Fenerbahce Yonetimi, takımdan ayrılmayı duşunen Robin van Persie'nin fiyatını belirledi. Fenerbahceli yoneticiler, Hollandalı futbolcu Robin van Persie icin bonservis ve maaşı dahil kasadan 12 milyon euro cıktığını, bu parayı getirmesi halinde istediği takıma gidebileceğini menajerine iletti. Ancak Van Persie’nin yuksek maaşı nedeniyle şu ana kadar hicbir kuluple anlaşamadığı bildirildi. Robin van Persie’nin Fenerbahce macerası erken bitiyor. Sarı-lacivertli yonetim, Hollandalı futbolcunun menajeri ile iki kez biraraya geldi. Yapılan bu goruşmelerden ayrılık kararı cıktı. Yeni sezonda tum kontrolu Teknik Direktor Pereira’ya bırakma kararı alan yonetim, Portekizli hocanın kendi sistem ve takımını kurmasına izin verdi. Bu cercevede işe ilk olarak Van Persie’nin durumu ile başlandı. Yıldız futbolcuya, yeni sezonda takımda kalmak istiyorsa gecen sezon sorun yaşadığı Pereira’nın kurallarına uyması gerektiği aktarıldı. Aksi taktirde devam etmenin mumkun olmadığı belirtildi. Hollandalı futbolcunun menajeri de Van Persie’nin mevcut şartlar altında kalmak istemediğini ifade etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından yonetim, Van Persie icin odediği bonservis bedeli ile yıllık maaşın karşılanmasını istedi. Yıllık 6 milyon euro maaş ve 6 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen tecrubeli futbolcu icin sarı-lacivertli kulubun kasasından 12 milyon euro cıktı. Bu ayrılıktan zarar etmek istemeyen yonetim, minimum 12 milyon euroluk bir bonservis bedeli talep etti. Bu durum Van Persie ve menajerine de iletildi. Sarı-lacivertli kulup, Hollandalı futbolcunun satışından elde edeceği parayla yeni forvet ve orta saha transferi icin de kaynak sağlayacak. Masaya oturdu Yaşanan bu gelişmelerin ardından yıldız oyuncunun temsilcisi, bazı kuluplerle masaya oturdu. Ancak futbolcunun istediği yuksek maaş ile sarı-lacivertli yonetimin istediği bonservis bedelini karşılayacak cok fazla takım olmaması ilk etapta bu ayrılığı zora soktu. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- İşte Van Persie'nin fiyatı!