Fenerbahcemizin başarılı futbolcusu Mehmet Topal, Fenerbahce Gazetesi'ne verdiği roportajda şampiyonluğun en buyuk adayı olduklarını soyledi. Fenerbahce Gazetesi'ne konuşan Mehmet Topal'ın roportajından one cıkanlar şoyle: - Gecmişte İspanya Ligi’nde oynayan bir futbolcu olarak değerlendirdiğinde, Avrupa’daki liglerde oynanan futbolla ve Turkiye Ligi’nde oynan futbolla ilgili neler soylemek istersin? "Turkiye Ligi’nde de guclu olmak zorundasınız. Oyunu en iyi şekilde, en ust seviyelere cıkartmanız gerekiyor. Arada fark var mı? Arada cok fark var diyebilirim cunku bizim ulkemizde oyun cok fazla durabiliyor. Aslında ben de her zaman oyunun oynatılmasından yanayım. Her zaman daha az durmasından yanayım. Oyun ne kadar az durursa, kalite o kadar artacaktır. Onun icin biraz daha gerideyiz diye duşunuyorum." "Elimden geldiğince takıma destek olmaya calışıyorum" - Yıllardır Fenerbahce orta sahasının bitmeyen enerjinle sigortasısın ve her zaman sahada istikrarlı bir goruntun var. Bunu neye borclusun? "Elimden geldiğince takıma destek olmaya calışıyorum. Takımın başarılı olması icin, kupalar kazanmamız icin gerek saha icinde, gerek saha dışında takımımı nasıl en ust seviyeye cekebilirim, nasıl daha faydalı olabilirim ailemle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya calışıyoruz. Dediğim gibi, ben biraz da fazla sahiplenme duygusuna sahip olan bir insanım. Kendime bakmaya calışıyorum, ailemle daha fazla zaman gecirmeye calışıyorum. Boş bulduğum zamanlarda eşimle ve oğlumla olmaya calışıyorum. Onlarla olduğum zaman da beni artı motive ediyor. Bu artı motivasyon da sahaya yansıyor diye duşunuyorum. Ailemle birlikte tamamen takıma faydalı olabilmek icin uğraşıyoruz. Eğer bir şeyler de verebiliyorsak, bu bizim icin en buyuk mutluluk." "İnsanlara yardım etmeyi her zaman sevmişimdir" - Ailenizle birlikte bircok sosyal projeye imza attınız. Kamuoyu bunu cok takdir ediyor. Basın olsun, sosyal medya da bu cok beğeniliyor. Bunun icin ne soylersin? "Aslında yaptığım şeylerin bilinmesini isteyen bir insan değilim ama maalesef gunumuzde bazı şeylerin de gosterilmesi gerektiği taraftarıyım. Cunku insanları bazı şeylere teşvik etmek icin, biraz da basınla irtibata gecip, bu yardımları nasıl biraz daha ust seviyeye cekeriz onun mucadelesini vermeye calışıyoruz. İnsanlara yardım etmeyi her zaman sevmişimdir. Gercekten ihtiyacı olan insanlara her zaman yardım etmeyi sevmişimdir. Cunku bizler de zorluklar icinde buyuduk. İnsanları mutlu etmek bizim hoşumuza gidiyor. Her insanın yapması gerektiğini duşunuyorum. Biz de elimizden geldiğince, bize duşeni yapmaya calışıyoruz." "Sezon sonu kupayı taraftarlara hediye etmek istiyoruz" - Fenerbahce’de hedef her zaman şampiyonluktur. Takımımız da yeni kurulmasına rağmen, ligde ve Avrupa’da iyi gidiyor. Takımın şuana kadarki Spor Toto Super Lig ve Avrupa Ligi performansını değerlendirir misin? "Bu sezon gercekten koklu bir değişim oldu diyebilirim. Tabi, sezon başında doğal olarak zaman zaman uyum sureci yaşadık ama dışardan bu tepkiler geldiği zaman bile biz bu uyum surecinin icinde olduğumuzun farkındaydık. Tamamen birbirimize konsantre olmuş durumdaydık ve birlikte oynama suremiz arttıkca oyun seviyemizi en ust seviyeye yukselttiğimizi duşunuyorum. Ben, takım olarak cok iyi durumda olduğumuzu duşunuyorum. Hem defans, hem ofans acısından kısa surede bunu başardık. Gercekten cok kaliteli bir ekibe sahibiz. Oyun kalitemizi daha ust seviyeye cekebilecek durumda olduğumuzu duşunuyorum. Avrupa Ligi’nde de, Spor Toto Super Lig’de de şuan iyi gittiğimizi duşunuyorum. Sezon sonu kupayı taraftarlara hediye etmek istiyoruz." "Oynadığım pozisyon gereği onceliğim, takımıma gol yedirmemek" - Gunumuz futbolunda orta sahaların rolu cok buyuk. Ozellikle senin pozisyonunda oynayan futbolculardan savunmanın yanında, hucuma da destek vermeleri isteniyor. Bunu bize acar mısın? "Artık orta sahalara cok daha fazla yuk biniyor. Cunku, hem defans hem ofans acısından guclu olmak zorundasınız. Gunumuz orta saha oyuncularından cok gol bekleniyor ama Turkiye’deki futbol cok fazla guce dayalı olduğu icin bazı bulduğunuz gol pozisyonlarını değerlendiremediğiniz zaman bunlar sizi uzebiliyor. Ben de bir orta saha oyuncusu olarak, takımıma olabildiğince faydalı olmaya calışıyorum, ama orta saha oynamak, orta saha meziyetlerini en ust seviyeye cekmek bir takımın olmazsa olmazlarından diyebilirim. Oynadığım pozisyon gereği onceliğim, takımıma gol yedirmemek. Gol atmak tabi her zaman beni ayrı motive eder ama dediğim gibi takımımızın oyun sisteminden dolayı hucuma cıkan arkadaşlarımın yerlerini doldurmak, daha cok takımın defansını sağlamaya calışıyorum. Tabi ki gol atmak cok isterim ama takım kazansın da ben gol atmasam da olur." - Fenerbahce’ye geldiğin zamandan, bu zamana neler değişti? "İlk geldiğimde beklentiler her zaman buyuktu. İlk iki hafta bir bocalama surecim olduğunu duşunuyorum. Sağ olsun o zamanlarda Aykut Hoca bana cok destek oldu, cok teşekkur ederim. Bu bocalama surecinden sonra, kendimi bu camiaya cok yakın hissettim. Zaten uzun yıllardır Milli Takım’da oynadığımız arkadaşlarım vardı. Onlarla birlikte bu uyum surecini en kısa zamanda aştık. O bocalama sureci dışında her şey cok guzel gelişti diyebilirim." "EURO 2016’da alnımızın akıyla cıkmayı hedefliyoruz" - Milli Takım’ımız Euro 2016’da İspanya, Hırvatistan ve Cek Cumhuriyeti ile eşleşti. Grubumuzu değerlendirir misin? "Herkes dışarıdan baktığında cok zor bir grupta olduğumuzu soyluyor. Cok doğru soyluyorlar ama bence bu bir avantaja da donuşebilir. Cunku biz, buyuk ulkelerin takımlarına karşı oynadığımızda artı motivasyon ve konsantrasyonla sahaya cıkıyoruz ve bu maclardan iyi sonuclar elde edebiliyoruz. Tabi, rakiplerimizin kalitesi bizim de kalitemizi en ust seviyeye cekecektir. Onun icin guzel bir turnuva olacak. İnşallah oradan da alnımızın akıyla cıkmayı hedefliyoruz." - 2015’i geride bıraktığımız bu gunlerde yeni yıl mesajını alabilir miyiz? "Yeni yılda butun herkese oncelikle sağlıklı, herkesin istediği bir yıl, hayat gecirmesini istiyorum. İnşallah camiamıza da şampiyonluklar getiren bir yıl olur. Butun Fenerbahce camiasının, butun insanların yeni yılını en icten dileklerimle kutlarım." superfb
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Topal'dan şampiyonluk sozleri!