Fenerbahce fanatiği Cukurova Universitesi (CU) oğrencisi Sedat Calımlı, taraftarı olduğu Fenerbahce'nin başkanı Aziz Yıldırım'ın ardından, Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos'un da bustunu tamamladı. Fanatik oğrenci, Yıldırım ve Carlos'a bustlerini teslim edebilmenin hayalini kuruyor. Eğitim Fakultesi Guzel Sanatlar Bolumu Resim-İş Oğretmenliği Ana Bilim Dalı 4. sınıf oğrencisi Calımlı (26), yaptığı acıklamada, tutkunu olduğu Fenerbahce'nin kendisi icin adeta yaşam bicimi haline geldiğini soyledi. Roberto Carlos'un takımın başarısında buyuk etkisi bulunduğuna inandığını belirten Calımlı, onu cok sevdiği icin bustunu yaptığını soyledi. Fenerbahceli olmayı bir ayrıcalık olarak gorduğunu ifade eden Calımlı, en buyuk hayalinin ise yaklaşık 1 ay once başladığı ve tamamlamayı başardığı bustleri Yıldırım ve Carlos'a teslim etmek olduğunu ifade etti. Kendisini ''doğuştan taraftar'' olarak nitelendiren ve takımına olan sevgisinin hicbir zaman bitmeyeceğini bildiren Calımlı, ''Uzun uğraşlarım sonucu Roberto Carlos'un bustunu tamamladım. Daha once de Aziz Yıldırım'ın bustunu yapmıştım. Şimdi gunumun buyuk bir kısmını gecirdiğim odamda Fenerbahce takımından 2 kişinin bustu duruyor, bu benim icin onur verici'' dedi. İyi bir gozlemci olduğunu, eserlerini yapmadan once televizyonlardan izlediğini, gazetelerden resimlerine bakarak 3 boyutlu tasarımlarını oluşturduğunu anlatan Calımlı, ''Tek dileğim bustlerini yaptığım insanlarla tanışmak ve kendi ellerimle eserimi teslim etmek'' diye konuştu. -SIRADA ALEX VE VOLKAN VAR- Calımlı, hedefinin tum takım oyuncularının bustunu yapmak olduğunu belirtirken, sırada Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıda buyuk emeği gecen Alex ve kaleci Volkan Demirel'in bulunduğunu soyledi. Calışmalarının arkadaşları ve oğretmenleri tarafından buyuk beğeni topladığını ifade eden Calımlı, gelecekte takımı ile ilgili yaptığı tum eserlerin yer alacağı ''Fenerbahce Sergisi'' acmayı planladığını da kaydetti. ajansspor.com __________________