Sinan Guler: “Turk Ekonomisini Desteklemek İstiyorum”
Fenerbahçe0 Mesaj
●80 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Sinan Guler: “Turk Ekonomisini Desteklemek İstiyorum”
-
14-10-2019, 02:55:59Kayıtlı ÜyeFenerbahce Beko’nun tecrubeli ismi Sinan Guler, EuroLeague’e konuştu. Bizler sadece sporcuların saha icerisinde neler yaptığına ya da yapamadığına odaklanıyoruz ama onların bir de farklı hayatları var. EuroLeague’in resmi sitesine bir roportaj veren Sinan Guler, bu farklı hayatını anlattı. Basketbolculuk kariyeri dışında yaptığı yatırımları anlatan milli oyuncu, bunun sebeplerini ve zorluklarını da dile getirdi. Sinan Guler, “Yeni teknolojiler ve bunların insan hayatına getirebilecekleri ilgimi cekiyor. Şu anda yaklaşık bir duzine yatırımım var, melek yatırımcılık’ diye bilinen işi yapıyorum. 2013’ten beri de yapıyorum. Hatta şirketlerimden biri EuroLeague’e bağlı. İsmi “First Vision” olan bu şirket, maclar sırasında hakemler tarafından takılan kameraları uretiyor” ifadelerini kullandı. İlk olarak bir spor ayakkabı mağazasına yatırım yapan sonra da teknolojiye giren milli oyuncu, yatırımın sebeplerini de acıkladı: “Bunu yapmaya başladım cunku finansal olarak hayatımı onceden planlamak istedim. Sporcu olarak kariyerlerimiz cok kısa suruyor. Maddi acıdan bağımsız olmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor. Bu yuzden bu yatırımları yapmamın asıl nedeni finansal portfoyumu ceşitlendirmek ve yeni yatırım yollarını oğrenmek. İkinci neden, yeni teknolojilere ve onların insan hayatına getirebileceklerine merak duymam. Ucuncu olarak ise Turkiye ekonomisini desteklemek ve kucuk bir şekilde bile olsa ulkenin kalkınmasına katkıda bulunmaya calışmak!” Bu gecişin ne kadar zor olabileceğinin farkında olduğunu soyleyen Sinan Guler, “Dışarıda hic kimse profesyonel bir sporcu olmanın mental yukunu gercekten gormuyor. Coğu insan bizi mactan maca goruyor ve bunun arkasında ne olduğunu gercekten bilmiyorlar. Şimdi cok daha fazla sporcu acık bir şekilde konuşmaya başladı ve bu da insanların ne olduğunu anlamalarına yardımcı olacak” dedi. Eurohoops.net/tr __________________