Miha Zajc, FANATİK'e roportaj verdi; Fenerbahce ile ilgili ovgu dolu sozler sarf etti: “Fenerbahce’den teklifi aldığımda karar vermem cok da zor olmadı. Fazla duşunmeden kabul ettim. Eminim, kendim ve kariyerim acısından son derece iyi bir karar verdim. Buraya gelmeden once kulubun buyukluğunu zaten biliyordum. 28 lig şampiyonluğu olan, dunyanın sayılı kuluplerinden biri. Buraya gelince, bunu daha net anlıyorsunuz” Fenerbahce'de Miha Zajc, FANATİK'e roportaj verdi; Fenerbahce ile ilgili ovgu dolu sozler sarf etti... Fener’den teklif aldıktan sonra karar vermesi ne kadar surdu? Cok zor bir karar olmadı acıkcası benim icin. Cunku Fenerbahce Kulubu’nu zaten cok iyi biliyordum. Bu nedenle basit bir karar oldu. Empoli’de o sırada cok da iyi bir donem gecirmiyordum. Bu nedenle Fenerbahce’den teklifi aldığımda fazla duşunmeme gerek kalmadan kabul ettim. Eminim, kendim ve kariyerim acısından son derece iyi bir karar verdim. Bundan dolayı da cok mutluyum. ‘Daha iyiye gideceğiz’ Fenerbahce, Avrupa’da bilinen bir kulup. Kadrosunda Skrtel, Valbuena, Soldado gibi dunyaca unlu futbolcular var. Geldiğinde de bu oyuncularla calışma imkanı buldun. Boyle bir takımın puan tablosunda bu kadar aşağılarda olması kendisini şaşırttı mı? Buraya gelmeden once de Fenerbahce’nin buyukluğunu cok iyi biliyordum. Cunku sadece Turkiye’de değil, dunya capında bir kulup. Hatta dunyanın sayılı kulupleri arasında olduğunu soyleyebilirim. Gercekten inanılmaz taraftarları var. Turkiye’de ne kadar buyuk olduğunu, 28 lig şampiyonluğu olduğunu biliyordum. Zaten Super Lig’i, Empoli’de oynarken de takip ediyordum. Cunku burada oynayan Sloven oyuncuların olmasından dolayı zaman zaman ligi izliyordum. Evet, şu ana kadar sezon Fenerbahce icin cok iyi gecmedi. Ancak buraya geldikten sonra da gordum ki cok kaliteli bir kadromuz var. İnanıyorum ki zamanla kesinlikle cok daha iyiye gideceğiz. ‘Juventus ve Roma’ya karşı oynamak zordu’ İtalya’da dunyaca unlu oyunculara karşı oynadı. Kendisini en cok zorlayan oyuncu ve takımlar hangileriydi? Dediğiniz gibi Serie A’da cok fazla iyi oyuncu var. Ozellikle Juventus’a karşı oynamak cok zordu. Cunku şu anda dunyanın en iyi takımlarından biri konumundalar. Ronaldo ve diğer oyuncuları gercekten cok iyi. Ayrıca Roma’ya karşı oynamak da her zaman cok zordu. Fiziksel olarak cok kaliteli bir takım. Orta sahada Nzonzi ve De Rossi gibi oyunculara sahipler. Bu tarz takımlara karşı oynamak kolay olmuyor. ‘Beğendiğim oyuncu Ljajic’ Fenerbahce’nin dışında Super Lig’de beğendiği takım ve oyuncular hangileri? Bunu soylemek zor. Devre arasında geldiğim icin yaklaşık 2 aydır buradayım, tum takımlarla henuz karşılaşmadım. Her macı izleme şansım da olmuyor. Oynadığımız rakipler uzerinden değerlendirme yapabilirim. Başakşehir ve Beşiktaş’ta cok iyi oyuncular olduğunu gordum. Televizyondan da izlediğim kadarıyla Beşiktaşlı Adem Ljajic’i beğeniyorum. Benimle aynı pozisyonda oynuyor. Kendisini Torino’da oynadığı donemden de biliyorum. Ancak genel anlamda, Turkiye’de cok sayıda kaliteli oyuncu bulunuyor. ‘Derbiden once Ankaragucu’ 2 hafta sonra Galatasaray derbisi var. Arkadaşların bu macla ilgili neler anlattı? Fenerbahce-Galatasaray maclarının Turkiye’deki en buyuk derbi olduğunu biliyorum. Daha onceden de bu durumdan haberdardım. Ancak bu mac 14 gun sonra. Galatasaray’dan once bir macımız daha var Ankaragucu ile. Once buna odaklanmamız gerek. Mac mac ilerlememiz gerekiyor diye duşunuyorum. ‘Forvet arkasında rahatım’ Zajc’ın kendini en verimli gorduğu pozisyon neresi? Benim kendimi en rahat hissettiğim pozisyon forvetin arkasında yani 10 numara tarzı oynamak. Eğer farklı bir sistemde sahaya cıkarsak, orneğin 4-3-3’te ‘box to box’ (Ceza sahasından ceza sahasına) diye tabir edilen 8 numara pozisyonunda oynamayı seviyorum. Ancak benim icin onemli olan takımın iyi oynaması. Takım iyi olduktan sonra benim nerede oynadığımın pek bir onemi yok. ‘Guclu yonum, oyun zekam’ Kendisinde gorduğu en guclu yanı ve geliştirmesi gereken ozellikleri neler? Bence en guclu yanım, oyun zekam. Topla nasıl oynanması gerektiğini cok iyi biliyorum. Ayrıca tekniğimin de yuksek olduğunu duşunuyorum. Dolayısıyla en guclu yonlerim olarak oyun zekam ve tekniğimi soyleyebilirim. Ancak her futbolcu gibi geliştirmem gereken yerler var. Ozellikle fiziksel olarak gelişip, daha guclu bir oyuncu haline gelmeliyim. Ben de zaten buraya gelişmeye ve Fenerbahce’ye yardım etmeye geldim. ‘Yanal, bana inanıyor’ Ersun Yanal, taraftarın cok sevdiği bir teknik direktor. Onunla calışmak nasıl bir duygu? Oncelikle cok iyi bir teknik direktor olduğunu soylemeliyim. Buraya geleli 2 ay oldu. Ancak bu sure bile onun calışma metotlarını anlamam icin yeterli oldu. Birlikte calışma fırsatı bulduğumuz icin mutluyum. Hem bana cok fazla saygı duyuyor, hem de bana inandığını gosteriyor. O nedenle minnettarım. Hem benim, hem de tum takım cok daha fazla calışmalı ve gelişmeliyiz. ‘Taraftarın bağlılığı şaşırttı’ Fenerbahce’de kendisini en cok etkileyen şey ne oldu? Kulubun ne kadar buyuk olduğunu biliyordum. Ancak buraya gelince bunu cok daha net bir şekilde anlıyorsunuz. İnsanların Fenerbahce’yi ne kadar cok sevdiğini, taraftarların takıma ne kadar bağlı olduğunu gormek beni yine de şaşırttı. Bu beni cok etkiledi. Gercekten bu durumun dunyada bile orneği cok az bulunur. Boyle bir kulubun parcası olmaktan dolayı son derece gururlu ve mutluyum. Kariyerinde bundan sonra neyi hedefliyor? Şu anda tamamen Fenerbahce’ye odaklanmış durumdayım. Burada iyi oynamak istiyorum. Kalitemi gostermek, takımıma yardım etmek istiyorum. Dolayısıyla kafam sadece burada. Takımıma yardım edip, en iyi şekilde performansımı sergilemeye odaklanmış durumdayım. Bunun dışında başka bir duşuncem yok. ‘Adım adım bakıyorum’ Slovenya yılları, yaşadığı şampiyonluk... Zajc, kariyerinin başında bu kadar yukselebileceğini duşunuyor muydu? Ulkemde Olimpija’da başladım. Uzun yıllar sonra şampiyonluk kazandılar. Ben de ilk şampiyonluğum nedeniyle cok mutluydum. O donemden beri kariyerime adım adım bakıyorum. Kendimi ne kadar cok geliştirirsem, gerisinin geleceğine inanarak calışıyordum. ‘Empoli, doğru karardı’ Genc sayılabilecek bir yaşta İtalya’ya, Empoli’ye transfer oldu. Teklifi aldığında neler hissetti? Tabii ki cok mutlu olmuştum. Cunku kariyerimde artık yeni bir adım atmam gerektiğini biliyordum. Bu teklif de benim icin onemli bir adımdı. Olimpija’da şampiyonluk yaşamıştım. Milli takıma cağrılmaya başlamıştım. Benim icin yeni hedef, artık Slovenya dışında futbol hayatımı surdurmekti. Empoli’den gelen teklifi bu nedenle kabul ettim. Bu benim icin cok doğru bir karardı. ‘Ozel bir tecrube oldu’ Empoli’de ligden duşme uzuntusunu de yaşadı, Serie B’de şampiyon olarak Serie A’ ya geri donme sevincini de... Empoli tecrubesi kendisi icin nasıl gecti? Kesinlikle Empoli’de gecirdiğim donem, kariyerim acısından son derece faydalı oldu diyebilirim. Evet, Serie B’ye duşme tecrubesi yaşadım. Ancak bu kotu tecrubeden iyi bir şeyler de cıkarttım. Mesela Serie B’de cok fazla mac oynama şansı buldum. Daha sonra tekrardan Serie A’ya cıkmayı başardık. Bu da guzel bir deneyimdi. Dediğim gibi, Empoli benim icin son derece guzel bir tecrube oldu. ‘Ocakta imza atınca fazla zamanınız olmuyor' Kariyerindeki iki buyuk transferi de ocak ayında, ara transfer doneminde gercekleştirdi. Bunun olumlu ya da olumsuz yanları neler? Tabii ki ocak ayında transfer olmanın şoyle bir zorluğu var; sezon ortasında geldiğiniz icin cok daha cabuk bir şekilde adapte olmanız gerekiyor. Bu da kolay bir şey değil. Takıma ve yeni arkadaşlarınıza uyum sağlamak icin fazla bir zamanınız olmuyor. Ancak genel olarak değerlendirirsek, sene başında ya da devre arasında transfer olmanın arasında cok buyuk bir fark da yok. İnternet Haber