Kocaman'a Giuliano sırrı, Lucescu'dan! Fenerbahcemizin yeni 10 numarası olması beklenen Giuliano Victor de Paula, Zenit'te 17 gol ve 13 asistle kariyerinin en başarılı sezonunu gecirdi. Giuliano Victor de Paula... Kariyerine Parana'da başlayan yıldız futbolcu, ilk buyuk transferini 2009 yılında ulkesinin onde gelen kuluplerinden Internacional'e imza atarak yaptı. Giuliano icin 4.7 milyon Euro (19.5 milyon TL) odenmesini isteyen isim, şu anda Brezilya Milli Takım Teknik Direktoru olan Tite'ydi. 56 yaşındaki calıştırıcının, başarılı oyuncu icin ayrı bir yeri var. Yıldız futbolcu, başarı merdivenlerini hızla tırmandı. 2009-10'da Copa Libertadores şampiyonluğu yaşadı. 2011'de yeni adresi, 11 milyon Euro'ya gittiği Ukrayna ekibi Dnipro oldu. Burada 108 maca cıktı. 2014'te Gremio formasıyla ulkesine dondu. Onu tekrar Avrupa'ya getiren isim Mircea Lucescu oldu. Şu anda Turkiye'nin başında olan Luce, Zenit'e transfer ettirdiği Sambacı icin, "Hulk'un yerini onunla dolduracağız. Taraftarlarımız onu Dnipro'dan hatırlar. Orada efsane haline gelmişti. Gremio'da kaptanlık yaptı. Henuz 26 yaşında ve futbola verecek cok şeyi var" demişti. Kocaman'a Giuliano sırr; Luce haklı cıktı Brezilya'dan yaptığı transferlerle bircok ismi Avrupa futboluna kazandıran Lucescu'nun Giuliano konusunda ne kadar haklı olduğu daha ilk sezonunda ortaya cıktı. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, 38 resmi macta 17 gol atıp 13 asist yaparak kariyerinin en iyi sezonunu geride bıraktı. Giuliano, bunun sırrını şu sozlerle acıkladı: "Gremio'da sağ kanatta oynuyordum. Burası zor bir pozisyon. Surekli geri giderek defansa yardım etmeniz gerekiyor. Bazen bacaklarımda hucuma cıkacak guc kalmıyordu. Lucescu beni forvet arkasında, ozgur bir şekilde oynattı. Kaleye daha yakın olabiliyordum. Bunun sonucunda goller ve asistler geldi." Mancini sağolsun! Kariyerinin en iyi sezonunun ardından bu oyuncuyu transfer edebileceği icin Fenerbahce, Roberto Mancini'ye bir teşekkur borclu! Galatasaray'da ve İnter'de yaptırdığı transferlerle tartışma konusu olan İtalyan teknik adam, Zenit'te de bu geleneği surdurdu. Muthiş bir sezon geciren Giuliano'nun yerine Driussi'yi aldı, Sambacı'yı gozden cıkarttı. Giuliano'yu transfer etmek icin bundan iyi bir sezon olamaz! Bunun nedeni, onumuzdeki yaz oynanacak 2018 Dunya Kupası. Skorer, teknik, guclu 27 yaşındaki oyuncu icin Rusya'da milli takım kadrosunda olmak tam bir hayal. Yazının başında belirttiğimiz gibi, eski hocası Tite şu anda Sambacılar'ın başında. Zaten 4 yıl sonra ona milli takım kapısını acan da Tite oldu. Giuliano, hayalini gercekleştirmek icin bu sezon cok daha motive bir şekilde sahaya cıkacak. Yuksek teknik, harika paslar, skorer kimlik, sağlam fizik... Hayatta hicbir şeyin garantisi yok ancak kağıt uzerinde bu transfer, Fenerbahce icin muthiş bir başarı. superfb.com
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Kocaman'a Giuliano sırrı, Lucescu'dan!