Bursaspor Teknik Direktoru Şenol Guneş, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Turkiye'nin Kazakistan'ı 3-1 yendiği mac oncesi Volkan Demirel'in kale arkası tribunundeki taraftarlarla gerginlik yaşadıktan sonra sahayı terk etmesine ilişkin, "Bir oyuncuya kufredilmesini, hakaret edilmesini doğru bulmuyorum cunku onlar sanatcıdır, onlara sahip cıkmamız gerekiyor. Onların da sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerekir” dedi. Kentteki bir otelde basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen Guneş, goreve geldiği ilk gunden beri basın mensuplarının yakın ilgisiyle karşılaştığını, bunun mutluluğunu yaşadığını soyledi. Sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğunun unutulmamasını isteyen Guneş, spor yapan kişilerin de zeki, cevik ve aynı zamanda ahlaklı olmaları gerektiğini kaydetti. Bir gazetecinin, “A Milli Takım kalecisi Volkan Demirel, dun akşamki Kazakistan macı oncesinde sahada ısınırken taraftarlarla bir diyalog yaşadı ve sahayı tek etti. Bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu uzerine Guneş, şu yanıtı verdi: “Dunku olay başlı başına bir olay. Bir oyuncuya kufredilmesini, hakaret edilmesini doğru bulmuyorum cunku onlar sanatcıdır, onlara sahip cıkmamız gerekiyor. Onların da sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerekir. Ben milli takım antrenoruyken o takım benim değil hepimizindi. Şimdi de hepimizin. Gorev yapan da yapmayan da gecici olduklarını bilmeliler. 'Yetki bende guc de bende istediğimi yaparım' derse, toplum da sizi itici olarak bulursa o zaman doğru olmaz. Onların yaralanması, bizim yaralanmamız demek. Cunku beni temsil ediyor, kulupleri temsil ediyorlar.” Guneş, “Bursaspor uzun bir zaman sonra A Milli Takıma 4 oyuncu verdi. Bunun sizde bir sırrı var mı?” sorusuna karşılık şunları kaydetti: “Ben kucukluğumden beri Bursaspor'u biliyorum. Mesut, Ersel donemi cok gundemdeydi. Şahıslar onemli ama Bursaspor daha onemli. A Milli Takıma 4 oyuncu gonderdik. Ben bunun daha fazla olmasını istiyorum ve bekliyorum. Ama şu an icin erken. Ben oyuncularımın milli takıma daha donanımlı gitmelerini isterim. İyiler ama gidip gelmelerini istemem. Daha donanımlı olmalılar, milli takım markalaşmalı. Milli takım tepede bu nedenle her şeyi donanımlı olan oyuncuların olması lazım. Teknik, taktik, sosyal ilişkiler bakımdan ornek olmalılar. Geri geldiklerinde de takımlarında daha iyi oynamalılar. Ben onu bekliyorum. Dun itibarıyla olumlular ama daha yeterli değiller. Yapacakları var. Bizden gidecek oyuncular var ama bu temennidir, dikte değildir. Milli takımın bir antrenoru var, secimi de o yapacaktır. Biz sadece gurur duyarız.” Aziz Yıldırım'ın acıklamaları Deneyimli teknik adam, “Gecen hafta icinde Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemlere karşı bir cıkışı oldu. Bu soylemler, onumuzdeki hafta Fenerbahce ile yapacağınız macta hakemleri on plana cıkartıyor. Bu konuda bir rahatsızlık hissediyor musunuz?" şeklindeki soruyu ise şoyle cevapladı: "Cok doğru bir tespit. Maalesef bu gelenek haline geldi. Bu tip acıklamalar, gecen maclara değil, gelecek maclara yapılan yatırımdır, guc gosterisidir. Sizin ulkede guclu gorunmeniz hic kimsenin umurunda değil. Sizin gucunuzu iyi kullanmanızın herkes icin onemi var. Yani seyirci, ekonomi, sosyal, lobi, taraftar, kulup gucu, her şeyi arkanıza alabilirsiniz ama yarın bunların hepsi gidebilir elinizden. Ben burada Bursaspor unvanı ile konuşuyorum. Bursaspor unvanı olmasa da aynı şeyi soyluyorum. Benim o kimliklerim, unvanlarım, başkaları uzerinde tahakkum yapacaksa Allah gostermesin... Cunku o vicdan rahatsızlığı ile yaşayamam. Dolayısıyla, hakemlerle ilgili zaman zaman bizim de eleştirilerimiz oldu. Hakemler maalesef baskı altındalar, guvensizlik icindeler. Bunun devam ettiğini duşunuyorum." "Son hadise bence şık olmadı, Kulupler Birliği toplantısındaki o acıklamayı doğru bulmuyorum" diyen Guneş, sozlerini şoyle surdurdu: "Hic ona gerek yok, gereğini yaparsınız. Yani 'basamazsın, basarım, bastım' bu kelimelerin kullanılması bile cok cirkin. Federasyon geminin kaptanıdır. Her turlu yaptırım hakkına sahip olmalı. Onun icin gerekirse kanun cıkarılmalı, etkin olunmalı. Bu soylemler yanlışsa gereğini yaparsınız, gundeme gelip de bir daha onun icin toplantı yapmazsınız. Bunun icin toplanılmaz, bu toplanmak yanlış soylemi olduğu kişiyi buyutur, guclendirir ve oyle de oldu zaten. Dediğiniz de doğru, bir sonraki maca yatırım yapmaktır. Hakemlerin insanların bu tur baskılar altında eğilmesi de karakterlerin zayıflığını gosterir. İnşallah oyle olmayacaktır.” Guneş, yonetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılan kaptan İbrahim Ozturk, Ferhat Kiraz ve Aydın Karabulut'un affedilmesinin gundemde olup olmadığıyla ilgili yoneltilen bir soruya da şu an icin bu oyuncularla alakalı boyle bir duşuncelerinin bulunmadığını soyledi. Şenol Guneş, ara transfer doneminde takıma katkısı bulunan hicbir oyuncuyu satmayı duşunmediklerini sozlerine ekledi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Şenol Guneş'ten Volkan yorumu