TUROB, mayıs ayının ilk iki haftasında 32 destinasyondan 500'un uzeride acenteyi ve tur operatorunu İstanbul'da ağırladı.

Turkiye Otelciler Birliği'nin mayıs ayında ağırladığı yabancı acente ve tur operatoru sayısı rekor kırdı. Birlik tarafından yapılan acıklamada, mayı ayının ilk iki haftasında THY işbirliğiyle 32 destinasyondan 500'un uzerinde acente ve tur operatorunun İstanbul'da ağırlandığı kaydedildi.

32 destinasyondan İstanbul'a gelen seyahat acentelerinin ve tur operatorlerinin yoneticileri TUROB uyesi oteller tarafından ağırlandı. Soz konusu tanıtım organizasyonuna katılan heyetlere yeni havalimanı ve İstanbul turizm urunleri hakkında bilgi verildi.

''AVANTAJA CEVİRİYORUZ''

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan TUROB Başkanı Muberra Eresin, Ramazan ayının turizm sektoru acısından ozellikle İstanbul’da yavaşlama gorulen bir donem olduğuna dikkat cekerek, “Dolayısıyla biz de bu donemi avantaja cevirmek icin iş ortağımız THY ile birlikte guzel bir girişimde bulunduk. Davetli destinasyonlar icerisinde mumkun olduğunca pazar ceşitliliği yaratmaya calıştık. İşlerimizin azaldığı bu donemi verimli bir şekilde kullanarak, ulkemiz ve şehrimiz tanıtımına onemli bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bizlere bu kadar buyuk hacimli bir işte destek olan tum uyelerimize ictenlikle teşekkur ediyoruz” diye konuştu.

''İSTANBUL'A DONUK İLGİDE DİKKAT CEKEN BİR YUKSELİŞ VAR''

TUROB olarak sadece bu donemde değil, her donemde tanıtım faaliyetleri surdurduklerini dile getiren Eresin, “Son donemde bu tanıtım trafiği cok hızlandı. Bizim girişimlerimizin yanı sıra ozellikle yabancı turizmcilerin İstanbul’a olan ilgilerinde de dikkat ceken bir yukseliş var. Bunu son donemdeki organizasyonlarda gozlemliyoruz. Katılımcıların İstanbul Havalimanı’na olan ilgileri de yuksek duzeyde” dedi.

Bu arada şehir merkezi ve oteller koordinasyonunu hedefleyen fam-trip organizasyonlarında 15 gun icinde Hamburg, Lagos, Napoli, Washington, Abidjan, Birmingham, Abuja, Uganda, Odessa, Kiev, Dublin, Riga, Saraybosna, Tiflis, Sofya, Londra, Priştine, Edinburgh, Helsinki, Manchester, Stockholm Kopenhag, Gotheburg, Oslo, Minsk, Talin, Vilnius, Varşova, Amsterdam, Budapeşte, Bruksel ve Luksemburg destinasyonlarından katılım sağlandı.

ALINTIDIR : www.turizmguncel.com