Ersun Yanal , Aykut Kocamanın Fenerbahceye yuklediği yuklerle oynatıyor takımı ve bu da takım hızını azaltıyor. Ben Ersun Hocanın yerinde olsam seneye bambaşka bi kadroyla cıkardım sahaya. Seneye dememin sebebide bu sene kesinlikle şampiyon olmamız gerektiği icindir. Seneye şu bolgelere transfer yaparak istediği sistemi daha iyi oturtabilir. Ersun hocanın oynatmaya calıştığı oyun aynen şu yazarın ozetlediği gibi Dortmund - Munih sistemi. SİSTEM [ Ersun Yanal'ın kafasında mukemmel bir plan var. Son yılların topa sahip olmak, oyuna hukmetmektir, klişesini kıran, “Topla oyalanma hızla oyna ve sonucunu gor” Musbet veya menfi, sen oyna beceremezsen kazan yine hızla oyna ve bunu tekrar ederek daha da iyileştir!! Bu sistemde duşunmeye fazla yer yok. Modern futbolda duşunmeye zaman da yok zaten. Ezbere dayalı cok daha fazla denemeye dayalı bir sistem bu. Ersun Hoca Fenerbahceli oyunculara bu sistemi ezberletmeye calışıyor. Tabi ki hic de kolay değil ezberin oturması herkesin birbirini tanıması, durdukları yerleri, hucum presi beynine kayıt etmesi ve kazanılan topların verimli ani ataklara donuşmesi ciddi calışma ve zaman gerektiriyor. Dunya'da Dortmund ve Bayern bu metotla Barcelona egemenliğini bitirdiler. Arsenal bu şekilde oynuyor. Yıllar icinde daha iyi oldu ve şimdi tepeye yerleşti. Mourinho'nun Real'i de gecen seneye kadar benzer mantıktaydı ve iki sene once belki de tarihin en iyi takımı Barcelona'nın elinden şampiyonluğu ustelik uzun lig maratonun da kapmayı başardı… Tabi ki elindeki oyuncu kalitesiyle doğru orantılı bir durum, sisteme entegrasyonun nasıl olacağı ne hızla olacağı, ancak şunu soyleyebilirim ki Yanal ve Fenerbahce doğru yolda. Zamanla rayına oturdukca Fenerbahce ozellikle kalitesi duşuk Turkiye Liginde daha da one cıkabilir. Bu sistemin en onemli adamları bekler, takımı ileri hızla cıkartıp cokca kaptırılan toplarda hızlıca geri donup acık kapatması gereken onlar cunku. Caner ve Gokhan takımın can damarları rolunde onların etkinliği devam ettiği surece sistem işlemeye devam eder. On libero aslında ucuncu stoper, rolu beklere daha rahat hucuma katılma ozgurluğu vermek. Topal'da bunu gayet başarılı uyguluyor beklerin boşluklarını cok cabuk kapatıyor. ] Sistem budur arkadaşlar , ama bu oyun planında yaşlıya yer yok ! ruhsuzlara yer yok ! koşmayana yer yok ! Bence Ersun Hoca devre arasında 1 takviyeyle sezon sonunda 5 takviyeyle devam etmesi gerekiyor eğer AVRUPA'da bu takıma derece yaptırmak istiyorsa. Neden seneye cunku seneye son cezamızı cekicez ve obur sene icinde'de AVRUPA'dayız. Bu 1 sene icindede transferler yapılarak takımın kaynaşmasını birbirinin oyunlarını ezberlemesi cok cok iyi olur. Benim aklımda ki transfer bolgeleri. Buralar boşlukları siz doldurun [IMG][/IMG] Eğer avrupada yer edinmek istiyosak ( Kuyt , Volkan , Emre ) gibi yaşlı oyuncuların yedek kulubesine cekilmesi gerekiyor cunku tamamen hız oyunu , yavaşlığa yer yok. Bu takımda kimsenin bu takıma maddi veya oyun olarak kambur olmaması gerekiyo bu yuzden gitmesi gerekenler , eğer Avrupada başarı istiyosak ( Meireless , Mehmet Topuz , Selcuk , Kadlec , Serdar , Bekir , Yobo ,Cristian ) vb. yaş oranı yuksek yada tempolu oynayamayacak oyuncuları gondermemiz lazım. Stoch'un geri donmesini isterdim ama bu oyun sistemine uymaz cunku cok cılız savaşmıyo , defansa yardım etmiyor. Bu dediğim yerlerede adam gibi transferler yapılırsa eğer bu takım kanatlanır başka bişey demiyorum.