"Buyuk Takımların Başarısı Ciddiyetleri İle Olur" 25 Temmuz 2006 Salı Şampiyonlar Ligi 2. Tur On Eleme İlk Karşılaşmasında yarın kendi evimizde Torshavn ile yapacağımız mac oncesinde teknik direktorumuz Zico, bir basın toplantısı duzenledi. Zico şu acıklamalarda bulundu: “Şampiyonlar Ligi bizim icin cok onemli ve beklentilerin cok yuksek olduğu bir kulvar. İlk macımızın kendi sahamızda olması bizim icin iyi bir sonuc almak adına buyuk bir avantaj. Bu karşılaşma benim de Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk tecrubem olacak. Başarılı olmak icin ciddiyeti hic elden bırakmadan elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimize oncelikle saygı duymalıyız. Cunku iki taraf da galibiyet icin sahaya cıkacak. Ama biz istediğini alan taraf olmak icin daha cok mucadele edeceğiz. Bazı sporlar ciddiyetsizliği asla kaldırmaz. Futbol da bunlardan biri. Ciddiye almadığınız takdirde guclu takımın gucsuz takımı yendiği bir cok ornek bulunuyor. Bu nedenle ciddiyeti elden bırakmayacağız. Basit ya da zor diye bir takım yok. Buyuk takımları buyuk yapan sergiledikleri ciddiyettir. Torshavn ile ilgili tum bilgilere sahibiz. Onder Hocamız rakibimizin iki macını da izledi. Bizler mac saatine kadar bu bilgileri değerlendireceğiz ve en iyi taktiği kullanacağız” Zico, ayrıca Hollanda kampı ile ilgili olarak, “Hollanda da guzel bir calışma donemi gecirdik. Oyuncularımı yakından tanıma fırsatı buldum. Onlara sergilemelerini istediğim futbolu anlattım ve zannediyorum ki yarından itibaren bunu gormeye başlayacağız. Futbolcuların ozellikle sezon başında rahatsızlıkları, performansları ile ilgili cekinceleri olabilir. Ozellikle bu durum yeni bir teknik direktor geldiği zaman daha da coğalabilir. Ancak bunu en kısa surede aşacağımıza ve formumuzun en ust seviyesine ulaşacağımıza inanıyoruz” dile konuştu. Zico, Anelka ile ilgili sorulan bir soruya, “Anelka yarınki macta forma giyecek. Antrenmanlarda ve yaptığımız goruşmelerde Anelka oynamak istediğini soyledi. İdmanlara kendini adapte etmiş bir şekilde cıktı. Bizim amacımız mevcut kadromuzdan maksimum duzeyde yararlanabilmek. Anelka’nın da kalitesi tartışılamayacağına gore Anelka yarınki macta forma giyecek. Anelka Fenerbahce’nin futbolcusu ve ben de ondan yararlanmak istiyorum. Geriye kalan tum soruların muhatabı ben değilim. Bu konular ile ilgili olarak tek muhatap Başkanımız Aziz Yıldırım’dır.” Fenerbahce.org __________________