Galatasaray Kulubu Başkanı Duygun Yarsuvat, Turkiye-Kazakistan macında ve sonrasında yaşananlarla ilgili onemli acıklamalarda bulundu. Turkiye‘de futbol yanıyor. Nereye baksak olay, kavga var. Pazar akşamı Turk Telekom Arena’da oynanan Turkiye-Kazakistan macından sonra da ortalık karıştı. Protesto, kufur, sahayı terk etme ve en sonunda gazetecilerin darp edilmesi vardı. Konuyla ilgili olarak Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat birbirinden ilginc acıklamalar yaptı. Herkes sorumlu “Olanları maalesef uzulerek seyrediyoruz. Ben, her kesimin bu olaylar icin bir civi caktığını, bir tuğla koyduğunu goruyorum. Kulupler, futbolcular, teknik direktorler, taraftarlar, polis, basın, herkes sorumlu... Ama olayların cezayla gecmeyeceği de ortada. Eğitim de bu saatten sonra nafile. Bu işler aile gorgusuyle, aile eğitimiyle bir yola girer.” 'Holigan değil, profesyonel' “İngiltere’de bakıyorum. Taraftar tribunde olay cıkartıyor. Polis gidip koluna girip alıp goturuyor. Biz de bu da mumkun değil gibi. Polis de olayları bizim gibi bir yere kadar izliyor. Pazar akşamı mactan sonra yaşanan olaylara baktım. Polis araya girdi, ayırdı deniliyor. Yerde yatan adama tekme atılıyor, defalarca. Polis araya girecek, ayıracak ama sonra gozaltına alacak tekme atanı. Şikayete falan gerek olmayacak. Hatta bu tekmeyi atanlar hakkında cezai işlem yapılacak. Cunku bu insanlar holigan değil, profesyonel guvenlikci. İşleri bu. Ama işlerini bu şekilde yapamazlar. Almanya’da atılan bir meşale icin ‘adam oldurmeye teşebbusten’ işlem yapılıyorsa, yerde yatan adamın kafasına defalarca tekme atmak ne ile yargılanmalı?” 'Toplu bir kufur yok' “Volkan olaylarda biraz fazla alınganlık yapmış sanki. Toplu bir kufur yok. Tek tuk kufurler var. Onlar da polis tarafından mactan sonra alınmış. Sahayı bırakıp gitmek doğru değil gibi geliyor bana.” 'Doğru mesajlar verilsin' “Fenerbahce tarafında bir de Aziz Yıldırım var. Biraz fevri bir insan. Onun da sakin olması gerekiyor. Sakin olmalı ki etrafa mesaj verirken, doğru mesajlar verilsin. Bu olaylar; Fenerbahce’nin, Galatasaray’ın olayları değil. Turk futbolunun olayları. Hep birlikte cozmeliyiz. Ama şu bir gercek ki işler her gecen gun biraz daha cığırından cıkıyor.” Gunluk Gazeteler