Arkadaşlar uzun zamandır goruyorum herkes'in ağzında bir Semih-Kezman kıyaslaması var.Benimde kendimce nacizane duşuncelerim var Semih,Kezman kıyaslamasında.... Bana gore Zico'nun duşuncesi ilk yarı rakibin defansına dağıtan bir Kezman'ı kullanarak rakibi yıpratması ardından ikinci yarı Semih'i oyuna alarak yıpranan o defansın acıklarını kullanarak oyunu ele gecirmesi olarak duşunuyorum. Nerede gorsem herkes Semih,Kezman kıyaslaması yapıyor.Bu bence kesinlikle doğru değil.İkisi de cok farklı tipte oyucular.Bu anlayış bana gore Fenerbahce'nin oyun kurgusu.Her takımın belli bir oyun anlayışı vardır.Zico'nun oyun anlayışında da bu soylediğim oyun kurgusu yatıyor ve bu yuzden ikinci yarıda oyuna dahil oluyor. Semih'in bir cok macını izledik ilk 11'de oynadığı gol atıyor tabi ki ama oldukca da yoruluyor ilerleyen dakikalarda.Onun yapabildiği en iyi şey karşı takımın dengesi bozulmuşken oyuna girip gol ya da goller atmak.Onceki senelerde ki maclarda da bunu cok gorduk.Zico'da bunu gormuş olacak ki ondan bu şekilde faydalanıyor. Kezman'a gelecek olursak onun futbol anlayışında rakibi yıpratmak var.Sahada bazen gol atmıyor gorunebilir ama bu onun kotu oynadığına bir gosterge değil.Rakibin defansını yaptığı ataklarla bozan bir oyuncu ve Semih ile birbirini tamamlayan oyuncular aslında bir bakıma. Kezman cok iyi bir kontra atak oyuncusu.Bunu attı gollerde goruyoruz. Semih'de ise takım arkadaşlarına gore oynayan ve golu iyi koklayan bir futbolcu.Attığı gollerin bir coğu donen toplarla ve ceza yayının icinde karambolle gelen goller.İkisinin beraber oynama şansı varmıdır bilmem ama ben Zico'nun bu goruşune saygı duyuyorum ve goruyorum ki bana gore bu bir taktik ise eğer gercekten cok iyi tutuyor. Olaya bence bir de bu yonden bakılması lazım. benim kendimce fikirlerim bunlar bilmem siz nasıl duşunuyorsunuz. Sizinde duşuncelerinizi oğrenmek isterim. __________________