Onur Air’in davetlisi olarak Turkiye’ye gelen ve Turkiye’deki turizm yatırımları konusunda incelemelerde bulunan Sichuan Eyaleti Turizm ve Yatırım Şirketi Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Muduru Yang Chuan, Sermaye Yatırımlar Başkanı Xia Haoperg, Sichuan Eyaleti Turizm ve Yatırım Şirketi Yonetim Kurulu Uyesi Zhang Zhenyi ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Onur Air Genel Muduru Teoman Tosun, İcra Kurulu Uyesi Aydın Kızıltan, Yonetim Kurulu Uyesi Fatih Bardakcı’nın da yer aldığı ziyarette Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yucel Menekşe ile birlikte Cin heyetine Kapadokya ve Nevşehir hakkında bilgiler verdi.

Sichuan Eyaleti Turizm ve Yatırım Şirketi Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Muduru Yang Chuan da “Son yıllarda Cin’den Turkiye’ye ve ozellikle Kapadokya bolgesine gelen turist sayısı da bir hayli arttı. Bu ilgi nedeniyle Turkiye’ye Sichuan’dan ucak seferleri başlatmayı planladık. Sichuan ile Nevşehir arasındaki ucak seferleri kısa surede başlayacak”dedi.

“Cin ile Nevşehir arasında ucak seferleri başlıyor”

Ziyarette konuşan Onur Air Genel Muduru Teoman Tosun ise son yıllarda Nevşehir’in Cinli yatırımcıların ilgisini ceken şehirlerden biri olduğunu belirtti. Cin ile Nevşehir arasında ucak seferlerinin başlamasının buna ciddi bir ivme kazandıracağını soyleyen Tosun, “Cin’den ucak seferleri duzenleme konusunda THY’dan sonra tek yetkili havayolu şirketiyiz. Bizlerde Cin’den sadece turist getirmek değil yatırımcıları da getirmek istiyoruz. Bu nedenle duzenlenen bu ziyaretin Nevşehir’e ve ulke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını duşunuyorum” şeklinde konuştu.

turizmgazetesi