Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahce Ulker’in yeni başantrenoru Zeljko Obradovic, Fenerbahce Ulker Sports Arena’da taraftarlarımız onunde duzenlenen bir torenle, kendisini 2 yıllığına Kulubumuze bağlayan sozleşmeye imza attı. Başkanımız Aziz Yıldırım, Basketboldan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyemiz Semih Ozsoy, Asbaşkanlarımızdan Omer Temelli, Yonetim Kurulu Uyelerimizden Yasemin Mercil, Yalcın Haker, Kulup CEO’muz Hasan Hakkı Yılmaz, Yıldız Holding Yonetim Kurulu Uyesi Ahmet Ozokur ile cok sayıda taraftarımızın hazır bulunduğu torende imzayı atan Zeljko Obradovic, "Başkan Aziz Yıldırım’a, boyle bir transferi gercekleştirdiği ve Fenerbahce Ulker gibi bir takıma başantrenor olmamı sağladığı icin teşekkur ediyorum. Burası benim evim olacak" dedi. Hasan Hakkı Yılmaz: "En iyiler, en iyilerle calışmak istiyor" Torende ilk olarak soz alan CEO’mus Hasan Hakkı Yılmaz, "Fenerbahce tartışmasız Turkiye’nin en buyuğu. Yatırımlarında, şampiyonluklarda, olimpiyatlara gonderdiği sporcularda bu boyle. Şampiyonluktan başka bir hedefi yok. Ulker Grubu da bulunduğu sektorde lider ve cok onemli bir şirket. Bu iki guzide kuruluş, guclerini bir araya getirdiğinde tabii ki en iyinin olmasını istiyor, şampiyonluğu ve en iyilerle calışmayı hedefliyorlar. Obradovic de Avrupa’nın en iyi kocu. Tum bunların bir araya gelmesinden cok buyuk başarılar bekliyoruz. Ulker Grubu’na, Başkanımıza, Semih Ozsoy’a teşekkur ediyorum. Cok iyi bir takımımız, iyi tesislerimiz, mukemmel bir ortağımız, sponsorumuz var. Tum bu iyilerden en iyiyi cıkarmak, yani helvayı yapmak da yeni kocumuz Obradovic’e kalıyor. Kendisine teşekkur ediyor, hoş geldiniz diyorum" dedi. Ahmet Ozokur: "Ulker olarak Fenerbahce ile birliktelikten mutluyuz" Torende daha sonra soz alan Yıldız Holding Yonetim Kurulu Uyesi Ahmet Ozokur ise, "Fenerbahce ile birlikteliğimizin 7. senesindeyiz. Daha cok uzun yıllar beraber olmayı istiyoruz. Bugune kadar olan birlikteliğimizden hem fayda sağladık hem de mutlu olduk. Bu birlikteliğimizin de yeni kocumuzla taclanarak devam edeceğine inanıyoruz. Ulker olarak, bu tesiste boyle bir imzaya şahit oluyor olmaktan ve boyle onemli bir hocanın transfer edilmesinden mutluyuz. Bu surecte emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi. Obradovic: "Burası benim evim olacak" Son olarak soz alan Zeljko Obradovic ise, "İlk olarak hepiniz hoş geldiniz. Başkan Aziz Yıldırım’a, boyle bir transferi gercekleştirdiği ve Fenerbahce Ulker gibi bir takıma başantrenor olmamı sağladığı icin teşekkur ediyorum.Ulker Grubu’na ve Semih Ozsoy’da da ayrıca teşekkur etmek istiyorum. Uzun suredir bu transferin gercekleşmesi icin calışıyorlar. Ortak bir yol bulduk ve burada olduğum icin cok mutluyum. Fenerbahce’nin ne kadar buyuk bir kulup olduğunu biliyorum ve Fenerbahce’de birlikte calışacağımız herkesin de bunun bilincinde olmasını istiyorum. Kendim icin bir tek şeye soz veriyorum: Burası benim evim olacak" dedi. Obradovic: "Basit şeyler, en guzel şeylerdir" İmza torenini izleyen taraftarlarımızın yoğun tezahuratı uzerine ise Obradovic, "Taraftarlara cok teşekkur ediyorum. İnşallah sezon sonunda da sizlerden bu tezahuratları duyarım. Basit şeyler en guzel şeylerdir. Şunu da eklemek istiyorum: Bu transfer surecinde Fenerbahce icin beni ikna eden Fenerbahce’nin buyukluğunu bana anlatan Mirzayevic’e de teşekkur ediyorum" dedi. Obradovic: "Asıl kazanc, taraftarım basketbolumuzdan keyif alması " Toplantıda daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Obradovic, kendisi hakkında yapılan, "Basketbolun Mourinho’su" değerlendirmesi ve yeni sezon yapılanması hakkında şu goruşleri dile getirdi. "Benim adım Zelyko Obradavic ve ben bundan cok memnunum. Bu şekilde, durust bir şekilde devam etmeyi planlıyorum. Tabii Mourinho’ya da saygımız sonsuz. Şu anda henuz erken ama aklımdan gecen bir fikirlerimi yonetimle, takımla sponsorlara hemfikir olup bu şekilde bir karar varmak en doğrusu. Yaz vakitlerinde cok soylentiler olur, gazetelerde cok şeyler yazılır. Bu kulubun tarihcesinde şampiyonluklar cok onemli ve bunun icin mucadele etmeliyiz. Herhangi bir musabakada ikinci olmak icin buraya gelmedim. Bu şekilde de en başarılı takımı kurmaya calışacağız. Hayatta farklı kazanclar vardır. Şampiyon olduğunuz zaman herkes bunu anlar. Benim icinse daha buyuk başarı, kazanclar dışında, taraftarın basketbolu her macta keyifle izlemesidir. Hepimiz icin en buyuk başarı bu olacaktır. O nedenle taraftarlarımızı tum maclara bekliyoruz" dedi. Konuşmalarını ardından adım Zelyko Obradavic, kendisini 2 yıllığına Kulubumuze bağlayan sozleşmeye imzayı attı. Fenerbahce formasını imzalayan ve kendisine Fenercell hattı ile Fenerbahce Taraftar Kart hediye edilen Obradovic’in Başkanımız Aziz Yıldırım, Yoneticimiz Semih Ozsoy, CEO’muz Hasan Hakkı Yılmaz ve Yıldız Holding Yonetim Kurulu Uyesi Ahmet Ozokur ile birlikte fotoğraf cektirmesinin ardından toren sona erdi. Obradovic, FB TV’ye konuştu Basın toplantısının ardından FB TV’nin sorularını da yanıtlayan Obradovic, "Az once basın toplantısında da belirttiğim gibi burada olmaktan dolayı cok mutluyum. Burada olmamı sağlayan Başkanımız Aziz Yıldırım’a, Yonetim Kurulu Uyelerimizden Semih Ozsoy’a ve Ulker yetkililerine cok teşekkur ediyorum. Bu taraftara layık olmak icin elimden icin elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi. "Yuzde, yuz yirmi performansla oynamamız gerekiyor" Sistem oyunun onemine dikkat ceken Koc, "İlk gunden itibaren sistemimizi oturtmamız gerekiyor. Basketbol zor ve karışık bir oyun. Savunma basketbolun en onemli faktorlerinden birisi, ancak sayıda bir o kadar onemli. Her macta yuzde yuz performansla değil, yuzde yuz yirmi performansla oynamamız gerekiyor" diye konuştu. "Once takım" Yarın Euroleague’de yapılacak kura cekimi icinse başarılı antrenor, "Kura cekimi ile ilgili konuşmam icin once takımı kurmam gerekiyor" ifadeleriyle sozlerini tamamladı. Haber ile ilgili diğer fotoğraflar