Kendini bir idol olarak hissettiği tek yerin Turkiye olduğunu soyleyen Alex de Souza, "Sahada kendimi duşunduğumde aklıma gelen şey, dolu Fenerbahce tribunleri onunde oynadığım oluyor" dedi. Fenerbahce'nin eski kaptanı Alex de Souza, sarı lacivertli ekibin taraftarları ve Turkiye ile ilgili sımsıcak acıklamalarda bulundu. Coritiba forması ile ulkesinde fırtınalar estiren ancak son haftalarda sakatlık kurbanı olan 35 yaşındaki oyuncu Brezilya basınına konuştu. "Sana eski takımlarının hepsinde idol gozuyle bakılıyor. Bu konuda ne duşunuyorsun?" sorusuna Alex, "Palmeiras'ta bir idol olduğumu zannetmiyorum. Coritiba'dayken de oyle değildim. Kendimi gercekten idol olarak hissettiğim bir yer varsa o da Turkiye'ydi. Orada buyuk bir cılgınlık vardı. Turkler benim icin heykel diktiler. Evet, Fenerbahce'de bir idoldum" dedi. Futbolun mabedi olarak kabul edilen Brezilya'yı kıskandıracak acıklamalarda bulunan Alex, "Turk taraftarlar gibisi yoktur. Gercekten hic yoktur. Orneğin Brezilya'da, takımınızın macı olduğu gunde babanız hastalanmışsa, macı bir kenara bırakarak onunla kalırsınız. Turkiye'de ise adam babasına bakacak birini bulur ve maca gider. Tum dunyada Turkiye'dekinden daha buyuk bir futbol atmosferinin olduğu hicbir ve ona benzeyen birşey de yoktur. Sahada kendimi duşunduğumde aklıma gelen şey, dolu Fenerbahce tribunleri onunde oynadığım oluyor" şeklinde konuştu. SPOR X
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Alex de Souza: " Turkiye'de buyuk bir cılgınlık. "