"Insanin yaradisiliyla ilgili bir kac soru.."
Başlığı altında bir arkadaşımız sorular sormuş. Forum kurallarına uyulmadığı icinde yetkiiler tarafından kilitlenmiş.
Ben aranıza yeni katıldım dolayısı ile yazıyı yeni okudum.
Goruşlerimi aşağıda acıklıyorum.
Halkımızın beğenerek ve doğruluğu kabul ederek kullandığı bir deyim vardır.
"Yarı Doktor candan, yarı imam dinden eder." deyişi.
Karınca kardeşi Fil kardeşin sırtına cıkaralım ve soralım. Karınca kardeş bulunduğun Yeri tarif et?
Hazır anlatmaya başlamışken uzerinde bulunduğunun ozelliklerini de anlatıver.
Sen anlatacaksın ancak, bunun icin eğitimin ve de aklın yeterli mi? Bize gore değil.
Gunumuzde Uzay ile ilgili araştırmaların sonucunda ulaşılan son noktada, acıklanan bilgilere gore,
"16 milyar ışık yılı uzakta ve henuz keşfedilmemiş milyonlarca, adına ister gezegen diyelim isterseniz guneş sistemleri diyelim sayısız bilinmeyenler var.
Bunlarla beraber; Bizi aydınlatan ve ısıtan guneş sistemini, uzerinde yaşadığımız ve dunya olarak adlandırdığımız yerin derinliklerini, okyanusları, daha ulaşılamayan ve bilinmeyen sayısız derecede canlı ve cansız nesnelerin cozulemediği, kavranamadığı ve tanımlanamadığı acıklanmaktadır.
Bizde Karınca kardeş gibi Fil'i tarif etmeye uğraşıyoruz.
Tarif ederiz de nasıl ederiz?
Tanımlayamadan, olcemeden, değerlendiremeden.
İlmi olarak ifade edilmektedir ki, Henuz Kainat cozulememiş, İnsanlar beyinlerinin kapasitelerini % 3-5 gibi oranda kullanmayı becerebilmiş durumdadır.
Biz hangi akılla, hangi olcu ile cozemediğimiz, olcemediğimiz, tanımlayamadığımız maddi ve manevi değerlere kendimize gore yorum getiriyoruz.
Henuz Guneşi anlayamamışız. Pencereden sızan ışığa bakarak Guneşi tarif ediyoruz.
Ondan sonrada, Yok şunlar bunu dedi de ben anlayamadım bana acıklayın.
Mevlana'nın tum değerli sozleri gibi biriside;
"Soruda cevapta akıldan cıkar."
Bilgisi kıt, aklını % 3-5 oranında kullanabiliyor bize soruyor Allah varmı?
İnsanlık henuz yaratanının kucucuk bir ısı ve ışık kaynağını anlayamamış, tanımlayamamış bana Yaratanını soruyor.
Anlatacağım. Once bardağı temiz su ile doldurmamız icin boşaltmamız gerekir.
"Efendim, insanlar maymundan turemiştir, Evrim teorisidir ha......"
Bizce mahzuru yok. Sen boyle kabul ettikten sonra.
Allah'ın hidayet vermediğine ben ne verebilirim.... siz ne verebilirsiniz....
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- "Insanin yaradisiliyla ilgili bir kac soru..