Fenerbahceli futbolcu Colin Kazım gece 2'de twitter sayfasından bir kez daha cok konuşulacak acıklamalarda bulundu.. NTV Spor'un haberine gore; "Ortalığın sakinleşmesini beklediğim icin uzun suredir twitter'da yoktum. Ancak şimdi sorularınızı yanıtlamaya hazırım." diyen Colin Kazım, Turkiye'deki hakemlerle iletişim problemi yaşadığını soyledi. "Kimseye saygısızlık etmek istemiyorum ama Turkiye'de hakemler İngilizce bilmiyor. Her ulkede İngilizce futbolun ortak dilidir. Orneğin hakeme topa baktığımı soyluyorum ve anlamıyor. Dolayısıyla kolay anlayabilmesine yardımcı olmak icin elimle gozlerimi işaret ediyorum ve sarı kart goruyorum." "Hakemler kotu demiyorum. Fakat neden Avrupa Kupalarında bir tane bile Turk hakem yok? Bazen iletişim kurarken cok zorlanıyorum. Rahat olmam gerektiğini biliyorum ama beni anlamıyorlarsa hicbir manası yok. Bana "nasıl olur da Turkce konuşmazsın?" diye soruyorlar. Belki bilmediğimi duşunuyorsunuz, belki biliyorum ama o anlık sinirle sozler ağzımdan İngilizce cıkıyor." Sahaya cıktığında tek amacının mac kazanmak olduğunu soyleyen Colin Kazım, disiplin problemi olmadığını ısrarla vurguladı. "Yuzunuze darbe aldığınızda bir bahaneniz yoktur. Ayrıca sahada sinirlenen bir oyuncuyu da kimse korumuyor ne yazık ki. Benim disiplin problemim yok, kaybetme problemim var. Kaybetmekten nefret ediyorum, bu hayatım boyunca değişmeyecek. Ben boyleyim." Colin Kazım son olarak Turkce anladığını belirtirken, kendisine twitter aracılığıyla hakaret edenlere de cevap verdi. "Turkce anlıyorum. Ancak birisinin zamanını harcayıp bana ağır bir şekilde konuşması gerekiyor. Bir grup icindeyken ya da tartışma sırasındayken konuşulanlar bana cok hızlı geliyor." "Ayrıca bu twitter hesabını bana soru sorabilesiniz diye yaptım, ancak bazı sacmalıklarla karşılaşıyorum. Buradan bana baba tavsiyesinde bulunanlar hÂl anne-babalarıyla yaşıyorlar. Ben 23 yaşındayım ve 15 yaşımdan bu yana tek başıma yaşıyorum." Fotomac. __________________