Samsun'da doğa turizminin merkezi olan Kocadağ'ın 15 yılda adeta tanınmaz hale geldiği goruluyor.


Samsun'da bulunan Kocadağ doğa turizm merkezi acılan taş ocakları yuzunden neredeyse tamamen yok oldu.

3 BİN 500 DONUMLUK ALAN TAHRİP EDİLDİ

Sozcu'den İsmail Akduman'ın haberine gore, cam ormanları yok edilerek kurulan 6 taş ocağı yaklaşık 3 bin 500 donumluk alanı tahrip etti, dağda doğa turizmi bitti. Cevre Platformu sozcu Mehmet Ozdağ, "Ormanlık alanlarda madencilik faaliyetleri yapılabilmesi son yıllarda kolaylaştırıldı. Kocadağ’da bundan nasibini aldı" dedi.

KULTUR VE TURİZM İL MUDURLUĞU BOYLE TANIMLAMIŞ: DAĞCILIK, KIŞ TURİZMİ, YAMAC PARAŞUTU...

Samsun İl Kultur ve Turizm Mudurluğu tarafından “Dağcılık, Kış Turizmi, Oto Tırmanma, Yamac Paraşutu, Yayla Turizmi, Gezi / Yuruyuş / Tırmanış faaliyetlerinin yapıldığı, ruzgar guclu olduğunda soaring de yapılabilen doğa ile ic ice, yamac paraşutu icin cok uygun ve eğlenceli bir bolge'' şeklinde tanıtılan 1350 rakımlı Kocadağ, acılan taş ocakları nedeniyle neredeyse tanınmaz hale geldi. Cukurların ve kel tepelerin oluştuğu dağda, 2008 yılında 1 tane olan taş ocağı sayısı 6'ya cıktı ve 3 bin 500 donumluk yeşil alan tahrip edildi.

''MADENCİLİK FAALİYELERİ KOLAYLAŞTIRILDI''

Samsun Cevre Platformu (SAMCEP) Sozcusu Mehmet Ozdağ, “Ormanlık alanlarda madencilik faaliyetleri yapılabilmesi son yıllarda kolaylaştırıldı. Kocadağ'da ise 6 ruhsatlı işletme taş ocağı işletmesi mevcut. Kocadağ 2000'li yılların başlarına kadar ormanlık alanları ile Samsun'un oksijen deposu olarak biliniyordu. Şu anda taş ocaklarının yarattığı ekolojik yıkımla, acılan devasa cukurları, ağacsız corak tepeleri, ağır iş makinalarının ve hafriyat kamyonlarının kostebek yuvasına cevirdiği yollar var” dedi.

ALINTIDIR : www.turizmguncel.com
__________________