Ankara Şefik Tetik Boks Eğitim Merkezi'nde 3 gun suren Ataturk'u Anma Boks Kupası yapılan final macları ile sona erdi. Fenerbahceli boksorlerimiz 13 birincilik, 4 ikincilik ve 3 ucunculuk kazanarak kupanın sahibi oldu. 6 ilden 155 sporcunun katıldığı musabakalarda, 13 birincilik alan Fenerbahcemizi, 8 birincilikle Buyukşehir Belediye Ankaraspor, buyukler kategorisinde 5 birincilik kazanan Jandarma Gucu takip ederken şampiyonada, Altındağ Belediye 5, Zonguldak 4, İstanbul İlter 4, Karabuk 3, Hititspor 3, Mersin 2, Antalya 1, Mamak Belediye 1 ve Uralspor 1 birincilik elde etti. Şampiyonada dereceye giren sporcular madalyalarını, GSGM Spor Kuruluşları Daire Başkanı Nurettin Ozen, Boks Federasyonu Başkanvekili Eyup Gozgec, Boks Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Şeref Calışkan, Şube Muduru Zeki Atlı ve Boks Spor İl Temsilcisi Gurbuz Beşer'den aldı. Şampiyonada boksorlerimizden, kucuk minikler 32,5 kiloda Emre Can Kaya, 34 kiloda M. Batuhan Aydoğan, 35,5 kiloda Sakin Gokhan, 41,5 kiloda Erdinc Sarı, buyuk minikler, 41,5 kiloda Yasin Ersarı, 43 kiloda Sedat Ovat, 44,5 kiloda Adem Dincer, 46 kiloda Ufuk Demirci, Yıldızlar 46 kiloda O. Emre Kuzu, 48 kiloda Cengiz Onat, 50 kiloda Abdullah Kondi, 57 kiloda Tekin İnak ve 70 kiloda Omer Kutum altın madalya kazandı.Ayrıca sporcularımızdan, 38,5 kiloda Orhan Onat, 52 kiloda Emre Can Orhan, 52 kiloda Nurettin Ovat, 54 kiloda Mahsun Gokhan gumuş; 50 kiloda Omer Şahin, 56 kiloda Murat Ceylanlı, 63 kiloda Mert Ozcan bronz madalya kazandı. Şampiyonayı değerlendiren Fenerbahce Ankara Boks Okulu Teknik Direktoru Mustafa Genc, "Atamızın adını taşıyan ve bu bakımdan cok anlamlı olan bu kupayı Fenerbahcemize kazandırdığımız icin teknik ekip ve sporcularımızla beraber cok mutlu olduk. Kupayı kazanmanın yanında sporcularımızın son derece ustun performansları bizleri memnun etti" diye konuştu. Haber ile ilgili diğer fotoğraflar Resmi Site