Fenerbahce'nin tecrubeli sol beki Hasan Ali Kaldırım onemli acıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, cevresindeki herkesin Galatasaray macını beklediğini soyledi. Fenerbahce'de yedinci sezonunu tamamlamak uzere olan Hasan Ali Kaldırım, Ajansspor'a ozel acıklamalar yaptı. Almanya'nın Neuwied kentinde doğan Fenerbahce'nin ve milli takımın başarılı sol beki son haftalarda yaşanan kotu tablodan dolayı cok ama cok uzgun. Ankaragucu macı sonrası takımın cıkışa gececeğini belirtirken, 7 senedir boyle bir sezon yaşanmadığını itiraf etti. Taraftara ovguler yağdıran Hasan Ali gelecekten de umutlu konuşup Galatasaray derbisi icin de onemli mesajlar verdi. "BU DURUMU İLK DEFA YAŞIYORUZ..." Hepiniz cok kaliteli isimlersiniz. Fenerbahce ilk kez bu noktada. Futbolcular bu noktada olmanın şokunu mu atlatamıyor? Fenerbahce her zaman zirveye oynayan bir takım ve gelen oyuncular da zirveye oynayan oyuncular. O psikolojik baskıyı atlatamadığınız, o noktaya alışamadığınız icin mi sıcrama yapılamıyor sorusuna cevaben Hasan Ali Kaldırım şoyle konuştu: "Daha once yaşamadığımız icin bunu bilmiyorum. Belki sizin dediğiniz gibi asıl sorun budur. Bu sene 3 mac seri halinde kazanamadık. 7 sene icinde bunu ilk defa yaşıyorum. Gecen sene deplasmanlar da cok iyi oynarken bu sene cok zor mac kazanıyoruz. İc sahada iyi oynadığımız halde macları kazanamıyoruz veya cok zor kazanıyoruz. Belki dediğiniz gibi bu konumda olmanın baskısını uzerimizden atamadık. 2-3 mac şans yanımızda olsa, bir seri yakalayabilsek belki farklı bir konumda olabilirdik. Bu konuda taraftarımıza cok teşekkur etmek istiyorum. Gecen sene ikinci olduk, 3 puanla şampiyonluğu kaybettik, bu kadar destek yoktu. Bu sene, belki camiamızın tarihinde bulunduğu en kotu sezonunda inanılmaz bir destek alıyoruz. Her mac ortalama 37 bin taraftar karşısında oynuyoruz. Onun icin onlara ne kadar teşekkur etsem azdır. Onlardan sadece ufak bir ricada bulunmak istiyorum. Hicbir futbolcumuzu, hicbir şekilde 90 dakika bitmese de protesto etmesinler, ıslıklamasınlar ve yuhalamasınlar. Sadece o gun kotu performans sergileyen arkadaşımız değil, hepimiz takım olarak bundan kotu etkileniyoruz. 90 dakika bize sahip cıksınlar, arkamızda olsunlar. Asıl o zaman sanki iki kişiden fazlaymış gibi hissediyoruz o gucle beraber. Sadece şu kritik haftalara girerken boyle ufak bir ricada bulunmak istiyorum. Yoksa zaten en kotu sezonumuzda boyle bir destek gormek inanılmaz." Tecrubeli futbolcu ile yapılan roportajın devamı şu şekilde: "DEFANS OYUNCULARININ GOLE KATKISI ONEMLİ" Benim Fenerbahce'de yedinci senem...Bu surecte cok guzel maclar oynadık. Bir defans oyuncusu olarak gol pozisyonlarında cok fazla bulunamıyorum. Defans oyuncularının gole katkısı gunumuz futbolunda onem kazandı. Son haftalarda gol yollarında guzel bir cıkmışım oldu. Galatasaray deplasmanında sağ ayağım ile attığım gol benim en guzel gollerimden bir tanesidir. Bir solak olarak iceri kat ettiğinizde sağ ayağınızla vurmanızı kimse beklemiyor. Bir surpriz an gibi oluyor. Karşımdaki rakipler sola gideceğim diye sol tarafımı kapatmaya calışırken siz sağ ayağınızı da kullanabiliyorsanız, bunu ayrı bir silahtır.. Sağ ayağımla da guzel gollerim var. Milli takımdaki gol aman aman bir gol değildi ama onemli olan kontroldu. Topu kontrol etmek zordu. Vuruş biraz basit gorundu. Dediğim gibi, Galatasaray deplasmanın da sağ ayağımla golum ve Beşiktaş derbisin de deplasmanda sol ayağımla vurduğum şut kendim icin ve 3-0'dan 3-3'e gelmesiyle macın onemi acısından, bir ve ikiye sıralayacağım gollerim. "O mactan sonra performansım arttı..." Sezona iyi başladığımı duşunuyorum. Tabii ki takım olarak sezona kotu başladıktan sonra takımın uzerindeki tepki ve baskılar coğalmaya başladı. Ulkemizde şoyle bir şey var; Avrupa'da ve dunyada bir kulupte ne kadar uzun sure kalırsanız kalın, orada kuluple birlikte bir sembol haline gelmiş oluyorsunuz. Ulkemizde ise ne kadar kalırsanız kalın, yuzunuz eskiyor ve ilk suclu olarak siz gosteriliyorsunuz. Oncelikle buna alışmamız gerekiyor ulkemizde. Bu baskıyı kaldırabilmek gerekiyor. Yaşınız da cok ilerlemediyse kolay bir şey değil. Ben bunu iyi atlattığımı duşunuyorum. Sezon başında yonetim kurulumuz ve başkanımız değişti. Başkanımıza ne kadar teşekkur etsem azdır cunku transfer doneminde 'Sol bek gelecek, sol bek alınacak' soylemleri vardı. Transferin son gunu, Kayserispor macından birkac saat once sayın başkanımız beni aradı ve benimle ozel goruştu. Aynı şekilde stada vardığımızda ve otobusten indiğimizde orada tekrar kısa bir goruşme yaptı benimle. Macı kaybettik ama o macın benim cıkış macım olduğunu ve baskıyı attığımı duşunuyorum. Tribunleri ve taraftarları da unutmamak gerekiyor. Doğru hatırlıyorsam mac oncesi beni 2-3 defa tribune cağırdılar. Ayew'in golunun asistini yaptım, başka bir asistlik pasımda maalesef gol olmadı. O mactan sonra performansımın arttığını, daha cok sorumluluk aldığımı duşunuyorum. Bu konuda başkanıma ne kadar teşekkur etsem azdır. Taraftarıma da teşekkur ediyorum. Kotu oynadığımız zaman tepki ve baskı olabiliyor, bu gayet doğal. Bana sahip cıktılar, desteklediler. Ben de performanslarımla ve onemli maclarda gollerimle, katkılarımla bunu onlara geri oduyorum. "Bu sezon aramıza katılan arkadaşlarımızın kaliteleri tartışılmaz" Takımımıza sayısal olarak cok yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Fenerbahce'deki yedinci senem, devre aralarında en fazla 2 ya da 3 oyuncu gelmiştir. Bu sene 5 oyuncu geldi ilk defa. Sezon başı 12 oyuncu geldiğini de hatırlamıyorum. 17 oyuncu yapıyor. Son haftalarda Schalke - Leipzig macına gittim, Leipzig sezona Şampiyonlar Ligi'nde başladı, kadrolarına 20-21 oyuncu bulunuyor. Biz zaten 17-18'i transferle doldurduk. Bunların avantajları da var, dezavantajları da var. Bu sene aramıza katılan arkadaşların kalitelerini kimse tartışamaz. Hepsi cok iyi niyetli ve iyi calışıyorlar. Ulkemiz ve kulubumuz başarıya muhtac. Burada gol kacırdığınız zaman ya da takım kaybettiğinde, kotu bir performans sergilediğinizde ozguveninizi kaybedebiliyorsunuz. Ertesi hafta da kotu oynarsanız ozguven gittikce azalıyor. Burada en buyuk sorunun ozguven olduğunu duşunuyorum. Sezon başında da ornek olarak gosterebileceğim birkac mac var. Ersun Hoca'nın iceride Erzurumspor ile oynadığımız ilk macını hatırlıyorum. 2-0 ondeydik, belki sezonun en iyi maclarından birini oynadık. İkinci devre kondisyon olarak biraz duşuş yaşadık ama 88-89'da yediğimiz golle 3 puana kesin bakarken 1 puan ile sahadan ayrıldık. Boyle birkac mac daha var. Mesela Antalyaspor macında girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Bunları ben kilit maclar olarak goruyorum. Bu maclarda alacağımız 3 puanlar aramıza katılan arkadaşların ozguvenini de artıracaktı. Bu macları kazanamayışımız ozguveni artıramadı ve baskı gittikce ilerledi. Ben hepsini goruyorum. Hepsi calışıyor ve katkı sağlamak icin ellerinden geleni yapıyorlar. Bazen biraz şansın da yanınızda olması gerekiyor. "Zor maclar bizi bekliyor" Son 8 hafta. Zor maclar bizi bekliyor. Medyada konuşulanlara bakıyorum, herkes Galatasaray macını konuşmaya başladı. Bu bizim icin cok buyuk bir hata. Takımın buyukleri, kaptanları olarak bunu hafta ici konuşmalarımızda dile getiriyoruz. Bizim icin onemli olan mac Ankaragucu macı hem puan sıralamasındaki durumlarından dolayı cok onem kazanan bir mac. Once o maca konsantre olup, bu sorunu aşarak Galatasaray macına donmemiz lazım. Bu sene ilginc bir tablo var. 8'de 8 yaptığınız durumda ust sıraları zorlayabilirsiniz. Bunu başarabilmek icin mac mac duşunmek gerekiyor. Ankaragucu macını kazanıp ozguven yakalamalıyız. Son Sivasspor macını da iceride zor kazandık. Ankaragucu macından sonra Galatasaray macına odaklanmak gerekiyor. Fenerbahce-Galatasaray derbisi hakkında yorumu Taraftarımızın gozundeki Galatasaray maclarının onemini biliyoruz. Birkac ay oncesine baktığımızda deplasmandaki macın da nereden nereye geldiğini cok iyi hatırlıyorum. Onun icin taraftarlarımızın bizi inanılmaz destekleyeceğini şimdiden cok iyi biliyorum. Etrafımızda tum arkadaşlarımız, ailelerimiz butun sene bu macı bekliyor. Biz onemini ve taraftarımızın bu macı nasıl heyecanla beklediğini cok iyi biliyoruz. Benim 7. senem, 7 senedir Kadıkoy'de, daha doğrusu 20 senedir Kadıkoy'de kaybetmedik. İnşallah bu devam eder. Guzel bir oyunla taraftarımıza belki tarihindeki en kotu sezonda derbide ayrı bir mutluluk yaşatırız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. İyi calışıyoruz. Bu ara da bize iyi geldi ve iyi yuklendik. İnşallah o gun onların istediği gibi bir performans sergileriz. "Taraftarımızı mutlu edebilmek icin cok calışıyoruz" Taraftarımıza tekrar tekrar teşekkur ediyorum. Belki tarihinde en kotu sezonu yaşattık. Futbol artık oyle bir donemdeki bazen kotu oynarsınız ama şans yanınızda olur, iyi sonuc alırsınız. Tabii ki bu cok goz onunde. Bu sene coğu macı kotu oynadık ve kotu performans sergiledik ama bazen de oyle maclar oldu ki, iyi oynadık şans yanımızda değildi. Gol atamadık veya kaleci cıkardı, bir şeyler oldu. Son 8 haftaya girerken taraftarımızın şu ana kadar gosterdiği desteği bekliyoruz. Onemli maclar oynayacağız. Bunların aralarında derbiler de var. Taraftarımız bizi şimdiye kadar nasıl desteklediyse bundan sonra da desteklesinler. Onları daha mutlu edebilmek, sevindirebilmek icin her gun daha fazla calışıyor ve efor sarf ediyoruz. İnşallah onları son 8 haftada şu ana kadar yaptığımızdan daha mutlu ederiz. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Hasan Ali Kaldırım: "Herkes Galatasaray macını bekliyor"