Bir futbolcuya kariyerinin getirdiği ayrıcalıklar vardır. Mesela Galatasaray'da UEFA Kupası'nı kazanan kadronun sosyal hayatta gittikleri mekanlarda, girdikleri ortamlarda yeri ayrıdır. Aynı şekilde Fenerbahce'de oynayan futbolcuların da bir ayrıcalığı vardır. Ben beş yıl Beşiktaş'ta top oynadım; itiraf etmeliyim ki sosyal hayatta Fenerbahce'de oynarken gorduğum ayrıcalığı Beşiktaş'ta oynarken gormedim. Beşiktaş'ta oynarken gittiğim mekanlara Fenerbahce'de oynarken de gitmeye devam ediyordum. Ama gorduğum ilgi alaka farklıydı. Bunda benim transferimin cok ses getirmesi, cok konuşulması de etkili oldu elbette. Ama sadece bana değil, Fenerbahce'de her seviyede oynayan futbolcuya sosyal hayatta bir pozitif ayrımcılık vardır. Trafikte, basında, gece hayatında, havaalanında, guvenlikte, hayatın bircok alanında farklı bir ayrıcalığınız olduğunu, isteseniz de istemeseniz de hissedersiniz. Ben bir Beşiktaşlı olarak bu ve benzeri nedenlerle"Her oyuncu mutlaka Fenerbahce'de oynamalı. Allah butun futbolculara futbolu bırakmadan Fenerbahce'de oynamayı nasip etsin."dedim bircok kez.
Tumer Metin'in ''Metin Olmak'' adlı kitabından alıntı