Teknik Direktorumuz Ersun Yanal ile Takım kaptanımız Emre Belozoğlu, Galatasaray ile oynayacağımız TFF Super Kupa macı oncesinde karşılaşmanın oynanacağı Kayseri Kadir Has Stadı’nda duzenlenen basın toplantısına katıldı. Ersun Yanal: “Kalitemiz ve alacağımız sonucla guzel bir gece olacak” Teknik Direktorumuz Ersun Yanal ise katıldığı basın toplantısında, Super Kupa’yı kazanarak muzemize goturmek istediklerini soyleyerek, “Guzel bir kente birlikteyiz. Oncelikle centilmenlilikle birlikte guzel bir karşılaşma olsun. Herkesin bayramını da kutlarım. Biz de buraya gelirken zorlu bir donem gecirdik. İki resmi musabaka oynadık. Sert bir mactı. Oyuncuların performansı her gecen gun artacak. Super kupanın finalinde, bu kupayı muzemize goturmek istiyoruz. Kalitemiz ve alacağımız sonucla yarın akşam guzel bir gece yaşayacağımızı duşunuyoruz. Oyuncularımızın performansı bizim icin onemli olacak. Herkesin birbirini tebrik edeceği bir mac olsun istiyorum” dedi. “Onemli olan takımın performansı” Fenerbahce-Galatasaray derbilerine yabancı olmadığını da belirten Yanal, “Bu tur maclara alışığız. Yaklaşık 13 yıldır bu karşılaşmaların icindeyim ve cok buyuk bir şey fark edeceğine inanmıyorum” derken, oyuncularımızın yarınki macta sergileyeceği performansı da şu şekilde değerlendirdi: Elimizde kadro var ve buna gore calışıyoruz. Onemli olan takımın nasıl bir performans ve sonuc vereceğidir.” “Her oyuncunun kaliteli olduğunu duşunuyorum” Kadro derinliği ve yabancı sınırlamasına ilişkin soruyu ise, “Elimizde oyuncu tercihimiz var. Hazırlık maclarında savunmayı değişik isimlerden kullandık. 6 yabancı hakkımız var. Geri kalan 7'si Milli takım oyuncusu. Bizim icin yarınki kadroda olmayacak oyucuların diğer arkadaşları gibi aynı kalite ve performansta olduğu duşunuyoruz” şeklinde cevapladı. “Kupayı kazanmak istiyoruz” Şu an icin tek duşundukleri şeyin Galatasaray’ı yenerek, kupayı kazanmak olduğunu dile getiren tecrubeli teknik adam, “Elimizde galibiyet icin yuzdeyi belirleyecek bir alet yok. Cıkarsa ilk ben alırım sanıyorum. Hedef belirlerken gercekci olmak gerekiyor. Biz de Galatasaray'ı yenip şampiyon olmak istiyoruz” dedi. Son olarak Şampiyonlar Ligi Play Off turundaki rakibimiz Arsenal’in tanınan bir takım olduğunu soyleyen Teknik Direktorumuz Ersun Yanal, “Kuralar cekileli 2 gun oldu. Arsenal bilinmeyen bir takım değil. Cok rahat takip edilecek bir takım. Tanıdığımız bir takım. Dışarıdan gorulduğu uzere takımımızdaki oyunculara bakarak calışmalarımızı yapacağız. Arsenal macı icin Fatih Terim'den tavsiye alacağımı sanmıyorum” diyerek sozlerini tamamladı. Emre Belozoğlu: “Debilerin atmosferi her zaman farklıdır” Sozlerine İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başlayan Kaptanımız Emre Belozoğlu, “Oncelikle butun İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Son iki senenin Turkiye Ligi’ni ve Avrupa Kupalarını domine eden iki takım burada. Debilerin atmosferi her zaman farklıdır. Benim temennim sadece futbolun konuşulacağı, kaybedenin kazananı alkışlayacağı bir mac olsun. İnşallah cok guzel bir mac olur. Derbilerin bayram gibi gecmesi konuşulur her zaman ve bu havada gecmesini temenni ediyorum” dedi. “Hocam da gorev verirse takımının başarısı icin mucadele edeceğim” Yarın oynanacak final macında gorev alıp alamayacağına ilişkin soruyu ise, “Son 3 gundur takımla calıştım. Hocam da gorev verirse takımının başarısı icin mucadele edeceğim” diye konuştu. “Saha icinde olan sahada kalır” Saha icinde yaşanan gerginliklerin saha dışına cıkmaması gerektiğine de değinen Belozoğlu, “Turkiye Kupası final macı oncesinde de bir acıklama yaptım: Trabzon kupayı alsaydı alkışlayacaktır. Saha icinde gerginlikler olacaktır. Bizler forma icin savaşıyoruz ve her zaman bu şekilde yaklaştım. Saha icinde olan sahada kalır. En yakın arkadaşlarınızla da tartışabilirsiniz. Bu tribunleri hareket gecirmek icin yapılmamalıdır. Futbolcular olarak iyi ornek olmak adına belli bir tavır sergilemeliyiz. Yarın da inşallah kupayı biz kazanırız. Ancak Galatasaray’ın da kazanması durumunda rakibimizi alkışlayacağız” acıklamasında bulundu. “Galatasaray macları her zaman cok onemlidir” Galatasaray ile oynanan karşılaşmaların her zaman cok onemli olduğuna değinen Emre Belozoğlu, “Teknik adamlar mac programlarını farklı yapar. Futbolcu gozuyle bakarsak Galatasaray’ı kazandığımız takdirde hem Ligi hem de Şampiyonlar Ligi Play Off turundaki rakibimiz Arsenal macını cok daha iyi duşuneceğiz. Galatasaray maclarının onemsiz olduğuna kapılamadım. Bu macı kazanan takım bayram yapar. Ligin en onemli derbisi icin bu acıdan bakarsak cok onemli bir karşılaşma diyebilirim” ifadelerini kullandı. “Turkiye’de derbiler daha duygusal ortamda oynanıyor” Avrupa’da forma giydiği donemde bircok derbide de gorev almış bir futbolcu olarak derbilerin Turkiye’de daha duygusal bir ortamda gectiğini soyleyen Kaptan, “Herkesin bakış acısına bağlı. Turk oyuncu olarak 1 numaralı mactır diyebilirim. Turkiye’de oynanılan maclar Avrupa’ya oranla daha duygusal geciyor. Avrupa’da da bircok debide oynadım. Saha icinde olanların dışarıya yansımadığı maclar bunlar. Saha icinde cekişme olabilir ama bunların saha dışına yansımamasını temenni ediyorum. Benim gozumden en onemli derbi Fenerbahce-Galatasaray maclarıdır diye duşunuyorum” şeklinde konuştu. Haber ile ilgili diğer fotoğraflar Resmi Site __________________