TUROB ve THY iş birliğiyle yabancı turizmcilere yonelik tanıtım ve ağırlama organizasyonları mayıs ayında rekor seviyeye ulaştı

Turkiye Otelciler Birliği (TUROB) ve Turk Hava Yolları’nın (THY) iş birliği kapsamında, dunyanın dort bir yanından gelen turizmcilere yonelik tanıtım ve ağırlama faaliyetleri mayıs ayında rekor seviyeye ulaştı. TUROB’dan yapılan acıklamaya gore, TUROB ve THY, onemli bir tanıtım etkinliğine imza atıyor.

Mayıs ayının ilk 2 haftasında toplam 32 destinasyondan 500’un uzerinde tur operatoru ve seyahat acentesi yoneticisi, TUROB uyesi oteller ev sahipliğinde İstanbul’da ağırlandı. Organizasyonda, İstanbul’un tum turistik ozelliklerinin tanıtımının yanı sıra İstanbul Havalimanı’nın one cıkması dikkati cekti. Katılan heyetlere yeni havalimanı ve İstanbul turizm urunleri hakkında bilgi verildi. Yabancı tur operatoru ve seyahat acentelerinin ust duzey yoneticileri, İstanbul Havalimanı’na buyuk ilgi gosterdi.

Şehir merkezi ve oteller koordinasyonunu hedefleyen famtrip (aile gezisi) organizasyonlarında 15 gun icinde Hamburg, Lagos, Napoli, Washington, Abidjan, Birmingham, Abuja, Uganda, Odessa, Kiev, Dublin, Riga, Saraybosna, Tiflis, Sofya, Londra, Priştine, Edinburgh, Helsinki, Manchester, Stockholm Kopenhag, Gotheburg, Oslo, Minsk, Talin, Vilnius, Varşova, Amsterdam, Budapeşte, Bruksel ve Luksemburg destinasyonlarından katılım sağlandı.

"YAVAŞLAYAN DONEMİ AVANTAJA CEVİRİYORUZ"

Acıklamada goruşlerine yer verilen TUROB Başkanı Muberra Eresin, ramazan ayının, turizm sektoru acısından ozellikle İstanbul’da yavaşlama gorulen bir donem olduğuna işaret ederek, bu donemi avantaja cevirmek icin iş ortakları THY ile birlikte guzel bir girişimde bulunduklarını belirtti.

Davetli destinasyonlar icerisinde mumkun olduğunca pazar ceşitliliği yaratmaya calıştıklarını belirten Eresin, "İşlerimizin azaldığı bu donemi verimli bir şekilde kullanarak ulkemiz ve şehrimiz tanıtımına onemli bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bizlere bu kadar buyuk hacimli bir işte destek olan tum uyelerimize ictenlikle teşekkur ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'A İLGİ COK YUKSEK"

Muberra Eresin, TUROB olarak sadece bu donemde değil, her donem tanıtım faaliyetleri surdurduklerini aktararak, "Son donemde bu tanıtım trafiği cok hızlandı. Bizim girişimlerimizin yanı sıra ozellikle yabancı turizmcilerin İstanbul’a olan ilgilerinde de dikkati ceken bir yukseliş var. Bunu son donemdeki organizasyonlarda gozlemliyoruz. Katılımcıların İstanbul Havalimanı’na olan ilgileri de yuksek duzeyde." değerlendirmesinde bulundu.

(AA)