Obradovic, en buyuk hayalini acıkladı! EuroLeague şampiyonu Fenerbahcemizin başarılı kocu Zeljko Obradovic, Sırp basınına cok geniş bir roportaj verdi. Başantrenorumuz Zeljko Obradovic, Sırp basınına roportaj verdi. İşte EuroLeague şampiyonu Fenerbahce'nin 9 kez en buyuk kupayı kaldıran kocu Obradovic'in Sırp basınına yaptığı acıklamalar: "Bu hırs icimde hep var ve bundan kacamam, hep boyle olacağım. Bu kulube geldiğimden beri Fenerbahce'nin de hırsları ortayadı. Bu sezon da Belgrad'da şampiyon unvanımızı korumak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tum bunlar guzelve soylemesi kolay şeyler. Cok zorlu bir sezon olacak ama bizde de muthiş bir hırs var. Oncelikle, hazırlık donemi onemli olacak. Ornek verecek olursak, Fenerbahce'ye ilk geldiğim sezon EuroBasket'ten ilk macımıza kadar olan sure sadece 4 gundu. Uzun sure cocuklarla calıştım. Hic kimseyi tanımıyordum. İlk 12 macta bile adapte olamamıştık. Bu kez 5'e 5 antrenman macı kadar hazırlık kampına gelecek oyuncum olmasını umut ediyorum." "7 BİN KOMBİNE SATTIK, EN BUYUK ZAFER" - Bircok kupa kazandınız ve ilk gunku enerjiyle calışmaya devam ediyorsunuz. Bu enerjiyi nereden buluyorsunuz? "Her sezon, onume hedeflerimi koyarım. Duruma bakarım. Bunlar icin elbette buyuk bir efor gostermek zorundasınız. İlk gunden itibaren hazırlıklarınızı yapmalısınız. Oyuncularınız sadece basketbolu duşunmeli. Ondan sonra, oyuncular felsefenizi anlamalı. Bu benim icin buyuk bir keyif. Ayrıca, başka bir keyif daha var. Oyuncuların elinden gelenin en iyisini yapmasını sağlamalısınız. Fenerbahce ile ilk macında 2 bin taraftar vardı. Bugun bu sayı 10 binlerde. İlk basın toplantısında, salonun evim olacağını soyledim ve bu salonu her mac doldurmalarını istedim. Şimdi 7 bin kombine satıyoruz. Daha da fazlasını satabiliriz ama kulup gunluk biletler de ayırmak istedi. Bu bizim icin en buyuk zafer. Cunku, İstanbul'daki insanlar artık iyi basketbolu biliyorlar. Bu da başarıyı ve enerjiyi getiriyor." "GERGİNLEŞİYORUM DOĞRU, GECMİŞE GORE DAHA AZ" - Her sezon, nasıl aşamalardan geciyorsunuz? "Kendimle ilgilenecek fazla vaktim yok. EuroLeague değişti, her hafta 2 mac var ve uzun seyahatler. Bazı gunler her şey mukemmel oluyor, bazı gunler felaket ama ikisi de doğru değil. Her zaman arada bir yerde. Ne kadar kotu gorunduğunun bir onemi yok, tam olarak oyle de değil. İyi olduğunda gorunduğun gibisin aslında. Bunlar, her gun doğru olarak yapmak zorunda olduğun şeyler. Tecrubeli ve iyi oyunculara bazezn bir kere soyluyorsun ve anında anlıyorlar. Genc ve kotu oyunculara 50 sefer soylemen bile yetmiyor. Sonra gerginleşiyorum, bu doğru. Fakat, gecmişe gore daha az. "AZİZ YILDIRIM'IN GUVENİ KARŞISINDA MİNNETTARIM" - Fenerbahce'ye geldiğinizde, başkan size şoyle soyledi, "Her şey senin kontrolunde Zeljko." Bunun başarıda ne gibi bir onemi var? "20 yıldan fazla suredir Fenerbahce başkanlığını yuruten Aziz Yıldırım ile birlikte calışıyor olmak benim icin buyuk bir gurur. İlk gunden beri beni destekliyor. Gecen sezonunda sonunda, 3 yıllık sozleşme imzalamak istedim ve imzaladım. Bana ne kadar guvendiğini gosterdi. Bu kadar guven karşısında ancak minnnettar olabilirim. Kocun arkasında bir destek hissetmesi, başarı yolunda cok onemli bir şey." - Sırbistan'ın en buyuk spor elcilerinden birisiniz. Ulkenizde buyuk bir saygı goruyor musunuz? "Burada tek değilim. Asistanlarım Androic ve Bata Zimonjic de var. Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic vardı, şimdi Marko Guduric de olacak. Ayrıca bizden Pero Antic ve Jan Vesely de var. Olduğum kişiye her zaman saygı duydum. Sadece, beni destekleyen herkese teşekkur ederim." "BELGRAD'A GUNUBİRLİK GELİP GİDİYORUM" "Cacak'ı, Belgrad'ı, arkadaşlarını, dedeni, evini ne kadar ozluyorsun?" - Hayatta her şeyin sahibi olamazsın. Elbette, bu hayat benim tercihim. Bu yıl, evimden uzakta gecirdiğim 24'uncu yılım olacak. Elbette bazen mazi canlanıyor, bazen ev hasreti cok buyuyor. Fakat, her zaman Belgrad'a gidip gelecek kadar yakınım, gunubirlik gidip gelebiliyorum. İstanbul'dan Belgrad'a gitmek, Atina'dan daha kolay. Fakat, şimdi de oynadığımız mac sayısı problem oluyor. Yine de gunubirlik Belgrad'a gidip geliyorum. Planlı olmuyor. Bu nedenle İstanbul'da olmaktan mutluyum. - Belgrad ve Cacak'ı değişmiş buluyor musunuz? "Elbette. Cacak'ı 33 yıl once bıraktım. Annem hala orada. Cacak'a gittiğimde yuruyuş yapmayı, nelerin değiştiğini gormeyi, insanlarla konuşmayı seviyorum. Nadiren tanıdık yuzler goruyorum. Belgrad ise cok daha cekici bir yer. Her turist dolu. Turkler buraya cok yoğun şekilde geliyorlar ve herkes bana buradan mutlu ayrıldığını soyluyor." - Kadınlar basketbolundaki yukselişi nasıl goruyorsunuz? "İstanbul'da Galatasaray'ın kocu olan Marina Maljkovic ile goruşuyorum, konuşuyorum. Gercekten harika sonuclar elde etti. Onu surekli tebrik ettim. Ayrıca, Stevan Karadzic de İstanbul'da calışıyor." "EUROLEAGUE'DE 18-20 TAKIM OLABİLİR" - Yeni EuroLeague sisteminin savunucularından biri oldunuz. İLk sezon beklentilerinizi karşıladı mı?" "Bu sistem, Avrupa basketbolunun başına gelen en iyi şey. Her şey arttı. Seyirciler, reytingler, sponsorluklar, kalite, her şey! Taraftarlar da yeni sistemden memnun. Daha kaliteli. Belki genişleme olabilir, 18 ya da 20 takım olabilir. Ancak, Kızılyıldız ve Partizan'ı da gormek, beni daha fazla memnun eder. Şu anda A lisansına sahip kulup sayısı da problem. Bir gun bu problem de aşılacaktır." "FIBA, BUYUK YANLIŞ İCERİSİNDE" - EuroLeague ve FIBA arasındaki anlaşmazlıklar hakkında ne duşunuyorsunuz? Avrupa basketboluna zarar veriyor mu? "Kesinlikle veriyor. EuroLeague, FIBA ile oturup goruşmek istiyor. Eğer bir fikir varsa bunu acıklamaları ve anlatmaları gerek. Boyle olmazsa, anlaşmak kolay olmuyor. Şu an, sezon ortasında milli maclar icin ara vermek istemeleri cok buyuk bir problem. FIBA her zaman zor yolları seciyor. EuroLeague, asla boyle bir yol tercih etmiyor. Ayrıca, FIBA asla oyuncuları duşunmuyor. Sezon icinde oynanacak mac sayısı cok artıyor. FIBA, gercekten buyuk yanlış icerisinde." "OBRADOVIC, BERNABEU SİZİN EVİNİZ" - Futbolu takip ediyor musunuz? "Zaman oldukca evet, elbette. Basketbol hayatımın coğu zamanını alıyor ancak bazen buyuk takımların maclarını seyrediyorum. Futbol izlemeyi cok seviyorum. Real Madrid ve Barcelona'nın maclarını seyrediyorum. Bernabeu'daki Real Madrid - Barcelona macı icin Emilio Butragueno'yu (Real Madrid yoneticisi) aradım. Bilet istedim, o da bana "Bay Obradovic, Bernabeu sizin eviniz." cevabını verdi ve cok mutlu oldum. Buyuk macları izliyorum. En buyuk hayallerimden biri FA Cup (İngiltere Federasyon Kupası) finalini Wembley'de seyretmek. UEFA Şampiyonlar Ligi finalini de yerinde izlemek istiyorum ama hep sezonun final maclarına denk geliyor. Takvimim hep dolu oluyor." "GECEN YIL SADECE 2 MAC KAYBETTİK" - Fenerbahce, Galatasaray, Efes, Daruşşafaka. Turk Basketbol Ligi, şu an Avrupa'nın en zorlu ligi mi? "İspanya ile birlikte evet. Burada kolay mac yok. Gecen yıl sadece 2 mac kaybettik. Bircok uzatma macı oynadık. Bircok macımız cok keyifli gecti." superfb.com
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Obradovic, en buyuk hayalini acıkladı!