Sevgili kardeşlerim. Dun akşam konusu "Namaz" olan bir panele katıldım. Paneldeki konuşmacılar , son zamanlarda namaz uzerine kitaplar yazan değerli hocalardı (Cemil Tokpınar _Sabah namazına nasıl kalkılır-;Ahmet Yıldız-Gozumun nuru namaz-; Vehbi Karakaş ve Ahmet Bulut). Turkiye'de 5 vakit namaz kılma oranının % 10 civarında olduğunu oğrenince şoke oldum. %99 u (!) musluman olan bir ulkede namaz kılma oranının bu kadar duşuk olması beni cok uzdu. Panelin amacı da zaten namazı yaygınlaştırmak olduğundan , ben de kendi uzerime duşeni yaparak bu yazıyı yazmak istedim. Lutfen bizleri kıyamet gununde koruyacak olan 5 vakit namazımızı ihmal etmeyelim. Etrafımızdaki kardeşlerimize de bu konuda elimizden geldiğince uyaralım ve biz de 5 vakit namazımızı kılarak ornek olalım. Tanıdıklarımıza namazla ilgili sectiğimiz ayetleri SMS olarak gonderelim. % 10 luk
oranı mumkun mertebe artırmak icin, oncelikle kendimizden başlamak suretiyle elimizden geleni yapalım. Hicbir zaman da unutmayalım: Allahu TeÂl ' nın bizim kılacağımız namaza ihtiyacı yok. Namaza bizim ihtiyacımız var.

Allah (cc) cumlemizi 5 vakit namazını dosdoğru kılan kullarından eylesin. Amin...