Fenerbahce, UEFA Financial Fair Play kapsamında "Fener Ol" kampanyası ile taraftarından yardım toplamaya bugun başlayacak. Yonetim beklenen rakamın uzerinde para toplanırsa, bir de yıldız forvet almayı planlıyor. Fenerbahce, UEFA Financial Fair Play kapsamında "Fener Ol" kampanyası ile taraftarından yardım toplamaya bugun başlayacak. Yonetim beklenen rakamın uzerinde para toplanırsa, bir de yıldız forvet almayı planlıyor. UEFA ile yapılan 3 yıllık Finansal Fair Play anlaşmasında 65 milyon euro ekside bulunan Fenerbahce'de buyuk gun geldi... Yonetimin hem kulube mali destek sağlamak hem de olası bir cezadan kurtulmak icin duzenlediği 'Fener Ol' kampanyası bugun start alacak. FB TV'de saat 19.07'de projenin detayları taraftara anlatılacak. 'Bağış', 'sponsorluk' ve 'reklam' şeklinde iştirak edilebilecek projeden toplanacak yardımlar ile FFP butcesindeki acığın kapatılması hedefleniyor. Bunun icin en az 350 milyon lira gerekiyor. Devletten kampanya icin bir yıl sure ve 1 milyar lira'ya kadar izin alındı. HER GUN 1 MİLYON 140 BİN EURO GEREKİYOR Fener ol kampanyası icin FFP anlaşmasının biteceği 31 Mayıs'a kadar 57 gun sure var. Yonetim her gun 1 milyon euro bile toplasa taahhut edilen 65 milyon euro'luk acığı kapatamıyor. Sarı-lacivertlilerin, UEFA'ya verdiği sozu tutması icin 4 Nisan'dan 31 Mayıs'a kadar her gun en az 1 milyon 140 bin euro toplaması şart. Transfer calışmalarını surduren Fenerbahce'de oncelik forvette... Şu ana kadar Habib Diallo (Metz), Mbwana Samatta (Genk) ve Luuk de Jong (PSV) gibi isimler icin nabız yoklanırken, temaslar devam ediyor. Sezon başında alınan Slimani ve Frey'den eli yanan yonetim bu kez skor yukunu sırtlayacak kalitede bir santrfor arıyor. Ancak bunun icin kaynak gerek... Bugun başlayacak 'Fener ol' kampanyası bu acıdan da onem taşıyor. İNGİLİZ EKİPLERİ DE PEŞİNDE Sarı-lacıvertlılerın, beklenen gelirin ustune cıkılması halinde transferde de hedefi buyuteceği belirtildi. Duşunulen adaylar arasında Edin Dzeko'nun da yer aldığı iddia edildi. Roma ile bir yıl daha kontratı bulunan Boşnak oyuncu, İngiliz ekiplerinin de radarında bulunuyor. Fenerbahce, yardım kampanyasının gidişatına gore bu transfer icin daha ciddi bir şekilde devreye girmeyi planlıyor. Edin Dzeko bu sezon 31 macta 12 gol, 8 asist uretti. Kariyerinde Manchester City, Wolfsburg Teplice, Usti nad Labem ve Zeljeznicar formaları giyen Edin Dzeko, 1.93 boyuyla havadan ve yerden oldukca etkili bir forvet. 33 yaşındaki yıldızın 101 kez yer aldığı Bosna Milli Takımı'nda 55 golu var. SUPER LIG'I TAKIP EDIYOR Dzeko, Roma'daki takım arkadaşı Cengiz Under sayesinde Turk Futbolu'nu daha yakından takip ettiğini belirterek, "Super Lig'i fırsat buldukca takip etmeye calışıyorum. Oradaki taraftarların ne kadar ateşli olduklarını biliyorum" dedi. İnternet Haber