Barış Pınarı Harekatı'nda 5. gune girilirken, ABD basınında dikkat ceken bir haber yer aldı. CNN, ABD'li yetkililerin teror orgutunden isimlerle bir araya geldiğini ortaya cıkardı. Gizli yazışmaları ortaya cıkaran CNN, omurgasını teror orgutleri PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Gucleri'nden ust duzey bir yetkilinin ABD'li yetkililerle masaya oturduğunu aktardı.
[h=3]"BİZİ SATTINIZ BU ETİK DEĞİL"[/h] ABD'nin IŞİD'le Mucadele Ozel Temsilcisi Yardımcısı William Roebuck ile Suriye Demokratik Gucleri'nden temsilcinin Perşembe gunu buluştuğunu aktaran CNN internet sitesindeki haberde, teroristlerin," Bizim insanlarımızı koruma gayretiniz yok, başka birilerinin de gelip bizi korumasını istemiyorsunuz. Bizi sattınız, bu etik değil" dediğini yazdı.
[h=3]RUS UCAKLARINI CAĞIRIRIZ TEHDİDİ[/h] Haberde, SDG'li yetkilinin ABD'den hem yardım hem de izin istediği belirtildi.Barbara Starr ve Ryan Browne imzalı haberde ABD'den Turkiye'nin operasyonunu durdurması icin yardım istediği, bunun olmaması durumunda da SDG'nin Şam'da Esad rejimi ile veya Rusya ile anlaşma yapması icin izin istediği belirtildi. Teror orgutunun, Turkiye'ye karşı Rusya'dan yardım isteyeceği ve ucuşa yasak bolgede Rus savaş ucaklarını talep etmeyi duşunduğu de belirtilirken CNN'e konuşan ABD'li yetkililer, "Kurtlerin Rusya'ya yanaşmasını istemiyoruz" ifadesini kullandı.
Teroristlerin sozde yetkilisinin, "Benim insanlarımı koruyup korumayacağınızı bilmem gerek, bu bombaları durdurup durduramayacağınızı bilmeyin. Eğer siz yapamazsanız Rusya ve Esad rejimi ile bir anlaşma yapmak zorunda kalırım ve onların ucaklarını bolgeye cağırırım" dediği belirtildi. Haberde SDG'li teroristin Roebuck'a, "Kendimi basına giderek ABD'nin bizi yalnız bıraktığını soylememek ve Rusya ya da Suriye rejimine ait ucakların hava sahasını almaya davet etmemek icin iki gundur kendimi tutuyorum. Ya bu operasyonu durdurursunuz ya da Rusya'yı alırız" dediği belirtilirken ABD'li yetkilinin de bu konuyu ABD Dışişleri Bakanlığı'na aktaracağına dair soz verdiği ve "Ani karar alma" dediği vurgulandı.
PKK, 'Bizi sattınız' deyip ABD'yi tehdit etti: Turkiye'ye karşı Rusya'dan yardım iste
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- PKK, 'Bizi sattınız' deyip ABD'yi tehdit etti: Turkiye'ye karşı Rusya'dan yardım iste