Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un bundan sonra fuarlarda değil spsyal medyada tanıtılacağını acıkladı.

Kultur ve Turizm Bakanlığı, TURSAB, Bodrum Belediyesi ve Sosyal Medya Kampusu'nun destekleriyle bu yıl “Yerel duşunup kuresel uygulama” mottosuyla duzenlenen "Dijital Turizm Zirvesi 2019" toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un bundan boyle fuarlarda değil, sosyal medyada tanıtılacağını soyledi. Başkan Aras, "Once belediyeyi dijitalleştireceğiz, daha sonra 'Akıllı Kent Bodrum' projesini hayata gecireceğiz" dedi.
''BODRUM'DA TURİZMİN ONUNDE ENGELLER VAR''
Dijital Turizm Zirvesi'nde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,Turkiye'nin İstanbul'dan sonra en fazla tanınan destinasyonu olan Bodrum'da, turizmin onunde cok ciddi engeller olduğunu belirterek "Bodrum'da goruntu kirliliği, kacak yapılar, hanutculuk, işgaliye, altyapı sorunları almış başını gidiyor. Boyle bir ortamda hala turizm yapabilen siz değerli turizmcileri yurekten kutluyorum" dedi.

''TURİST BODRUM'DA HAYAL KIRILIĞINA UĞRUYOR''
Bodrum'un bircok sorununun olduğuna dikkat ceken Aras, ''Aslında carptık o buzdağına ama henuz batmadık. O nedenle nasıl tanıtım yaparsak yapalım, şu anda yaptığımız tanıtımları karşılayacak bir goruntuye sahip değiliz. Turist, Bodrum'da hayal kırıklığına uğruyor ve hatta memleketinde yaptığı olumsuz reklamla, gelecek olanların da onunu kapatıyor." ifadelerini kullandı.

''COK OZEL DUNYA FUARLARININ DIŞINDAKİ FUARLARA KATILMAYACAĞIZ''
Bodrum'a gelen her turistin, Bodrum'un dijitalleşen dunyadaki turizm elcileri olması gerektiğini soyleyen Aras, bu surecte fuarlarla sınırlı kalan uluslararası tanıtım faaliyetlerini nasıl dijital platforma taşıyacaklarını da anlattı. Başkan Aras, " Bodrum'da yerel değerler, tarih, kultur, denizcilik var. Oysa bu fuarlarda bunların hicbiri lanse edilmiyor. Tamamen boşa harcanan para olarak goruyorum. O butcenin cok daha azıyla sosyal medyada Bodrum'u milyonlarca kişiye tanıtabiliriz. Artık insanların tercihi değişti. Cok ozel dunya fuarları dışında biz butcemizi dijital pazarlamaya ayırmak durumundayız."dedi.

BAĞLIKAYA: BODRUMSUZ BİR TURİZM DUŞUNULEMEZ
TURSAB Yonetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise " Bodrum'suz bir turizm duşunulemez. Koyları, yatcılığı ve uluslararası duğun organizasyonları ile cok onemli bir destinasyon. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın icten ozeleştirisi, Bodrum'da bundan boyle her şeyin cok daha guzel olacağının işaretini verdi. Kendisini kutluyorum" ifadelerini kullandı. Bağlıkaya, TURSAB olarak Bilişim Vakfı ile sektorun dijitalleşmesi uzerine bir calışma yaptıklarını ve bunun sunumunu 14 Mayısta İstanbul'da gercekleştireceklerini belirterek "Global dijitalleşmenin en haşin hissedildiği sektor, turizm. Cunku dunyanın en buyuk devleri, bizim sektorumuzle uğraşıyor. Dijitalleşmeye sektor olarak ivedi şekilde ayak uydurmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

turizmguncel