Fenerbahceli futbolcular artık Milli Takım'a gitmek istemiyor. Cunku eskiden rehabilitasyon merkezi gibi olan ozelliğini kaybetti. Herkes ayrı telden calıyor Volkan'ın Kazakistan macında yediği kufurler nedeniyle sahayı terk etmesi halen tartışılıyor. Ben bu konuda kesinlikle Volkan'ı haklı buluyorum. Bazıları, "30 yıl kufur yedim, ama sahayı hicbir zaman terk etmedim" diyor! Herkesin değerlerinin eşiği değişiyor demek ki! Bir insanın karısına, kızına kufur etmek ayıptır elbette… Ancak edilen kufurleri duymazdan gelenin daha buyuk problemleri vardır. Milli olma ozelliği gitti Samandıra'da futbolcularla konuşuyorum; hicbiri Milli Takım'a gitmek istemiyor. Eskiden rehabilitasyon merkezi gibi olan Milli Takım kamplarının şimdilerde oyuncuların psikolojilerini bozduğunu soyluyorlar. Giderken stres yukluler, donuşte stresliler. Bu insanlar 5 kuruş para almadan, sadece milli formaya hizmet etmek icin koşa koşa geliyorlar milli takımlara… Karşılığında yaşadıkları ise kabustan farksız… Hem surekli baskı altındalar, psikolojileri bozuluyor, hem kufur yiyorlar, hem de sakatlanma riskiyle karşı karşıyalar. Profesyonel futbolcular ekmeklerini kuluplerden kazanıyorlar. Milli Takım'da mucadele ederken ayakları kırılsa kimse donup yuzlerine bakmaz. Sakatlanıp geliyorlar Bundan bir ay kadar once Fenerbahce'de oynayan bir futbolcu Milli Takım'da sakatlanmış. Milli Takım doktoru, "Bir şeyin yok" deyip yollamış. Ağrıları bir turlu gecmeyen genc futbolcu kulube gelir gelmez konuyu kulup doktoruna acmış. Sonucta bağlarının koptuğu anlaşılmış! Bunun hesabını kim verecek? Bu sakatlık genc oyuncunun profesyonel kariyerini bitirse ne olacak? Gunah kecisi Volkan mı? Profesyonel oyuncular, memleket sevdasıyla Milli Takımlara gidiyor. Hicbir menfaat gozetmeksizin… Bunun karşılığı kufur yemek mi olmalı? Bir gunah kecisi arıyorsak bu Volkan değil, tribunde ona kufur eden kendini bilmezler olmalı… A Milli Takım'da inanılmaz bir gruplaşma var. Fenerbahceliler, G.Saraylılar, Beşiktaşlılar, gurbetciler… Kimse saha dışında birbiriyle konuşmuyor. Anlayacağınız Milli Takım, "milli" olma ozelliğini coktan kaybetmiş durumda. Silahlar cekiliyor, yumruklar havada ucuşuyor, butun oyuncular patlamaya hazır bir bomba gibi... Milli Takım'ın yetişmiş oyuncuya, iyi bir taktisyene ihtiyacı yok. Milli Takım'ın en cok huzura ihtiyacı var. Sadece taktik değil huzur da veren, sevgi de veren teknik heyete... Milli Takım'ı bırakmalı Ben Volkan'ın yerinde olsam Milli Takım'ı bırakırdım. Artık 33 yaşında… Bugune kadar Milli Takımlar'a cok hizmet etti. Elinden geleni yaptı. 33 yaşındaki bir oyuncunun artık kulup kariyerine ağırlık vermesi gerekiyor. Boyle bir acıklama yapması hem kendisini hem de Futbol Federasyonu'nu cok rahatlatacak. Federasyonun bir plaket verip onu gururlandırarak gondermesi gerekiyor. Bence bunu fazlasıyla hak etti. YORUM HABER: EMRE BOL
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Stres patlaması