Sarı-lacivertli formayı ligde sadece 48 dakika giyebilen Cek futbolcu, hem yabancı kontenjanı hem de Caner ve Hasan Ali’nin formu yuzunden Yanal’ın kendisini kadroya bile alamadığına dikkat cekti, “Hocamız en iyi ekibi sahaya surmek zorunda. Kendisine kesinlikle kızmıyorum” dedi
Super Lig’in en pahalı yedeklerinden biri Michal Kadlec... Parlak Bundesliga kariyerinin ardından tam 4.5 milyon euro bonservis ve 2,1 milyon euro senelik ucretle Fenerbahce’ye transfer olan Cek futbolcu bu sezon ligde sadece 48 dakika şans bulabildi. Kadlec, Şampiyonlar Ligi on elemelerinde 3, Ziraat Turkiye Kupası’nda ise 1 macta gorev yaptı. Gerek Super Lig’de uygulanan yabancı statusu gerekse kendi pozisyonundaki isimlerin formda oluşu sebebiyle, 29 yaşındaki futbolcunun sezon sonuna kadar duzenli olarak forma giymesi de bir hayli zor gorunuyor. Fenerbahce’ye buyuk umitlerle gelen Kadlec’e yaşadığı bu sıkıntıyı ve devre arasında takımdan ayrılıp, ayrılmayacağını sorduk, sıra dışı yanıtlar aldık. ‘Kulup ciddi ucretler odedi’ İşte Kadlec’in, Milliyet’e yaptığı acıklamalar... * Bu sezon uc kulvarda sadece 5 macta forma giydim. Bu kadar az macta oynamak uzucu. Takımın bir parcasıyım ancak kadroda yer almadığım zamanlarda macları televizyondan seyretmek hoş bir durum değil. Fakat ortada bir yabancı futbolcu kuralı var. Buna uyulması gerekiyor. Bu durumla ilgili kimseyi suclamıyorum. Fenerbahce’yi ve İstanbul’u cok seviyorum. Ayrıca kulubum benim icin ciddi ucretler odedi. * Hocamız Ersun Yanal’a kesinlikle kızmıyorum. İyi bir teknik direktor. Takımımız cok başarılı ve lider durumdayız. Yanal’ın elinde cok iyi oyuncular var ve kendisi en iyi kadroyu sahaya surmek durumunda. Onun icin de zor bir durum. Ben bu durumla ilgili kimseyi suclamıyorum ve kızmıyorum. * Benim pozisyonumda oynayan Caner cok iyi durumda. Hasan Ali de cok iyi bir oyuncu. Takımda kıyasıya bir rekabet var. Sakatlık haricinde ilk kez futboldan bu kadar uzak kalıyorum ama motivasyonum halen iyi. Sıramı bekliyorum. ‘TEKLİF?YOK’ Aralarında Borussia Dortmund’un da yer aldığı bircok Alman kulubunun transfer listesinde olduğu iddia edilen Michal Kadlec şimdiye kadar resmi bir teklif almadığını acıkladı. Cek futbolcu, “İlk yarı bittikten sonra menajerimle ve kuluple oturup, konuşacağız. Ne olacağını hep birlikte goreceğiz” ifadelerini kullandı. Resmi Gazete __________________