Vitor Pereira, Fenerbahce'nin ilk yarı performansını değerlendirdi. Portekizli hoca, “Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar'a elenmek bende ve camiada buyuk hayal kırıklığı yarattı. Bu durum bizi derinden sarstı ve etkileri lige de yansıdı” dedi Fenerbahce’nin Portekizli calıştırıcısı, takımının geride kalan ilk yarı performansı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Genc taknik adam, Şampiyonlar Ligi’nden elenmenin takımı psikolojik olarak etkilemesiyle ortaya konulan futbolun ilk etapta seyirciyi tatmin etmediğini soyledi. Pereira, “Sezon başında yonetim oncelikli hedefin Şampiyonlar Ligi’ne kalmak, ardından da ligde şampiyonluk yaşamak olduğunu soyledi. Ancak yeni bir takımdık ve birlikte bir uyum yakalayamadan Shakhtar’la eleme oynadık. Sonuc olarak kaybederek elendik. Şampiyonlar Ligi’ne katılamamamız bende ve camiada tam bir hayal kırıklığı yarattı” dedi. ‘Lider olamadık ama...’ Bu durumun oğrencilerini psikolojik olarak etkilediğini soyleyen 47 yaşındaki hoca, “Devler Ligi’nden elenmek maalesef lige de yansıdı. İlk maclarda bizden bekleneni ortaya koyamadık. Ancak daha cok calıştık ve şimdi gelinen noktada Avrupa Ligi, Super Lig ve Ziraat Turkiye Kupası’nda iddiamızı surduruyoruz. İlk yarı sonunda liderliği de hak ettik. Ancak bu gercekleşmedi. Ligin ikinci yarısında ise fikstur avantajımız olacak. Beşiktaş, Kadıkoy’e gelecek. Bu bizim avantajımız. Taraftarımızın desteği ile mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. ‘Baskıya alıştık’ Kazanılan maclardan sonra bile eleştirilere maruz kaldıklarının altını cizen Portekizli calıştırıcı, “Baskıya alıştık. İkinci yarıda herkes daha farklı bir Fenerbahce izleyecek. Sezon başından beri oğrencilerime formayı adaletli bir şekilde dağıttım ve bu durumu surdureceğim” ifadelerini kullandı. Yusuf Dursun