Fenerbahceli Roberto Carlos, Formula 1'de sezonun iki yarışını yorumladı, favorisini acıkladı ve "Turkiye'deki F1'in imajıyım" dedi. "Brezilyalıların tanrısı Ayrton Senna'dır" diyen Carlos, bir takımı olduğunu da acıkladı! Fenerbahce'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, İspanya'nın ABC adlı gazetesinde bugun yayımlanan Formula 1 sporuyla ilgili koşe yazısında, ''Turkiye'deki F1'in imajıyım'' diye yazdı. ''Yuzde yuz futbolcuyum ve futbol hayranıyım, ama ikinci sporum motor'' diyen Carlos, 1994 yılında olen unlu Brezilyalı Formula 1 pilotu Ayrton Senna'yı ''Brezilyalıların tanrısı'' olarak tanımladı. Yaklaşık 9 yıl once Montmelo'da ilk kez bir Formula 1 yarışı izlediğini ve o andan itibaren bu spora bağlandığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''F1 beni heyecalandırıyor. Brezilya'da Nascar'ın (ABD'deki araba yarışı) cok benzeri olan bir yarışta iki arabalı, RC3 Bassani adlı bir ekibim var. Ayrıca Turkiye'deki F1'in imajıyım. F1'i sevdiğimi tum dunya biliyor'' dedi. F1'in ticari haklarının sahibi olan Bernie Ecclestone'u tanıdığını ve onun oğutlerinden cok şey oğrendiğini ifade eden Carlos, ''tamamen bağlandığı'' Formula 1 yarışlarında en cok Monaco pistini sevdiğini dile getirdi. F1'in bu sezonki ilk iki yarışını televizyondan izlediğini de anlatan Carlos, yorumunda şunları kaydetti: ''McLaren cok guclu başladı ve guvenilir araba hissini bıraktı. Hamilton, değerini gostermek icin iyi bir fırsata sahip. İki yarışı da yarıda terk etmek zorunda olmasına rağmen benim favorim Felipe Messa. Bana cok iyi bir sezon gecireceğini soyledi. Cok motive. Şupheli olan Fernando Alonso. Renault ile cok ciddi bir calışma yapması kacınılmaz, cunku istediği gibi gitmiyor.'' kaynak:ajansspor.com __________________