Fenerbahce'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, bu sezonu şampiyon tamamlayacaklarına inandıklarını belirterek, UEFA Avrupa Ligi'ni de kazanabilecek gucte olduklarını kaydetti. Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli kulubun resmi yayın organlarından Fenerbahce Dergisi’nin ocak ayı sayısında yer alan acıklamasında, takımın durumu, sezonun ilk yarısı ve hedefleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Josef de Souza, sarı-lacivertli takımın surekli gelişim gosterdiğini vurgulayarak, "Sezonun başında zorlansak da kısa surede aynı hedefte kenetlenmesini bildik. Bu da gelişimimizi olumlu etkiledi. Şu anda takım halinde cok daha iyi oynuyor, baskı yapıyoruz. Bu oyunumuz, iyi sonucları da beraberinde getirdi. İnanıyorum ki, sezon sonuna doğru yurekten oynamaya devam ederek şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı. Josef de Souza, UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda eşleştikleri Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını eleyeceklerini savunarak, "Lokomotiv Moskova’nın forveti Maicon Marques’i tanıyorum. Daha once takım arkadaşımdı. Sporting Lizbon ve Beşiktaş ile oynadıkları macları da izledim. Maicon’un da golu bulunuyor. Zorlu maclar olacak ama bu turu gececeğimize inanıyorum. Hatta UEFA Avrupa Ligi’ni kazanabilecek gucteyiz" goruşlerini aktardı. "Kolay bir ilk yarı gecirmedik" Sezona onemli hedefleri gercekleştirmek amacıyla başladıklarını vurgulayan Josef, Fenerbahce gibi kuluplerin kupalarla yaşayacağını bildirdi. Josef, hedeflerine ulaşmak icin cok calıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "2016 yılında, lig ve Avrupa şampiyonu olma hedeflerimizi gercekleştirmek icin mucadelemizi surdureceğiz. Fenerbahce gibi buyuk bir kulup kupalarla yaşar. Taraftarımız bizi her yerde destekliyor. Kadıkoy’deki her macımızı dolu statta oynuyoruz. Biz de bunun en guzel karşılığını kazandığımız kupalarla vereceğiz." Spor Toto Super Lig’in Portekiz Ligi’ne gore daha cekişmeli olduğunu vurgulayan 26 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, "Turkiye Ligi, cekişme seviyesi olarak Portekiz Ligi’nin onunde yer alıyor. Porto, Benfica ve Sporting Lizbon, diğer takımlarla oynadığı macları neredeyse kaybetmeden sezonu tamamlıyordu. Burada ise rakip oyuncular bizimle oynarken maca adeta hayatlarını koyuyor. Kolay bir ilk yarı gecirmediğimizi soyleyebilirim" şeklinde goruş belirtti. AA
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Josef de Souza: "UEFA Avrupa Ligi'ni kazanabiliriz"