Kocaman'ın Aboubakar ısrarı Aykut Kocaman, "Cok yonlu, hareketli hucum oyuncusu" transferinin bir an once bitirilmesini istedi. Yonetim Aboubakar icin gaza bastı Kamerunlu yıldız, oyuncu ozelliklerinin yanı sıra Super Lig'i ve İstanbul'u da yakından tanıması nedeniyle Fenerbahce icin bicilmiş kaftan. Goztepe macının ardından Aykut Kocaman, yonetimle bir toplantı yaptı. Başarılı teknik adamımız, 'Cok yonlu, hareketli ve hızlı' hucum oyuncusu transferinin kendileri icin cok onemli olduğunun altını cizdi. Bu tanıma uyan bir oyuncunun en kısa surede aralarına katılması gerektiğini soyledi. Kocaman'ın bu tanımına tam olarak uyan isim Vincent Aboubakar... Onemli olan Lorient Yonetimimiz, Kamerunlu icin girişimlere başlamıştı. Bu transfer icin yapılan calışmalar hızlandı. İdari menacer Hasan Cetinkaya ve bir yoneticinin, Aboubakar'ın haklarının yuzde 65'ini elinde tutan Lorient ile goruşmek icin Fransa'ya gitmesi bekleniyor. Fransız ekibiyle anlaşma sağlanması halinde, Porto'yla orta yolun bulunması cok daha kolay olacak. Uyum sorunu yaşamaz Aboubakar; sadece hızı, cabukluğu, kanatlar ve forvette oynayabilmesi gibi oyuncu ozellikleriyle Fenerbahce'nin iştahını kabartmıyor. Gectiğimiz sezonu Beşiktaş'ta kiralık olarak geciren 25 yaşındaki futbolcu, hem ligi hem de İstanbul'u yakından tanıyor. Bu nedenle uyum sorunu yaşamayacak olması da onemli bir avantaj. Aykut Kocaman'ın gozdesiydi Vincent Aboubakar, ilk kez Aykut Kocaman'ın listesine girmiyor. Kamerunlu oyuncu, aynı Mathieu Valbuena gibi Kocaman'ın Fenerbahce'deki ilk teknik direktorluk doneminde istediği isimlerden biriydi. Ancak o donemde transfer gercekleşmemişti. Yıllar sonra Valbuena'yla Fenerbahce'de buluşan başarılı calıştırıcı, Aboubakar'a da kavuşabilir. PORTO'DA KALACAK MI? O ACIKLAMA... Gectiğimiz sezonu Beşiktaş'ta kiralık geciren ve yeni sezona Porto'da başlayan Vincent Aboubakar'dan ilginc bir acıklama geldi. Porto'nun ligde Tondela'yı 1-0 yendiği macta golu atan ve karşılaşmanın ardından konuşan Vincent Aboubakar Porto'dan ilk başta da ayrılmak istemediğini dile getirdi. Aboubakar attığı golden cok takımın durumunun onemli olduğunu soylerken ''Gol atmam beni mutlu ediyor ama onemli olan takım. Kazanmak icin acı cektik. Porto'yu şampiyon yaparak herkesi mutlu etmek istiyoruz'' dedi. Daha once yaptığı 'Porto'ya donmek istemiyorum' sozleri hatırlatılan Aboubakar ''Bu doğru, donmek istemediğimi soyledim cunku ayrılmak istemiyordum. Porto'dan ayrılmayı hak ettiğimi duşunmuyorum. Bircok şeyi geride bıraktım ve sonucta bugun buradayım. İnsanların bana yaklaşımı cok olumlu. Porto Yonetimi ile goruştukten sonra benim icin her şey pozitif. Mutluyum, mutluyum ve Porto'nun bir parcası olmak iyi hissettiriyor'' ifadelerini kullandı. Aboubakar, Porto formasıyla Portekiz Ligi'nde oynadığı 2 macta 1 gole imza attı.
superfb.com