Vitor Pereira, ligin ikinci yarısında hem liderlik hem de şampiyonluk icin hesaplarını yapmaya başladı. Portekizli hoca, yeni yılın ilk 5 haftasını kayıpsız gecmek ve Beşiktaş derbisinde de zirvenin anahtarını rakibinden almak istiyor. Super Lig’de bu sezon şampiyonluktan başka bir şey duşunmeyen Fenerbahce, ikinci yarı hazırlıklarını tum hızıyla İstanbul’da surduruyor. Sarı-Lacivertliler, yeni yılda ligde arka arkaya oynayacağı kritik macları kayıpsız gecmeyi hedefliyor. Bu konuda bir hedef belirleyen teknik direktor Vitor Pereira’nın, “Super Lig’de ilk 5 haftada oynayacağımız macları kayıpsız gecip, Beşiktaş derbisine moralli cıkmak istiyoruz. Super Lig’in ilk 5 haftasında Eskişehirspor, Rizespor, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Bursaspor macları oynayacağız. Bu etabı kayıpsız gecersek, sahamızda oynayacağımız Beşiktaş macı bizim icin şampiyonluğun habercisi olur” dediği oğrenildi. Pereira’nın, rakibin de bu surecte takılacağını tahmin ettiği ve Siyah-Beyazlılar’la oynayacakları derbiyi kazanıp, puan farkıyla liderliği ele gecirmenin hesaplarını yaptığı bildirildi. ‘Kaderimizi belirleyecek’ Bu arada Avrupa Ligi’nde iki zorlu karşılaşmaya cıkacaklarını hatırlatan Pereira, “Rus ekibi Lokomotiv Moskova’ya karşı her iki mucadelede iyi bir skorla sahadan ayrılıp, bir ust tura cıkmak istiyoruz. Kısacası 1.5 aylık donem, kaderimizi belirleyecek. Ben takımıma guveniyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu zorlu maratondan başarılı bir şekilde cıkacağımızı duşunuyorum” yorumunu yaptı. MİNİ YORUM (Zafer Buyukavcı) 15 puan olursa... Perreira’nın hesabı basit; 5’te 5 yap, 6. hafta Beşiktaş’ı devir, yolu yarıla! Aslına bakarsanız, ikinci yarı fiksturu de Portekizli’nin bu tezini doğrular nitelikte... Cunku Fenerbahce’nin bu eşikten sonraki macları, şampiyonluk yarışı verdiği rakiplerine oranla biraz daha kolay guzukuyor. Elbette hic bir mac oynanmadan kazanılmıyor. Fakat, Sarı-Lacivertliler, ilk 6 haftayı (Derbiyi de aldıkları duşunulurse) 18 puanla gecerse, hem puan hem de moral motivasyon olarak tavan yapar. Ustelik yarıştaki en ciddi rakip olan Beşiktaş’ın, kalan 11 haftada Rize, Kasımpaşa, Sivas, Akhisar, Galatasaray ve Konya deplasmanlarına gideceği de ortadayken. Yusuf Dursun
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Fenerbahce'de şampiyonluk hesapları!