt bilgileri derginizde… • Yurt ici ve yurt dışındaki tum derneklerimizden son haberler sayfalarımızdan sizlere taşınıyor. • Fenerium, Fenercell, FenerNET, Premium Kart, Fenerbahce Kart, Fantorya Kart, Fenerbahce Dergisi Abonelik etkinlikleri derginizde. • FBSK Fenerbahce Koleji’ne dair tum haber ve etkinlikler derginizde. • Dergimizin en sevilen koşelerinden minik taraftarlarımızdan birer merhaba geliyor sizlere… “Minik Kanaryalar” adlı koşemizde siz de cocuğunuzu Fenerbahce camiasıyla tanıştırabilirsiniz. • Fenerbahce Dergisi, bulmaca ve karikatur koşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor. • Fenerbahce Dergisi’nin 126. sayısı, gundemi oluşturan gercek haberler ve hicbir yerde gormediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Derginizi bayiinizden ekleriyle birlikte istemeyi unutmayın. Keyifli okumalar… Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
Resmi site