Kadışehri İlcesi olarak başta Turkmen mazlumlar olmak uzere evlerinden, yurtlarından ve vatanlarından ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimize el uzatmak amacıyla kurulan komisyon marifetiyle toplanan yardımlar yola cıktı. İlce Kaymakamı Arfi Gul un gozetiminde ve ilce Muftusu Abdullah Yalmanın başkanlığındaki komisyonun organizesiyle yaklaşık 25 ton kuru gıda bir tırla bugun torenle gonderildi. Kaymakamlık binası onunde yapılan programa İlce Kaymakamı Arif Gul, Belediye Başkanı Davut Karadavut ile Komisyon uyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Arif Gul, yardım kampanyasına katılanlara ve organize eden komisyon uyelerine ve vatandaşlara teşekkur ederek, bu yardımların cok oneme olduğunu ve orada insanlık dramı yaşandığı ifade etti. Yardım organizasyonunu calışmasıyla ilgili kısa bir bilgi veren İlce Muftusu Abdullah Yalmanın duasıyla yardım tırı uğurlandı. Bu cercevede Yaklaşık 15 ton un ve 10 tona yakın makarna pirinc vb kuru gıda ile Cocuk bezi, maması ve bebe biskuvisi gonderildi. Ayrıca nakit olarak da 38 bin 141 TL HATAY AFAD il Mudurluğunun verdiği hesaba aktarıldı.
Kaynak: diniajans
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Kadışehriden Yardım Tırı